Close

FLYG GRATIS VÄRLDEN ÖVER

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA

”SWEET SPOTS” – TIPS PÅ POÄNGRESOR I BUSINESS CLASS & FIRST CLASS

”SWEET SPOTS” – TIPS PÅ POÄNGRESOR I BUSINESS CLASS & FIRST CLASS

Använda dina poäng till en resa som erbjuder ovanligt bra valuta för poängen

Varje flygbolag jobbar med olika zoner. Med ”sweetspot” menas ett uttag som erbjuder ovanligt bra valuta för poängen. Att använda poängen för en resa som levererar en upplevelse utöver det vanliga är nog det som alla poängsamlare strävar efter. Sätt upp ett mål med ditt poängsamlande & effektivisera din poängintjäning med utgång från målet. Vill du flyga till Bali i First Class eller vill du åka till Seychellerna eller Zanzibar i Business Class? Det kan ta ett tag att få ihop poäng till sin första bonusresa, men känslan att kunna flyga i Business eller First Class för första gången är en härlig känsla. Många erfarna EuroBonus-samlare har nämnt Singapore Airlines inom Star Alliance som favorit, då både first och Business håller en hög nivå. Det enda som du behöver är intjänade EuroBonus-poäng, ungefär 2000 sek i skatter och en 2-4-1 voucher.

De stora Star Alliance-hubbarna för långdistansflygningar med utgång Europa är Frankfurt, London, München, Wien & Zürich.

Om du vill åka Longhaul – men inte hittar några resultat i Business eller First genom SAS egna sökmotor. Du kan då söka varje sträcka för sig själv, för att hitta de bästa alternativen för din flygning. Exempelvis Stockholm-Frankfurt separat, därefter söka Frankfurt-Mexiko. De stora Star Alliance-hubbarna för långdistansflygningar med utgång Europa är Frankfurt, London, München, Wien, och Zürich.

Populära sweet spots

Du kan hitta destinationer som Seychellerna & Zanzibar som kan nås för färre poäng än övriga exotiska resmål. En plats i Business Class kostar 105 000 poäng, när man till USA får betala 130 000 eller till resten av världen får betala 165 000 poäng eller mer. United, som ingår i Star Alliance, har Söderhavet och Japan i samma zon, vilket är är en fin sweetspot för att ta sig till Rarotonga. Vill du i stället ta dig till Maldiverna kan du göra det med Turkish airlines, mellanlanda i Istanbul och sen byta med flyg till Male. De hubbar som flyger till Maldiverna inom Star Alliance är Frankfurt (Lufthansa), Vien (Austrian), Istanbul (Turkish) och Delhi (Air India). Mexico har också länge varit en sweetspot när det kommer till First Class. Mest utifrån att zonen tillhör Nord- och Centralamerika, vilket innebär att en tur- och returresa i First Class endast kostar 175 000 poäng för två personer med 2for1 voucher. Destinationen har också en flygtid på strax över 12 timmar vilket ger gott om tid att njuta av upplevelsen.

Sök tillgänglighet på bonusbiljetter på andra sökmotorer och ring sedan in och boka

SAS tillåter inte bokning av First Class på sin sida för bokning av Eurobonus inom Star Alliance, så det enda sättet att boka First Class är att ringa kundtjänst. Att söka tillgänglighet i First Class kan alltså inte göras online på SAS sida för bokningar, däremot kan man hitta tillgängligheten genom att exempelvis söka på Uniteds sökmotor. Klassen du letar efter är då ”O” som står i den högra kolumnen bland sökträffarna. Du kan också skapa ett konto på Awardfares.com där du kan se tillgänglighet på bonusbiljetter för EuroBonus.

