Close

Samla poäng från dina vardagsinköp till resor världen över

Alla kan resa i Business Class med poäng från sina vardagsinköp.

ad-image

”Sweet spots” – Business class och First class med EuroBonus

artikeln senast uppdaterad: 2022.11.07

”Sweet spots” – Business class och First class med EuroBonus. Med ”sweetspot” menas att använda dina poäng till en resa som erbjuder ovanligt bra valuta för poängen.

Varje flygbolag jobbar med olika zoner. Med ”sweetspot” menas ett uttag som erbjuder ovanligt bra valuta för poängen. Att använda poängen för en resa som levererar en upplevelse utöver det vanliga är nog det som alla poängsamlare strävar efter. Sätt upp ett mål med ditt poängsamlande & effektivisera din poängintjäning med utgång från målet. Vill du flyga till Bali i First Class eller vill du åka till Seychellerna eller Zanzibar i Business Class? Det kan ta ett tag att få ihop poäng till sin första bonusresa, men känslan att kunna flyga i Business eller First Class för första gången är en härlig känsla. Många erfarna EuroBonus-samlare har nämnt Singapore Airlines inom Star Alliance som favorit, då både first och Business håller en hög nivå. Det enda som du behöver är intjänade EuroBonus-poäng, ungefär 2000 sek i skatter och en 2-4-1 voucher.

De stora Star Alliance-hubbarna för långdistansflygningar med utgång Europa är Frankfurt, London, München, Wien & Zürich.

Om du vill åka Longhaul – men inte hittar några resultat i Business eller First genom SAS egna sökmotor. Du kan då söka varje sträcka för sig själv, för att hitta de bästa alternativen för din flygning. Exempelvis Stockholm-Frankfurt separat, därefter söka Frankfurt-Mexiko. De stora Star Alliance-hubbarna för långdistansflygningar med utgång Europa är Frankfurt, London, München, Wien, och Zürich.

Populära sweet spots

Du kan hitta destinationer som Seychellerna & Zanzibar som kan nås för färre poäng än övriga exotiska resmål. En plats i Business Class kostar 105 000 poäng, när man till USA får betala 130 000 eller till resten av världen får betala 165 000 poäng eller mer. United, som ingår i Star Alliance, har Söderhavet och Japan i samma zon, vilket är är en fin sweetspot för att ta sig till Rarotonga. Vill du i stället ta dig till Maldiverna kan du göra det med Turkish airlines, mellanlanda i Istanbul och sen byta med flyg till Male. De hubbar som flyger till Maldiverna inom Star Alliance är Frankfurt (Lufthansa), Vien (Austrian), Istanbul (Turkish) och Delhi (Air India). Mexico har också länge varit en sweetspot när det kommer till First Class. Mest utifrån att zonen tillhör Nord- och Centralamerika, vilket innebär att en tur- och returresa i First Class endast kostar 175 000 poäng för två personer med 2for1 voucher. Destinationen har en flygtid på strax över 12 timmar vilket ger gott om tid att njuta av upplevelsen. Vill du i stället resa i First Class till Sydamerika, Södra Afrika, eller Asien kostar det 112,500 poäng per passagerare med en (1) st Amex 2-4-1 voucher eller ord. pris 225,000 för två personer.

Sök tillgänglighet på bonusbiljetter på andra sökmotorer och ring sedan in och boka

SAS tillåter inte bokning av First Class på sin sida för bokning av Eurobonus inom Star Alliance, så det enda sättet att boka First Class är att ringa kundtjänst. Att söka tillgänglighet i First Class kan alltså inte göras online på SAS sida för bokningar, däremot kan man hitta tillgängligheten genom att exempelvis söka på Uniteds sökmotor. Klassen du letar efter är då ”O” som står i den högra kolumnen bland sökträffarna. Du kan också skapa ett konto på Awardfares.com där du kan se tillgänglighet på bonusbiljetter för EuroBonus.

välkomstbonus när du tecknar AmericanExpress kort med vår personliga länk.

Villkor för att få välkomstbonus

Villkor för att bjuda nytecknande av AmericanExpress kort med välkomstbonus är att det inte är tillåtet att dela en bjud in-länk via sociala medier eller på hemsidor. Skriv till oss på eurobonuspoang@gmail.com eller fyll i vårt kontaktformulär under ”kontakt” med ditt namn och att du önskar få inbjudningslänk, så skickar vi den till dig. Välkomstbonus gäller endast om du inte redan har, eller har haft, ett American Express-kort under de senaste 6 månaderna.

Ditt kort du ansöker omDin välkomstbonus
SAS Amex PremiumDu får 12.000 EuroBonus Extrapoäng i välkomstbonus efter att du spenderar 15.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.
SAS Amex EliteDu får 18.000 EuroBonus Extrapoäng i välkomstbonus efter att du spenderar 20.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.
Gold CardDu får 100.000 Amex-poäng (inte Eurobonuspoäng!) efter att du spenderar 15.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.
PlatinumDu får 200.000 Amex-poäng (inte Eurobonuspoäng!) efter att du spenderar 20.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.

2 comments

  1. lundqvistfrida@gmail.com says:

    Vilket bolag kan jag kolla bonusflyg på, till Seychellerna?

    1. Seychellerna ligger i Indiska oceanen och räknas till zonen Afrika. Flygbolag inom Star Alliance som trafikerar Seychellerna är ET (Ethiopian airlines) och TK (Turkish airlines).

Lämna ett svar

Close
%d bloggare gillar detta: