Close

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP

ANVÄND DINA POÄNG TILL BONUSRESOR VÄRLDEN ÖVER

VÄLKOMSTBONUS AMERICAN EXPRESS

Få Välkomstbonus när du ansöker om ett American Express kort. Kampanj till och med 31 aug 2022. Du hittar kampanjer i menyn under ”veckans tips”. Se standard välkomstbonus nedan i detta inlägg.

Gäller endast nya kunder, dvs att du inte har haft Amex kort under de senaste 6 månaderna. Det kan ta upp till 10 veckor för belöningen att nå ditt Konto.

American Express har under 2021 ändrat villkor för vilken välkomstbonus man kan få när man blir inbjuden. Tidigare har man fått en välkomstbonus för alla kort (även gratiskorten classic och green), men nu är det bara korten med månadsavgift som erbjuder välkomstbonus som (Gold, Platinum, Premium & Elite ), vilket ändå är dem korten som är relevanta för att kunna boka resor vart som helst världen över och i Business Class/ First Class.

AmericanExpess kortVälkomstbonus ordinarie
AmericanExpress Gold Du får 150.000 Amex-poäng efter en spend om 30 000 kronor under dina första 3 mån som kortmedlem.
AmericanExpress Platinum Du får 100.000 Amex-poäng & en middag för 2000 sek efter en spendering om 45 000 kronor under dina första 3 mån som kortmedlem.
SAS AmericanExpress PremiumDu får 12.000 efter en spendering om 15 000 kronor under sina första 3 månader som kortmedlem.
SAS AmericanExpress Elite Du får 18.000 efter en spendering om 20 000 kronor under sina första 3 månader som kortmedlem.

Du kan tjäna upp till 1 000 000 SAS EuroBonus Extrapoäng per kalenderår genom att bjuda in dina vänner.

Följande krav gäller även för att kunna få ett Amex: Du är över 18 år. Du har en fast inkomst. Du är skriven i Sverige. Du har inte några betalningsanmärkningar. Endast personer som har ett American Express kort kan bjuda in andra till att få välkomstbonus (antingen EuroBonus-poäng eller Membership Rewards) vid tecknande av ett kort. Personen som ansöker om kortet måste ansöka via din inbjudan. Du som kortmedlem kan inte bjuda in dig själv. American Express kommer inte att betala ut en bonus till dig eller “din vän” om detta sker. Du kommer endast att erhålla din belöning om din väns kortansökan godkänns av American Express.

Genom att bjuda in en vän godkänner du dessa villkor 

 1. Du som kortmedlem kan inte bjuda in dig själv. American Express kommer inte att betala ut en bonus till dig eller “din vän” om detta sker.
 2. Din rätt att nyttja programmet baseras på din samlade kreditvärdighet och andra faktorer, inklusive din kontohistorik med American Express.
 3. Bara närstående. Du får bara bjuda in vänner, familj, kollegor och andra personer i din närhet.
 4. Be om tillåtelse. Innan du bjuder in din vän måste du säkerställa att du har samtycke från denne. Att skicka inbjudan utan samtycke bedöms som spam.
 5. American Express har rätt att ta tillbaka din bonus om din vän inte uppnår en spendering om 10 000 kronor under sitt första år som kortmedlem. 

Din belöning

 • Din belöning kan variera om din vän väljer att ansöka om ett annat kort än det du bjudit in till.
 • Din vän måste ansöka via din inbjudan.
 • Du kommer endast att erhålla din belöning om din väns kortansökan godkänns av Amex
 • På grund av sekretess kan Amex inte bekräfta till någon annan än din vän om ansökan har godkänts
 • Erbjudandet gäller endast om din vän inte redan har, eller har haft, ett American Express-kort under de senaste 6 månaderna. 
 • Det kan ta upp till 10 veckor för belöningen att nå ditt Konto.

Varför ska jag följa villkoren?

Om du inte följer villkoren för att bjuda in en vän kommer ditt medlemskap i programmet att avslutas. Poängen du belönats med genom att bjuda in vänner kommer förfalla och du kommer inte längre att kunna tjäna ytterligare SAS EuroBonus Extrapoäng genom ditt American Express-Kort. 

För att läsa dina fullständiga medlemsvillkor, besök americanexpress.se/medlemsvillkor

Samla Membership Rewards med American Express

Använd poäng till shopping, resor eller att betala av din faktura. Du kan också föra över poängen till olika flygbolag och hotellprogram.

Läs mitt inlägg om AmericanExpress Green card, Gold card & Platinum card

Samla EuroBonus-poäng med SAS American Express

Du tjänar EuroBonus-poäng på alla köp du gör med kortet och du kan resa för 50% av poängpriset en gång per år.

Läs mitt inlägg om SAS AmericanExpress Classic kort, Premium kort & Elite kort

Lämna ett svar

Close