Chatflights.se ger sina bästa tips på poängresor och ”sweet spots”

Nedan är ett urklipp från Chatflights.se hemsida

Mellan 100 000 & 180 000 EuroBonus-poäng

Har du ett poängsaldo på 100 000 till 180 000 poäng så finns goda möjligheter att utforska världen i First och Business Class. En tur och returresa till USA eller Asien i SAS Business Class kostar 100 000 poäng och med Star Alliance kostar det mellan 130 000 och 165 000 poäng tur och retur. Det bästa värdet som kan fås för 175 000 EuroBonus poäng är en tur- och returresa i First Class från Europa till Nordamerika. Lufthansa är idag det enda flygbolaget i Star Alliance som erbjuder bonusresor över Atlanten i First Class.

Från 180 000 EuroBonus-poäng och uppåt

För 215 000 EuroBonus poäng kan du resa tur och retur i Business Class till valfri destination i världen, däribland Australien, Nya Zeeland och Söderhavet. Vill du hellre resa i First Class så räcker 225 000 poäng för en tur och returresa till Asien, Sydamerika och Sydafrika.

Seychellerna i Business Class – 105 000 poäng.

För 105 000 poäng kan du ta dig hela vägen till semesterparadiset Seychellerna. Seychellerna ligger inom Nord- och Centralafrikazonen där en resa från Europa kostar 105 000 poäng i Business Class.

Zanzibar i Business Class 105 000 poäng

En resa till Sydafrika med EuroBonus kostar 165 000 poäng i Business Class och 90 000 i Economy. Om poängen inte räcker hela vägen till Sydafrika så är Zanzibar ett lämpligt alternativ för bara lite fler poäng i Business Class som en resa i Ekonomiklass hade kostat till Sydafrika.

Köpenhamn till Färöarna i SAS Go 10 000 poäng

Under våren 2017 öppnade SAS en direktlinje mellan Köpenhamn och Färöarna. Då Färöarna räknas som ett danskt territorium betraktar SAS linjen som en inrikesflygning inom Danmark, därav den låga prissättningen. Utöver faktumet att poängpriset på denna rutt är lågt så erbjuder bonuspoängen ett bra värde då en en ordinarie biljett mellan Köpenhamn och Färöarna kostar från 2300 sek och uppåt.

Mexico City i First Class 175 000 poäng

Mexico City ligger i Nord och Centralamerika zonen och är en destination med god tillgänglighet på bonusplatser i First Class. För den som vill maximera First Class upplevelsen med Lufthansa så är Mexico City en god kandidat för lyxweekend. Utöver den goda tillgängligheten på bonusplatser mellan München och Mexico City så avgår flygningen sent på kvällen vilket ger dig tillräckligt med tid att njuta av Lufthansas fantastiska markservice för First Class resenärer. Flygtiden mellan München och Mexico City är 13 timmar vilket ger dig gott om tid att njuta av upplevelsen ombord.

SAS Business Class till Tokyo 100 000 poäng

SAS tillämpar en enhetlig prissättning på alla sina långdestinationer. En långresa i SAS Go kostar 60 000 poäng, SAS Plus kostar 80 000 poäng och SAS Business kostar 100 000 poäng. Priset är detsamma oavsett om man väljer att flyga till New York, Hong Kong, Los Angeles eller Tokyo. Bäst värde får du om du väljer att flyga till Kalifornien eller Fjärran östern. Tokyo erbjuder bra värde för poängen då detta är en destination med höga priser på ordinarie biljetter. Dessvärre är tillgängligheten av bonusplatser till Tokyo väldigt gles, och om du vill boka en bonusresa i Business Class med SAS så måste du antingen vara ute väldigt tidigt eller väldigt sent, då bonusplatser sällan släpps under populära årstider.

Få Välkomstbonus när du ansöker om ett American Express kort

När du ansöker om kort på American Express hemsida, får du ingen välkomstbonus. Den får du endast om du blir inbjuden, vill du använda min länk vid ansökan hittar du länken under poängkampanjer i menyn.

Kommentera

Close
%d bloggare gillar detta: