Close

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP

ANVÄND DINA POÄNG TILL BONUSRESOR VÄRLDEN ÖVER

EN GUIDE FÖR ATT SAMLA EUROBONUSPOÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL RESOR VÄRLDEN ÖVER

Samla EuroBonus-poäng från dina vardagsinköp till resor. Tack vare poäng som du får från alla dina vardagsköp med ett SAS AmericanExpress kort, kan du flyga Business Class. Vart drömmer du om att resa?

Har du någon gång tänkt när du flugit, att det hade varit så mycket bättre att få sitta i Business Class stället för ekonomi? Du behöver inte flyga för att tjäna poäng till sådan resor, eller betala med kontanta medel. Du behöver inte ens ha satt din fot i ett flygplan innan du bokar din första poängresa i Business Class.. Det är inte svårt att samla ihop poäng från sina vardagsinköp till sin första drömresa världen över. Dina vardagsinköp kommer resultera i att du kan boka en trevlig resa för dina poäng. Lättförtjänta poäng på köp som du ändå skulle gjort med ditt vanliga bankkort. Ju mer du använder kortet på dina vardagliga inköp (som man ändå måste göra) desto snabbare kan du boka en bonusresa i Business class.

Bli EuroBonus-medlem

Grunden i all poängintjäning är att du har ett medlemskap hos EuroBonus. Först blir du medlem i EuroBonus, det är gratis. Dina poäng är giltiga i 5 år så det gör att du har gott om tid att samla ihop till en lyxig resa. EuroBonus-programmet har hundratals samarbetspartners och det är lätt att samla poäng. Genom att samla på sig poäng med hjälp av kreditkort, webbhandel och att planera sina vardagliga inköp kan det enkelt generera en lyxig resa till ditt drömresemål.

Skaffa ett SAS Mastercard eller SAS American Express kort

Börja med att skaffa ett SAS-kopplat kreditkort, antingen SAS Mastercard eller SAS AmericanExpress. Med något av dessa kreditkort samlar du poäng på alla dina inköp oavsett var du handlar. Poängintjäning varierar beroende på vilket av korten du har (10, 15 eller 20 poäng per 100kr). För poängen kan du resa med SAS eller något av de andra flygbolagen i Star Alliance till hela världen. Här är några exempel på hur du samlar poäng.

Matinköp, tanka bilen, frisör, kläder, restaurang, presenter, Tradera, Spotify, Storytel, Postkodlotteriet, betala räkningar osv.

 • Dagliga inköp med SAS kreditkort (mat, hygien, drivmedel osv)
 • Få välkomstbonus när du skaffar AmericanExpress eller SAS Mastercard kort
 • Tjäna Extra poäng under Poängkampanjer (både online och fysiska butiker)
 • Gör dina onlineköp genom SAS online shopping portal (över 400 butiker)
 • Koppla alla dina betalkort/ kreditkort till EuroBonus everyday (butiker och restauranger)
 • Handla hos SAS Partners (Coop, Preem, hyrbilsfirmor, över 600 hotell m.fl.)
 • Koppla dina betalkort till PayPal och betala månadsabonnemang
 • Du tjänar poäng genom flygresor med SAS eller Star Alliance.

Använd alltid ditt SAS AmericanExpress eller SAS Mastercard när du ska göra dina vardagliga inköp

Använd alltid ditt SAS AmericanExpress eller SAS Mastercard när du ska göra dina vardagliga inköp, oavsett om det är en dagens lunch, veckohandling i mataffären eller tankar din bil. För varje spenderad krona med kortet kommer du närmare att kunna boka din bonusresa i Business Class. Utöver det att betala med kortet i fysiska butiker, kan du också tjäna dubbla poäng genom att göra dina onlineköp genom SAS online shopping portal (tänk refunder principen). Då får du dels poäng genom att handla med kortet, dels extrapoäng som den specifika butiken erbjuder per spenderad krona.

