Close

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL RESOR VÄRLDEN ÖVER

BOKA BONUSRESOR MED ALLA FLYGBOLAG INOM STAR ALLIANCE

FÖRSENADE & INSTÄLLDA FLYG MED EUROBONUS

Förbered resan online

Kontrollera alltid med ditt flygbolag och IATA Travel center när du planerar din resa och om det uppstår ändringar i redan bokad resa. Ta reda på vilka inresekrav och restriktioner som gäller på ditt nästa resmål – innan du bokar. På så sätt är du är förberedd och kan planera allt för din resa i god tid. På SAS hemsida finns ett smidigt verktyg. Fyll bara i formuläret och få svar direkt.

Du kan boka flyg med alla flygbolag inom Star Alliance och det fasta poängpriset för en bonusresa anger tur och retur.

En poängresa betyder samma sak som bonusbiljett. Med bonusbiljett (Award) menas att resan har ett fast poängpris och du vet då redan i förväg hur mycket resan kommer att kosta i poäng. Du kan boka flyg med samtliga flygbolag inom SAS & Star Alliance och poängpriset anger tur och retur. Det spelar alltså ingen roll vilket övrigt flygbolag förutom SAS du väljer att flyga med inom Star Alliance, själva poängkostnaden är samma oavsett vilket flygbolag du bokar med inom koncernen.

Vad är skillnaden på en award bokning och en revenue bokning? En ren bonusresa (2for1 voucher) kallas för award, medan en vanlig resa som du betalt med poäng och/eller pengar i stället kallas för revenue.

Biljetter med 24-timmars flexibel bokningspolicy

Boka nu. Bestämma senare. SAS 24-timmars flexibla bokningspolicy tillåter dig att avboka ditt flyg inom 24 timmar efter bokning utan kostnad. Om du bokat din resa genom SAS återbetalas din biljett inom 24 timmar efter köpet, oavsett biljetttyp. Detta gäller när biljetten köps mer än 24 timmar före avgång. Om du till exempel bokade din resa kl. 17.00 är den återbetalningsbar fram till kl. 17.00 nästa dag, så länge bokningen gjordes mer än 24 timmar före avgång. Om du bokat din resa mindre än 24 timmar före avgång, återbetalas biljetten fram till 12 timmar före avgång. Om du till exempel bokade en resa kl. 17.00, för ett flyg som avgår kl. 11.00 nästa dag är biljetten återbetalningsbar fram till kl. 23.00.

Återbetalningsstatus

Här kan du kontrollera status för din inskickade begäran om återbetalning eller begäran om SAS resekupong. Om du inte har begärt återbetalning, men vill göra det, kan du ansöka om återbetalning i Mina bokningar genom att ange din bokningsreferens och efternamn. Om du har gjort en begäran om återbetalning via en resebyrå eller ett charterbolag, kontakta dem för hjälp.

Kommer mitt flyg att ställas in?

Vad betyder det när SAS plötsligt slutar sälja biljetter till en avgång som dem redan sålt biljetter till? Kommer ditt flyg att ställas in? Om SAS ändrar flygplanstypen till 340-300, verkar det tyda på att det kommer ställas in ca 4 veckor innan avgång. EU 261/2004 gäller för ombokning, men ingen rätt till ersättning om ändring görs mer än 14 dagar innan. Du kommer att bokas om till samma kabinklass på någon närliggande dag, sen måste du kontakta SAS om du inte accepterar ändringen utan vill avboka i stället. SAS kommer inte boka om dig till andra flygbolag.

