Close

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL RESOR VÄRLDEN ÖVER

BOKA BONUSRESOR MED ALLA FLYGBOLAG INOM STAR ALLIANCE

EUROBONUSPOÄNG PÅ DINA RÄKNINGAR

Maximera värdet av dina poäng genom att betala räkningar med ditt kreditkort hos Billhop eller Betalo

Betalo och billhop är två olika aktörer som gör det möjligt för dig att betala räkningar med ditt kreditkort mot en transaktionsavgift. Du kan betala med både SAS MasterCard och American Express. Du får betala en procentuell avgift (transaktionsavgift) till Billhop/ Betalo, men ingen extra avgift till American Express eller Mastercard. Både Billhop och Betalo har en användarvänlig mobilapp som fungerar bra. Billhop tar ut en fast avgift på 2,50% av transaktionsbeloppet oavsett vilket kreditkort du väljer att använda som betalningsmetod. Betalo tar ut en avgift på 1,9% för Mastercard & VISA kort, samt 2,5 % i avgift för American Express. Om ditt mål är att samla EuroBonus-poäng med SAS Mastercard, kan det vara värt att använda Betalo istället för Billhop då Betalo endast har en avgift på 1,9% för Mastercard.

Du kan betala alla räkningar som har ett BG eller PG konto med ocr, du kan däremot inte göra vanliga banköverföringar från ditt kreditkort till ett vanligt bankkonto/personkonto. Du kan heller inte göra inbetalningar till andra bankinstitut, alltså andra banker eller kreditkortsinstitut. Att betala räkningar på detta sätt med sitt kreditkort klassas fortfarande som “kontantuttag” men är samtidigt poänggrundande. Att ta ut kontanter med sitt kreditkort i uttagsautomat ger inga poäng, men att betala räkningar med kortet är alltså poänggrundande.

Tjäna EuroBonuspoäng och uppnå din Amex 2for1 voucher‍ (50% poängrabatt)

Har du svårt att uppnå ditt spenderingskrav varje kalenderår för att uppnå din 50% poängrabatt (2-4-1 voucher) ?Eller vill du uppnå Fly Premium statusnivå Diamond? (där du kan boka SAS Business men endast betala för SAS Go). En lösning är att betala dina räkningar med American Express kortet eller SAS Mastercard kortet.

Överväg om dina utgifter som vanligen betalas med bankgiro, t.ex. hyran eller elräkningen, kan betalas med kortet hos billhop eller Betalo. Om du spenderar 100.000 kr/år via dessa tjänster kan du tjäna 20.000 poäng/år, dvs en kostnad på 20 öre per poäng. Kostnaden för dig är 2.000 kr/år för att komma upp i den poängsumma du behöver för din drömresa. Huruvida det är en lönsam affär är en fråga för varje individ, jämför med vad en sådan biljett i Business Class skulle kosta med kontanta medel.

Om du ser till värdet av en American Express 2-4-1 voucher så kan det vara värt att använda sig av dessa betaltjänster. Om du betalar räkningar för 10k, så blir den totala kostnaden med ränteavgiften 10250 sek hos Billhop /Betalo med ditt SAS American Express kort. En avgift på 250 sek för 1500 EuroBonuspoäng (15 poäng per 100kr), poäng som ändå behövs för att kunna boka sin bonusresa. Många anser att det är värt den extra avgiften för att uppnå uppnå sin 2-4-1 voucher och därmed kunna resa 2 personer för poängpriset av 1 person.

Med ett SAS Amex premium kreditkort, tjänar du 22 500 poäng per spenderade 150 000 kronor på räkningar, till en kostnad av 3750 kr. Alltså: du har betalat 3750 kr i ränta – men du har nu uppnått en 2-4-1 voucher från Amex eftersom att du uppnått din spend på 150k under ett kalenderår. Hur sannolikt är det att du skulle kunna hitta en flygbiljett i Business Class tur och retur för 3750 sek?