Mastercard är ett kort som accepteras överallt i världen och därför är det ett överlägset kort där du vet att du alltid får poäng på alla dina köp och därför kombinerar många EuroBonus-samlare med ett sas Mastercard. AmericanExpress blir allt mer vanligt som betalningsmetod och är det någon butik där du handlar ofta, prata med dem om dem inte erbjuder AmericanExpress som betalningsmetod. Min frisör och djuraffär tog tidigare inte Amex, men efter att jag berättade att det var viktigt för mig och att dem ändå förlorar på att jag i stället skulle gå till någon annan, så ordnade dem det direkt. Till och med torghandlarna som säljer jordgubbar på sommaren där vi bor har numera Amex som betalningsmetod. 

SAS American Express 50% Poängrabatt – flyg 2 personer för priset av 1

SAS Amex korten finns i tre olika varianter på kreditkort: Classic, Premium eller Elite. Du tjänar poäng på alla köp du gör med ditt SAS AmericanExpress kort. Om du skaffar ett American Express kort måste du själv synka kortet till EuroBonus, och det gör du här efter att du blivit medlem och fått hem ditt kort.

Det är med SAS AmericanExpress kort man får en 50% poängrabatt (kallas också 2-4-1 voucher). Den här vouchern är helt ovärderlig för många, även för oss. På bonusresor, kan man applicera sin 50% poängrabatt, vilket gör att du reser för halva poängpriset. Vill man exempelvis flyga två personer i Business Class till Los Angeles tur och retur, kostar det vanligtvis 200 000 poäng, men med 50% förmån kostar det i stället 100 000 poäng. Du får din 50% förmån när du har handlat för ett specifikt belopp under ett kalenderår (1/1-31/12) med kortet. Regeln är alltid att spenderingskravet gäller 1 januari – sista december. Den första januari varje år börjar spenderingskravet om igen och du har fram till sista december att uppnå en ny 50 % poängrabatt.

Välkomstbonus när du ansöker om ett AmericanExpress kort genom vår personliga länk.

Gäller endast nya kunder, dvs att du inte har haft Amex kort under de senaste 6 månaderna. Det kan ta upp till 10 veckor för belöningen att nå ditt Konto. Klicka på länken nedan för att se erbjudande för dem olika korten.

SAS Mastercard kort

SAS EuroBonus Mastercard erbjuder två olika kort, ett standardkort och ett premiumkort. Med SAS EuroBonus Mastercard kort kan du inte resa 2 personer för 1. Varför skulle man då vilja ha just SAS Mastercard? Det finns några goda skäl. Mastercard är ett kort som accepteras överallt i världen och därför är det ett överlägset kort där du vet att du alltid får poäng på alla dina köp och därför kombinerar många EuroBonus-samlare med ett sas Mastercard. SAS Mastercard har också dubbla poängkampanjer flera gånger per år vilka är perfekt att planera sina större inköp på där du tjänar dubbla poäng under x antal dagar.

SAS Mastercard korten synkas automatiskt till ditt EuroBonus nummer om du redan är medlem och har skapat ett EuroBonus konto.

Börja samla poäng

Samarbetspartners med EuroBonus – få poäng utöver dem poäng som ditt SAS Kreditkort ger per spenderad krona när du handlar.
 • Inköp med ditt SAS kreditkort
 • SAS online shoppingportal
 • EuroBonus everyday
 • Övriga samarbetspartners med EuroBonus

Om du gör det till en vana, att alltid kolla om den butiken du tänker handla på, antingen finns genom EuroBonus everyday eller online shoppingportalen & dessutom använder ditt SAS kreditkort till alla dina vardagsinköp har du kommit en lång bit på väg att bli en duktig poäng-samlare.