SAS ställer in flighter genom att byta till flygplan 737-700

när SAS ändrar flygplanstypen till 737-700 där det tidigare har varit en annan typ av maskin så är det 99,99% risk att SAS kommer att ställa in flygningen. Boka med fördel inga bonusresor där SAS har 737-700. Om du upptäcker att din flight blivit ombokad till flyg 737, sök på Expert Flyer och se om mitten platserna är blockade, detta är ett dåligt tecken. Varför sas ombokar till dessa flighter för att sedan cancelera flyget finns det många spekulationer och diskussioner om. Läs gärna tråden i forumet på Businessclass.se

Försening

Ha koll på exakt vad förseningen blir (ankomsttid räknas som när flygplansdörren öppnas). Blir den under 4h så är det 300 EUR som gäller, men blir det längre än 4h så är det 600 EUR. Inställd flygning till/från EU ger möjlighet till ersättning om den inställda flygningen kan anses vara ”flygbolagets fel”. Väder är exempelvis inte flygbolagets ansvar. Läs på om EU 261/2004. Du kan begär ett “delay certficate” (SAS – Claim Form) så får du exakt orsak till förseningen samt vilka tider du skulle landa och när du faktiskt landa. Sen claimar du direkt till SAS (SAS – Claim Form)

Vad sker om flyget är försenat och man missar connecting flight? 

Det är skillnad på ”no show” och ”missed connection”. När en resa är påbörjad finns det en ”duty of care” att få hem passagerare. Vid dessa tillfällen kan (!!) SAS och övriga Star Alliance flygbolag konvertera platser till award så länge det finns tillgång. Det är många som bekräftat att detta har skett. Men som vanligt kan det säkert variera med vem man pratar med budskapet är att det är möjligt att göra så.

Det är alltid flygbolaget som ställer som är skyldiga att boka om. Om du har en flight med något annat flygbolag inom Star Alliance kommer dem med största sannolikhet inte röra din biljett då den är utsåld av sas. Det är här man hamnar i kläm som resenär, det blir lite som resebyråbokning när du bokar med sas men ska flyga med xxx. EU261/2004 är dock väldigt tydliga med att det är utförande bolag som är skyldiga att lösa detta.  (Läs tråden på businessclass forum & kolla post #5243 i tråden – Där finns ett avgörande från ARN som klargör att ombokningsskyldigheten även gäller till andra flygbolag samt ett svenskt hovrättsavgörande som säger samma sak. Upplys även Swiss om att EU-förordningens bestämmelser om ombokning vid inställda flyg även gäller bonusbiljetter och att skyldigheten att boka om alltid ligger hos det flygbolag som ställt in sitt flyg, inte hos det flygbolag som utfärdat (“bokat”) biljetten.

SAS har ställt in bonusresa / Flygbolaget cancellerar hela eller delar av bonusresa

Om man har bokat en poängresa gäller samma regler som vid en ”betalande” biljett, dvs att man absolut ska bli ombokad till en annan flight i samma resklass även om det är med annat bolag. Detta gäller dock enart med bokningar hos SAS, men inte med andra Star Alliance flygbolag. Undantaget är om du inte redan har påbörjat din resa.

Om det endast är SAS flight som ställts in är det alltså SAS skyldighet att boka om dig på ny flight. När det är 14 dagar till avgång kan SAS enligt sina påhittade regler boka om till andra star alliance. Om du får info om inställd flight 29 dagar innan avresa kan du vänta de 15 dagar du har på dig att acceptera ändringen och då vara på 14 dagars gränsen. SAS har en egen påhittad regel att de bara bokar om 14 dagar innan till andra bolag. Om du fick ändringen nu har du 15 dagar på dig och då kan du vänta in 14 dagars fönstret för att bli ombokas. SAS har inget stöd i regelverk för detta, men du kommer inte få kundtjänst att bryta mot denna regel. Pratar du med rätt person skulle dem eventuellt kunna boka in dig på vanlig revenue om det inte finns några tillgängliga bonusplatser, men det kan krävas många samtal att få en sådan agent. Om annat flygbolag inom Star Alliance ställer in din bonusresa är det detta flygbolag som är skyldiga att boka om dig. Detta framgår i EU261/2004 och SAS har en liten text om det på hemsidan också. Det är här det blir väldigt problematiskt när bokningen är gjord av bolag x men flighter utförs av bolag y.

