Close

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP

ANVÄND DINA POÄNG TILL BONUSRESOR VÄRLDEN ÖVER

UD SLOPAR GLOBAL RESEAVRÅDAN

UD hävde reseavrådan den 1 oktober. USA:s inreseförbud kommer att försvinna den 8 november & Thailand öppnar upp för för svenskar den 1 november. Äntligen!

Tillgången på bonusresor har ökat explosionsartat & det är begränsat med bonusplatser till populära destinationer

Tillgången på bonusresor har nu ökat explosionsartat & det är begränsat att hitta bonusplatser till populära destinationer så som New York, Los Angeles, Miami och Bangkok. Detta trots faktumet att flygen är långt ifrån fullbokade. Varför är det så?

Jo, för att flygbolagen prioriterar försäljning av rabatterade biljetter över att släppa bonusplatser. Detta på grund av pandemin och dem stora ekonomiska förlusterna som varit för flygbolagen under pandemin. En annan bidragande faktor till den rådande bristen på bonusplatser är kapaciteten. Under pandemin har flygbolagen reducerat kapaciteten till många destinationer, antingen genom att dra ner på antalet avgångar eller genom att flyga med mindre flygplan. Att öppna upp bonusplatser anses för flygbolagen vara en dålig idé då flygbolagens kassaflöde inte gynnas. Bonuspoäng bokförs som en skuld på flygbolagens balansräkning, eftersom att betalningen görs långt i förväg.

Flygbolagen sänker stället priserna på betalda flygbiljetter

Just nu finns det goda chanser att hitta rabatterade resor i Business Class till bl.a.Thailand, Kalifornien och Miami för omkring 15.000 SEK per person. Alltså kraftiga rabatter mot ordinarie pris. Kom ihåg att följa den avrådan som UD: går ut med och publicerar. Res om du måste, stanna annars hemma. Det kommer en dag där vi kan resa utan stress, oro och risk för att föra smitta vidare eller hamna i en lock down, och dör ingen försäkring täcker dina ekonomiska förluster.

Lämna ett svar

Close