SAS online shoppingportal – tjäna EuroBonus-poäng på dina onlineköp

SAS har en online shoppingportal (samma princip som Refunder) med över 400 butiker som du kan handla genom (varje vecka tillkommer nya butiker och kampanjer). Inköpen kostar inget för dig som kund, utan det enda du ska göra är att logga in i SAS online shopping och se om just din butik finns med bland de butiker som ger EuroBonus-poäng. Välj en webbbutik som du vill handla i och betala som vanligt. I online shoppingportalen kan du betala med vilket kort som helst och du får poäng på ditt köp. Du får poäng per 100 kr spenderat i utvald butik, och har du ett American Express eller SAS Mastercard tjänar du även poäng som kortet ger spenderat per krona (det blir alltså dubbla poäng).

Förutom att göra sina onlineköp i portalen, kan man också prova på olika gratisperioder och signa up för olika abonnemang, exempelvis C More, Disney+, Hallon osv. Det är ett enkelt sätt att tjäna poäng, eftersom att du kan säga upp abonnemanget innan bindningstiden börjar och ändå få poäng. Men kom ihåg att läsa villkor under respektive erbjudande.

Exempel:

 • Du och dina vänner är ute på en restaurang som du vet är samarbetspartners med EuroBonus och finns med i EuroBonus everyday. Erbjudandet är just nu 20 poäng per spenderad krona på restaurangen. Notan för kalaset går på 1500 sek. Du har synkat alla dina kort med Eurobonus Everyday och betalar med ditt Amex premium kort, dina vänner swishar dig sedan för det dem är skyldiga dig. Du tjänar 1500 sek x 0,20 = 300 poäng. Du tjänar också 1500 sek x 0,15 = 225 poäng från Amex kortet. Totalt 525 poäng intjänat!
 • Du ska handla en specifik vara för 500 sek på H&M butik. I stället för att gå till butiken klickar du dig in på SAS online shoppingportal och öppnar upp H&M hemsida därigenom. Det är kampanj just denna vecka inne på shoppingportalen för just H&M där man tjänar 50 poäng per 100kr. Du checkar ut din vara och betalar med ditt SAS Mastercard/SAS Amex premium. Du tjänar 500 sek x 0,50 = 250 poäng. Du tjänar också 500 sek x 0,15 = 75 poäng från ditt SAS kreditkort. totalt 325 poäng intjänat! (Hade du handlat i fysisk butik hade du alltså endast tjänat 75 poäng).
EuroBonus everyday

Många olika restauranger, cafeér och Barer både i Sverige och världen är samarbetspartners med EuroBonus och ingår i vad SAS kallar EuroBonus Everyday & ger poäng när man handlar i medverkande butiker. I SAS EuroBonus medlemsportal, kan du enkelt söka efter kategori och land för att se vilka butiker som är knutna till SAS EuroBonus. Du får poäng när du handlar med ditt VISA, SAS Mastercard eller SAS American Express kort. Med de två senare korten tjänar du dubbla poäng, både poäng som kortet ger per spenderad krona och poäng som erbjuds i portalen för respektive butik per spenderad krona.

För att tjäna poäng hos både onlinebutiker och fysiska butiker genom EuroBonus everyday behöver dina betalkort vara synkade med ditt EuroBonus-nummer. Koppla dina kort & extrakort till EuroBonus Everyday här. Glöm inte att ansluta alla kort även extrakort/tvillingkort om ni skaffar sådant till annan familjemedlem.

Övriga samarbetspartners med EuroBonus

Coop och Preem finns exempelvis med som samarbetspartner vilket gör att du både kan handla mat och tanka bilen och samtidigt tjäna poäng. Som medlem hos Coop har du möjlighet att växla alla dina medlemspoäng till Eurobonuspoäng. Du får 1000 EuroBonuspoäng per 10k insamlade medlemspoäng hos Coop, ibland har dem kampanjer och då kan du växla till större fördel.