Många blir väldigt upprörda över detta, speciellt då det kräver tid och ansträngning att hitta nya platser för det datumet man planerat att komma iväg på att göra bokningar och avbokningar på resmålet m.m. Helt rimligt med tanke på att man ofta är ute i väldigt god tid att att hitta sina award i Business Class. Att helt strypa platstillgång är inte positivt för flygbolagen eftersom de då bygger upp en ökande skuld i innestående poäng gentemot poängsamlarna. Är man trevlig och saklig tillbaka mot agenterna brukar det mesta lösa sig, även om du måste nedgraderat till ekonomi för att det inte finns några lediga platser i högre kabinklass, kommer du ändå förhoppningsvis till ditt resmål, utan kontanta medel. Det är ju tyvärr ganska uppenbart att flygbolagen inte hanterar bonusresor på samma sätt som revenue. Men en strid kring varje cancelerad resa och kräva förändring för detta, kan leda till försämringar i kostnad och flexibilitet för oss EuroBonus samlare. Försök att se en bonusresa som just en bonus. Biljetterna är väldigt väldigt flexibla (100% återbetalningsbara fram t.o.m. 24h innan avresa). Oftast är dom också i stort sätt gratis, lite beroende på hur man valt att tjäna in poängen. Boka alltid enbart 100% avboknkngsbara hotell, så slipper du på så sätt all oro. Relativt ofta kan man bjuda in vänner till AmericanExpress med extra välkomstbonus. Dessa poäng genererar mycket poäng på kort tid. Om man inte gillar hur det fungerar med bonusresor i dagsläget kan man ju betala mer poäng och köpa en ”revenue för poäng” i stället för en ren bonusresa.

Inställd/Försenad flygning och extra utlägg (EU261/2004)

EU-regler angående passagerarrättigheter vid eventuella förseningar, inställda flyg och/eller nekad ombordstigning. Om ditt flyg har ställts in eller avsevärt försenat eller om du har nekats ombordstigning på ett flyg som du har en bekräftad bokning för, har du rätt till de rättigheter som definieras i förordning (EG) nr 261/2004, som trädde i kraft den 17. /02/2005. Flygbolaget på vars flyg avbrottet inträffar ansvarar för att bevilja dina rättigheter. Besök eur-lex.europa.eu för mer om EU 261/2004

Ansök direkt till SAS och få full ersättning
Om du är berättigad till ersättning i enlighet med EU261 förordningen kommer vi att ersätta dig så snart som möjligt. Du kommer också att kunna välja en voucher istället för kontanter och därigenom få dubbelt så mycket som ersättningens värde. Bra att veta är att eftersom tredje part vanligtvis tar ut en betydande avgift är det förmånligare för dig att ansöka om ersättning direkt hos SAS. EU261/2004 är applicerbar, det är du som kund som väljer vilket alternativ du vill acceptera

  1. Ombokning till samma destination vid tidigast möjliga tillfälle under likvärdiga “conditions”
  2. Senare ombokning enligt passagerarens önskemål till samma destination under likvärdiga “conditions” (subject to seat availability)
  3. Återbetalning av biljetten, samt även returflight till departure flygplatsen om det är relevant (dvs om resan hunnit påbörjats)

Bra att veta

  • Hur ansöker man om ersättning
  • Ersättning om du är berättigad till enligt EU261/2004 förordningen
  • När kan du ansöka om EU261 kompensation
  • Hur mycket EU261kontant ersättning kan jag få
  • När kan du begära ersättning för extra utlägg
  • Tvistelösning – Är du inte nöjd med hur SAS hanterat ditt ärende??
Kontaktformulär till SAS

Om du behöver kontakta sas genom ett formulär angående exempelvis specialbagage, ansöka om kompensation, assistans m.fl, hittar du dem olika formulären på denna sida: https://www.flysas.com/en/customer-service/contact/forms/

Kommentera

Close