Close

Samla poäng från dina vardagsinköp till resor världen över

Alla kan resa i Business Class med poäng från sina vardagsinköp.

ad-image

Tjäna EuroBonus-poäng på dina räkningar

artikeln senast uppdaterad: 2022.11.03

Tjäna EuroBonus-poäng på dina räkningar – Förvandla hyran och andra fakturor till gratis flygresor. Betala räkningar med ditt SAS-anslutna kreditkort och tjäna EuroBonus-poäng till nästa bonusresa!

Betalo och Billhop är två olika aktörer som gör det möjligt för dig att betala räkningar med ditt kreditkort mot en transaktionsavgift. Du får betala en bestämd procentsats av transaktionsbeloppet till Billhop/ Betalo, en avgift av räkningens belopp (procentuell transaktionsavgift), och du betalar endast när du använder tjänsten vid varje tillfälle. Du betalar ingen extra avgift till American Express eller Mastercard. Både Billhop och Betalo har en användarvänlig mobilapp som fungerar bra. Billhop tar ut en fast avgift på 3,50% till privatpersoner av transaktionsbeloppet oavsett vilket kreditkort du väljer att använda som betalningsmetod. Betalo tar ut en avgift på 1,9% för Mastercard & VISA kort, samt 2,5 % i avgift för American Express.

Du kan betala alla räkningar som har ett BG eller PG konto med ocr, du kan däremot inte göra vanliga banköverföringar från ditt kreditkort till ett vanligt bankkonto/personkonto. Du kan heller inte göra inbetalningar till andra bankinstitut, alltså andra banker eller kreditkortsinstitut (exempelvis KLARNA, DNB, SVEA eller betala in andra kreditfakturor med ditt kreditkort).

Tjäna EuroBonus-poäng på dina räkningar

Hur betalar jag räkningar med mitt kreditkort?

SAS EuroBonus Mastercard kort

Villkor för betalning med SAS Mastercard kort : från och med den 15 juni 20222 för intjäning av SAS EuroBonuspoäng. SEB bank som ger ut SAS Mastercard, räknar inte banköverföringar genom Billhop/Betalo som kontantuttag, men dem har däremot samma gränser som kontantuttag (10 000 sek per 24h) . Dem nya villkoren innebär att du fortfarande kan betala räkningar med ditt SAS Mastercard kort, men det genererar inte längre några EuroBonus poäng hos Billhop. På Betalo kategoriseras transaktionen som ett ”kontantuttag”, meni kategorin kontantuttag finns det underkategorier och Betalo faller under en kategori som ger dig poäng ändå. 

American Express korttjäna EuroBonuspoäng och uppnå din Amex 2for1 voucher‍ (50% poängrabatt)

Har du svårt att uppnå ditt spenderingskrav varje kalenderår för att få din 50% poängrabatt? En lösning är att betala sina räkningar med American Express kortet. Överväg om dina utgifter som vanligen betalas med bankgiro, t.ex. hyran eller elräkningen, kan betalas med kortet hos Billhop eller Betalo.

Om du betalar räkningar för 10k, så blir den totala kostnaden med ränteavgiften 10250 sek hos Betalo med ditt SAS American Express kort. En avgift på 250 sek för 1500 EuroBonuspoäng (15 poäng per 100kr), poäng som ändå behövs för att kunna boka sin bonusresa. Om du idag exempelvis har ett ett SAS Amex premium kreditkort, tjänar du 22 500 poäng per spenderade 150 000 kronor på räkningar, till en kostnad av 3750 kr. Alltså: du har betalat 3750 kr i ränta – men du har nu uppnått en 2-4-1 voucher från Amex eftersom att du uppnått din spend på 150k under ett kalenderår. Hur sannolikt är det att du skulle kunna hitta en flygbiljett i Business Class tur och retur för 3750 sek?

  • SAS Amex Premium
    Betala räkningar för 150.000 sek innebär en transaktionsavgift på 3750 sek för att uppnå din 50% poängrabatt och samtidigt tjäna ihop 22.500 Eurobonuspoäng.
  • SAS Amex Elite
    Betala räkningar för 300.000 sek innebär en transaktionsavgift på 7500 sek för att uppnå 2st 50% poängrabatt och samtidigt tjäna ihop 60.000 Eurobonuspoäng.

Kom igång med Billhop eller Betalo & börja betala räkningar för att tjäna EuroBonuspoäng

Det är enkelt att komma igång med Billhop eller Betalo. En snabb registrering och det är helt kostnadsfritt att skapa ett konto på både Billhop & Betalo. Du betalar transaktionsavgiften på varje räkning och du kan när som helst avsluta ditt konto. Om du har e-faktura kopierar du bara betalinfo och klistrar in till Billhop/Betalo. Sedan tar du bort fakturan i banken manuellt/ markera den som redan betald. När du betalar fakturan dras pengarna direkt, men betalningen utförs 2 bankdagar senare med Mastercard och 4 bankdagar senare med American Express. Efter att du betalat din faktura får du bekräftelse & kvitto via epost så att du alltid har full kontroll över det du har betalat.

Registrera ett konto hos Billhop
Registrera ett konto hos Betalo

Det står att man inte får poäng för kontantuttag, hur fungerar det med Revolut kort eller Curve kort i kombination med SAS Mastercard?

Sedan 15:e juli 2022 får man inga poäng för överföring till Revolut eller om man betalar räkningar via Billhop/Betalo. CSN verkar funka fortfarande enligt vad som rapporterats i olika forum.

Hur mycket kan jag fylla på hos Revolut, betala av hos CSN, betala räkningar hos Billhop/Betalo eller annat som begränsas som kontaktuttag?

10 000 SEK/24h
20 000 SEK/96h

Tjäna EuroBonus-poäng på dina räkningar

Tjäna EuroBonus-poäng på ditt CSN

CSN – EuroBonus-poäng

Det går att betala sin CSN-skuld med kortbetalning. Inför en stundande dubbla poäng kampanj helg med SAS Mastercard är det perfekt att betala av en del av sin skuld till CSN, betala in 10k där i stället för att hitta andra halvbra lösningar för poängintjäning. Ingen avgift för att betala med ditt SAS Mastercard kort.

Hur går man tillväga? Om du har en utlandsadress registrerad på dina sidor när du är inloggad hos CSN går det bra att välja kort som betalningsmetod i stället för autogiro eller faktura. När du fyllt i en provisorisk utlandsadress, kommer det upp en ruta under betalningar där det står ”betala med kort”. I dagsläget accepteras inte American Express kort som betalningsmetod hos CSN, utan endast SAS Mastercard. För info så är det inte direkt lagligt att uppsåtligen ange fel adress och land, men om du har en adress i utlandet kan du alltså ändra den under mina sidor när du är inloggad på CSN. Kanske har du en planerad utlandsresa, eller känner någon som bor utomlands som du skall besöka?

1. Ha e-faktura på ditt CSN-lån, ej autogiro
2. Logga in på CSN
3. Ändra adress i din profil till en tillfällig utlandsadress (ex: Barcelona, Spanien).
4. Gå till fliken inbetalningar
5. Klicka på den kommande betalningen, välj betala med SAS Mastercard kort. Du kan betala alla fakturor för året på detta sätt om du önskar (tex vid en dubbla poäng-kampanj).

Betala CSN med Revolut prepaid-kort

En annan möjlighet att betala CSN finns med Revolut kortet där du använder IBAN till CSN fakturorna. Ange Land och IBAN numret. På Företagsnamn skriver du Centrala Studiestödsnämnden. Ange persnr + namn och adress i referensrutan.

Lämna ett svar

Close