Koppla ditt SAS kreditkort till dina abonnemang & prenumerationer

Många tjänster har idag inbygd betalningsfunktion direkt när du är inloggad i företagets app eller om du är inloggad under “mina sidor” där man kan välja att betala med kort i stället för Autogiro. Exempelvis High3G, Spotify, StoryTel, Postkodlotteriet, Tradera, Specsavers, Synsam, PayPal, CSN. Du kan koppla ditt SAS kreditkort till abonnemang eller prenumerationer som du redan betalar, för att få poäng på alla avgifter som du redan har. Om du har många autogiro, ändra det till e-fakturor i stället, då kan du alltid välja om du skulle vilja betala fakturan genom billhop eller Betalo om du skulle finnas ett behov. Själv använder vi sällan swish utan försöker så långt det är möjligt använda PayPal som vi kopplat till Amex kort. Vi betalar oftast Tradera och andra onlineköp auktioner genom PayPal.

Betala räkningar med ditt SAS Mastercard eller SAS American Express

Är du bara några tusen kronor från att tjäna ihop en American Express 2-4-1 voucher eller behöver du mer poäng för att kunna boka din bonusresa? Du kan betala dina räkningar och samtidigt tjäna EuroBonus-poäng. Vissa butiker accepterar inte American express som betalningsmetod, och är det en större summa som man vill ha poäng på (exempelvis reparation av bil, inköp av möbler, kontantinsats osv) går det enkelt att be om en faktura och betala genom billhop eller betalo.

person holding smartphone riding airplane

EuroBonus medlemskap och poängsaldo

insamlade poäng hittar du när du är inloggad på sas

Alla dina poäng som du tjänat ihop från ditt SAS kreditkort, SAS online shopping portal, EuroBonus everyday samlas tillsammans. Du kan se ditt poängsaldo på ditt EuroBonuskonto när du är inloggad på sas.se. Du kan också enkelt se poängsaldo och historik i SAS-appen på din mobiltelefon. I SAS appen kan du också se dina bokade resor, hur många flygningar du gjort och hur länge du varit i luften. Du ser även din statusnivå och eventuellt hur långt du har kvar till att uppnå nästa statusnivå.. Under översikt över kontoaktivitet hittar du poäng som kommit in på ditt konto.

Poängen från ditt SAS kreditkort flyttas inte över direkt till ditt EuroBonuskonto, utan det sker en gång per månad. På dina kreditkortutgivares respektive medlemssidor kan du enkelt få en överblick på dina poängsaldon även innan poängen flyttas över. Både AmericanExpress SE och SAS Mastercard har appar som du kan ladda ner i mobiltelefonen. I appen Amex SE kan du också enkelt och överskådligt se hur långt du har kvar till att uppnå din 50% poängrabatt. Du kan således enkelt planera dina inköp för att få ihop en 2-4-1 voucher det året. Vouchern är giltig att boka resor för fram till 31/12 året efter att du tjänat ihop den. Bokningen av resan måste ske senast det datumet, men resan kan ske senare.

Fakturor

Fördelen med både Amex och Mastercard är att det alltid är samma OCR-nummer som används vid inbetalning, ett för Amex och ett för Mastercard. Det är enkelt att, närsom betala in dina debiteringar. Du kan enkelt hålla koll på din spendering varje månad i respektive app. Utöver det kan du föra över pengar till ditt sparkonto och namnge “EuroBonus”. När du sedan får fakturan så har du redan lagt undan alla pengar som du handlat för på kortet. Ett enkelt sätt att hålla koll på sin ekonomi.

Boka din bonusresa

När du har samlat ihop tillräckligt med poäng är det dags att boka din bonusresa! Jag har i dessa inlägg beskriva hur man går tillväga när man ska boka bonusresor.

 1. Boka bonusresa med SAS flyg
 2. Boka bonusresa med Star Alliance

Som EuroBonus-medlem kan du boka bonusbiljetter världen över med SAS och alla flygbolag inom Star Alliance. När man köper vanliga flygbiljetter för poäng kan poängpriset variera beroende på tillgänglighet och efterfrågan, men det som är mer lockande, är så kallade bonusresor. Bonusresor har ett fast poängpris. Poängpriset skiljer sig beroende på vilken destination (zon) du reser till i världen. Det enda som tillkommer utöver poängpriset är flygskatt. Flygskatten är olika beroende på destination, men brukar ligga mellan 100 sek – 2000 sek.

