Close

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL RESOR VÄRLDEN ÖVER

BOKA BONUSRESOR MED ALLA FLYGBOLAG INOM STAR ALLIANCE

TIPSA ANDRA NÄR DU AVBOKAR DIN BONUSRESA

Dela med dig av dina avbokade award-biljetter till någon annan EuroBonus-medlem

Om du har bokat en award-biljett som du behövt avboka, finns det en tråd i Facebook-gruppen “poängen med Eurobonus / Amex / SAS MC / ” där du enkelt kan dela med dig av vilka flighter du avbokat, så att någon annan kan boka den på nytt. smart! Kom ihåg att inga pengar skall vara inblandade utan vi är snälla och hjälper varandra. Give and take. Be Nice – Pay it forward!

* När biljetterna är ”tingade” är det bra att uppdatera din kommentar.
* Det är aldrig säkert att biljetterna går tillbaka som bonusbiljetter.

Du använder följande mall och klistrar in i kommentarsfältet i grupp-tråden.

🛫 Avreseort:
🗽 Destination:
🗓 Datum:
🎟 Enkelresa eller Tur&retur:
💺Kabinklass:
✈️ Flygbolag:
🧳Antal resenärer:
✍️ Skicka PM för att synka ihop avbokning / boka upp på nytt. 

Poängen med Eurobonus / Amex / SAS MC /

Bli medlem i gruppen.

Du hittar Facebook-gruppen här

Vilka regler gäller för ändringar och avbokningar av en bonusresa med EuroBonus?

Du kan omboka, ändra eller avboka SAS- och Star Alliance-bonusbiljetter upp till 24 timmar före avgång. Förutsatt att dina poäng är giltiga så kan du ändra biljetten fram till 24 timmar före avgång. Observera att du inte kan återanvända utgångna poäng. Om avbokningen sker mindre än 24 timmar före avresa kommer poängen inte föras tillbaka till ditt EuroBonus-konto. Obs! Eventuell biljett- och/eller bokningsavgift återbetalas endast om avbokningen sker inom 24 timmar efter bokningen. Skatter och avgifter är återbetalningsbara.

Ombokningsavgifter:
150 SEK per person (ej spädbarn). Avgiften gäller för både SAS- och Star Alliance-bonusresor.

Namnändring:
Om flygningen utförs av SAS kan du ändra namnet fram till 24 timmar före avresa, mot en avgift på 150 SEK.
Namnändring är inte tillåten om flygningen utförs av ett Star Alliance-partnerflygbolag.

Flygbolaget avbokar din resa

Om du har en bonusresa hos något flygbolag inom A* (Star Alliance) och din resa blir avbokad finns det en disclaimer längst ned på sas.se där du bokar dina Star Alliance resor. Där står det att SAS friskriver sig ansvar för de fall att A-partner avbokar resan / ställer in flight. Ifall då det aktuella flygbolaget inte automatiskt bokar om biljetten garanterar inte SAS att ombokning är möjlig då det förutsätter att bonusplatser finns tillgängliga. Du har rätt att bli ombokad utan avgift men det krävaer att det finns award-biljetter tillgängliga på de sträckor du vill åka.

SAS avbokningar gällande flyg till 737-700
Om du går in på din bokning eller på Expert Flyer och kollar, och om alla mitten platserna blockade är det stor risk att avgången blir inställd.

Avbokning av Bonusresa

Vid avbokning av bonusresor kommer skatter att återbetalas men ej serviceavgifter. Om flygbolaget har ställt in flyget p.g.a. Corona-pandemin så innebär det att flyget är inställt av en “irreguljär händelse”. I vanliga fall innebär avbokning av bonusresor att skatter återbetalas men att serviceavgifter inte återbetalas. Men om avbokningen sker som ett resultat av inställt flyg, schemaändring eller annan irreguljär händelse återbetalas alla flygskatter inklusive SAS Star Alliance Service Fee. Detta gäller i t.ex. fallet med att USA införde stopp av resor från Europa

Kommentera

Close