Räkningens totala belopp för för att uppnå din 2for1 voucher

  • SAS Amex Premium
    Betala räkningar för 150.000 sek innebär en transaktionsavgift på 3750 sek för att uppnå din 50% poängrabatt och samtidigt tjäna ihop 22.500 Eurobonuspoäng.
  • SAS Amex Elite
    Betala räkningar för 300.000 sek innebär en transaktionsavgift på 7500 sek för att uppnå 2st 50% poängrabatt och samtidigt tjäna ihop 60.000 Eurobonuspoäng.

Omsätt 200.000 EurBonuspoäng och uppnå Fly Premium Diamond

Du blir Fly Premium Diamond om du kommer kommer upp i 200 000 EuroBonus-poäng under en 12 månaders period, detta är inte kopplat till kalenderår utan din kvalificeringsperiod (datumet då du blev medlem i EuroBonus). Det är hel klart en fördel att betala sina räkningar genom Billhop eller Betalo, om man ligger nära gränsen för att uppnå Diamond.

  • SAS Mastercard Premium
    Betala räkningar för 1.350.000 sek innebär en transaktionsavgift på 25.650 sek för att uppnå Högsta Fly Premium statusnivå Diamond nivå och samtidigt tjäna ihop 202.500 Eurobonuspoäng (kravet för att uppnå Diamond är att man omsatt minst 200.000 Eurobonuspoäng under en 12 månaders period).

Kom igång med Billhop eller Betalo & börja betala räkningar för att tjäna EuroBonuspoäng

Det är enkelt att komma igång med Billhop eller Betalo. En snabb registrering och det är helt kostnadsfritt att skapa ett konto på både Billhop & Betalo. Du betalar transaktionsavgiften på varje räkning och du kan när som helst avsluta ditt konto. Om du har e-faktura kopierar du bara betalinfo och klistrar in till Billhop/Betalo. Sedan tar du bort fakturan i banken manuellt/ markera den som redan betald. När du betalar fakturan dras pengarna direkt, men betalningen utförs 2 bankdagar senare med Mastercard och 4 bankdagar senare med American Express. Efter att du betalat din faktura får du bekräftelse & kvitto via epost så att du alltid har full kontroll över det du har betalat.

Registrera ett konto hos Billhop
Registrera ett konto hos Betalo

Villkor för betalning med SAS Mastercard kort

SEB bank som ger ut SAS Mastercard, räknar inte banköverföringar genom Billhop/Betalo som kontantuttag, men dem har däremot samma gränser som kontantuttag.

10 000 sek / 24h
20 000 sek / 48h

Tjäna EuroBonus-poäng på ditt CSN

CSN – EuroBonus-poäng

Det går att betala CSN med kortbetalning, om du har en utlandsadress registrerad på dina sidor när du är inloggad hos CSN. Därefter kommer det upp en ruta under betalningar där det står “betala med kort”. I dagsläget accepteras inte American Express kort som betalningsmetod hos CSN, utan endast SAS Mastercard. Att uppsåtligen ange fel adress och land är inte lagligt, men om du har en adress i utlandet kan du ändra den under mina sidor när du är inloggad på CSN.

1. Ha e-faktura på ditt CSN-lån, ej autogiro
2. Logga in på CSN
3. Ändra adress i din profil till en tillfällig utlandsadress (ex: Barcelona, Spanien).
4. Gå till fliken inbetalningar
5. Klicka på den kommande betalningen, välj betala med SAS Mastercard kort. Du kan betala alla fakturor för året på detta sätt om du önskar (tex vid en dubbla poäng-kampanj).

Betala CSN med Revolut prepaid-kort

En annan möjlighet att betala CSN finns med Revolut kortet där du använder IBAN till CSN fakturorna. Ange Land och IBAN numret. På Företagsnamn skriver du Centrala Studiestödsnämnden. Ange persnr + namn och adress i referensrutan.

Sidan uppdaterad: 2021.05.19

Kommentera

Close