Du kan applicera din 50% poängrabatt eller Fly Premiumrabatt på din resa, du hittar dessa erbjudanden längst upp efter att du sökt fram och klickat på valda biljetter. När du klickar på vouchern, kommer den att appliceras på din bokning, och poängpriset kommer halveras. Det enda du ska betala nu är skatterna för flygningen. Det gör du med ditt kreditkort. En bonusresa kan alltid ändras eller avbokas upp till ett dygn innan avresa. Kostnaden för att ändra en biljett (namn, datum, destination) är 150 kr per biljett. En påbörjad resa kan inte ändras.

Inspiration från 6 månaders poängjakt

Sammanfattning, vad finns det för nackdelar?

Följer du tipsen i denna Guide får du snabbt ihop tillräckligt med poäng för att göra en trevlig resa. Det bäst av allt är att du kan åka i First Class eller Business Class & du betalar endast flygskatt på ca 500 – 2000 sek beroende på destination. Du kan boka flygbiljetter på vilket flygbolag som helst inom Star Alliance för dina EuroBonus-poäng. Nackdelen är att det finns ställen som fortfarande inte accepterar Amex. Många gånger beror det på att AmericanExpress avgifter är högre för handlaren än motsvarande Mastercard- eller VISA kort. Det leder till att man inte kan tjäna in några EuroBonuspoäng på dessa ställen. Vill man ha poäng på sådana köp behöver man i så fall kombinera med ett SAS Mastercard kort eller se om du exempelvis kan betala med Paypal eller handla varan online där AmericanExpress betalningar finns tillgängliga. Anledningen till att du ändå skulle vilja ha ett SAS Amex kort ändå är att du kan tjäna in en 2-4-1-voucher (50% poängrabatt). Kom också ihåg att det är viktigt att betala sin faktura i tid. Du har 55 dagar räntefritt, efter det blir det snabbt väldigt dyrt om du slarvar och inte betalar. Att kunna sitta bekvämt i en högre kabinklass, med gott om benutrymme och samtidigt avnjuta ett glas bubbel och veta att man inte ens bekostat resan med pengar, utan med poäng från köp som man ändå hade gjort – det ser jag som livskvalitet!

Lycka till med ditt poängsamlande!

Skaffa Curve kort, kortet är kostnadsfritt. I samarbete med Curve får du 100 sek (€10) i välkomstbonus med vår inbjudningslänk.

Du kan använda Curve betalkort i kombination med SAS Mastercard och deras dubbla poäng-kampanjer för att maxa intagningen av Eurobonus-poäng. Du förlänger därmed kampanjdagarna upp till 30 dagar. Använd även Curve betalkort på din utlandsresa för fria uttag av kontanter. I samarbete med Curve får du €10 i välkomstbonus med vår inbjudningslänk. Gäller efter att du gjort minst 1st transaktion med något av dina underliggande kort genom Curve. Länken hittar du nedan & öppnas med fördel i mobiltelefonen då du behöver ladda ned Curve appen. Du kan läsa mer om Curve genom att klicka på bilden.

Stötta oss. Ge ett bidrag.

Vill du bidra till utvecklingen av denna hemsida med fler och uppdaterade inlägg? Vi lägger ner mycket tid på sidan & alla bidrag tas tacksamt emot och och går främst till kostnader och underhåll av denna webbsida. Tips! PayPal accepterar både AmericanExpess och SAS Mastercard.

Vill du ha olika tips på hur du kan maxa din poängintjäning & få upp till 50 000 EuroBonus-poäng i startpott?

Tjäna EuroBonus-poäng & maxa din poängintjäning

Lämna ett svar

Close