Close

FLYG GRATIS VÄRLDEN ÖVER

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA

TJÄNA EUROBONUSPOÄNG PÅ DINA RÄKNINGAR

TJÄNA EUROBONUSPOÄNG PÅ DINA RÄKNINGAR

Tjäna EuroBonuspoäng när du betalar dina räkningar

Är du bara några tusen kronor från att tjäna ihop en American Express 2-4-1 voucher eller behöver du mer poäng till nästa flygresa? En lösning är att betala dina räkningar med American Express kortet eller SAS Mastercard kortet. Du kan betala alla räkningar som har ett BG eller PG konto med ocr, du kan däremot inte göra vanliga banköverföringar från ditt kreditkort till ett vanligt bankkonto/personkonto. Du kan heller inte gör inbetalningar till andra bankinstitut, alltså andra banker eller kreditkortsinstitut.

Om du ser till värdet av en American Express 2-4-1 voucher så är det definitivt värt att använda sig av dessa betaltjänster ibland. Att använda Billhop eller Betalo kan vara viktigt när du saknar några tusen poäng till nästa resa eller om du inte kan komma upp i din årliga spend på ditt SAS Amex med vardagsinköp för att få din 2for1 voucher. En faktura på 10k kostar totalt 10250 sek hos Billhop eller Betalo med SAS American Express kort. Många anser att det är värt den extra avgiften, för att uppnå uppnå vouchern per kalenderår, samt att detta ger EuroBonus-poäng (som behövs för att kunna boka resan). Med ett SAS Amex premium kreditkort, tjänar du 30 000 poäng per spenderade 150 000 kronor på räkningar, till en kostnad av 3750 kr. Alltså: du har betalat 3750 kr i ränta – men du har nu uppnått en 2-4-1 voucher från Amex eftersom att du uppnått din spend på 150k under ett kalenderår.

Billhop eller Betalo

I Sverige finns två aktörer som erbjuder att betala räkningar med kreditkort. Du kan betala med både SAS MasterCard och American Express. Du får EuroBonus-poäng som du annars hade gått miste om om du hade valt att betala med en traditionell banköverföring. Att betala räkningar på detta sätt med sitt kreditkort klassas fortfarande som ”kontantuttag” men är samtidigt poänggrundande. Att ta ut kontanter med sitt kreditkort i uttagsautomat ger inga poäng, men att betala räkningar med kortet är alltså poänggrundande. Du får betala en procentuell avgift till Billhop/ Betalo, men ingen extra avgift till American Express eller Mastercard. Både Billhop och Betalo har en användarvänlig mobilapp som fungerar bra, själv förespråkar jag att använda Billhop. Billhop tar ut en fast avgift på 2,50% av transaktionsbeloppet oavsett vilket kreditkort du väljer att använda som betalningsmetod. Betalo tar ut en avgift på 1,9% för Mastercard & VISA kort, samt 2,5 % i avgift för American Express. Om ditt mål är att samla EuroBonus-poäng med SAS Mastercard, kan det vara värt att använda Betalo istället för Billhop då Betalo endast har en avgift på 1,9% för Mastercard jämfört med Billhop som tar ut en avgift på 2,5% oavsett korttyp. Betalo ger dig också möjlighet att göra överföringar till bankkonton och betala dem med ditt kort (med undantag för American Express kort som inte tillåter detta).

Hur gör man?

Det är enkelt att komma igång med Billhop eller Betalo. En snabb registrering och du kan direkt börja betala räkningar & fakturor med ditt kreditkort. Det är helt kostnadsfritt att skapa ett konto på både Billhop & Betalo. Du betalar bara när du använder tjänsten och du kan när som helst avsluta ditt konto. Om du har e-faktura kopierar du bara betalinfo och klistrar in till Billhop/Betalo. Sedan tar du bort fakturan i banken manuellt/ markera den som redan betald. När du betalar fakturan dras pengarna direkt, men betalningen utförs 2 bankdagar senare med Mastercard och 4 bankdagar senare med American Express. Efter att du betalat din faktura får du bekräftelse & kvitto via epost så att du alltid har full kontroll över det du har betalat.

Registrera ett konto hos Billhop
Registrera ett konto hos Betalo

Villkor för betalning med SAS Mastercard

SEB bank som ger ut SAS Mastercard, räknar inte banköverföringar genom Billhop/Betalo som kontantuttag, men dem har däremot samma gränser som kontantuttag. Gränsen går vid 10k per 24h och 20k per 48h.

Uppnå Fly Premium Diamond

Det finns också en fördel att betala fakturor för att tjäna in EB-poäng, då du snabbare ha möjlighet att uppnå en högre statusnivå i SAS Fly Premium program. Du blir Fly Premium Diamond om du kommer kommer upp i 200 000 EuroBonus-poäng under en 12 månaders period, detta är inte kopplat till kalenderår utan kvalificeringsperiod (datumet då du blev medlem i EuroBonus). Det är hel klart en fördel att betala sina räkningar på detta sätt om man ligger nära gränsen för att uppnå Diamond.

CSN – EuroBonus-poäng

Det går att betala CSN med kortbetalning, om du har en utlandsadress registrerad på dina sidor när du är inloggad hos CSN. Därefter kommer det upp en ruta under betalningar där det står ”betala med kort”. I dagsläget accepteras inte American Express kort som betalningsmetod hos CSN, utan endast SAS Mastercard. Att uppsåtligen ange fel adress och land skulle kunna leda till olika konsekvenser, men det är många som angett en utlandsadress och betalat sin CSN skuld på detta sätt. Har du en utlandsadress dit du har någon slags koppling, är det att rekommendera.

1. Ha e-faktura på ditt CSN-lån, ej autogiro
2. Logga in på CSN
3. Ändra adress i din profil till en tillfällig utlandsadress (ex: Barcelona, Spanien).
4. Gå till fliken inbetalningar
5. Klicka på den kommande betalningen, välj betala med SAS Mastercard kort. Du kan betala alla fakturor för året på detta sätt om du önskar.

Betala CSN med Revolut prepaid-kort

En annan möjlighet att betala CSN finns med Revolut kortet där du använder IBAN till CSN fakturorna. Ange Land och IBAN numret. På Företagsnamn skriver du Centrala Studiestödsnämnden. Ange persnr + namn och adress i referensrutan.

Sidan uppdaterad: 2021.05.19

Kommentera

Close