Close

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP

ANVÄND DINA POÄNG TILL BONUSRESOR VÄRLDEN ÖVER

“SWEET SPOTS” – BUSINESS CLASS & FIRST CLASS

Använda dina poäng till en resa som erbjuder ovanligt bra valuta för poängen

Varje flygbolag jobbar med olika zoner. Med “sweetspot” menas ett uttag som erbjuder ovanligt bra valuta för poängen. Att använda poängen för en resa som levererar en upplevelse utöver det vanliga är nog det som alla poängsamlare strävar efter. Sätt upp ett mål med ditt poängsamlande & effektivisera din poängintjäning med utgång från målet. Vill du flyga till Bali i First Class eller vill du åka till Seychellerna eller Zanzibar i Business Class? Det kan ta ett tag att få ihop poäng till sin första bonusresa, men känslan att kunna flyga i Business eller First Class för första gången är en härlig känsla. Många erfarna EuroBonus-samlare har nämnt Singapore Airlines inom Star Alliance som favorit, då både first och Business håller en hög nivå. Det enda som du behöver är intjänade EuroBonus-poäng, ungefär 2000 sek i skatter och en 2-4-1 voucher.

De stora Star Alliance-hubbarna för långdistansflygningar med utgång Europa är Frankfurt, London, München, Wien & Zürich.

Om du vill åka Longhaul – men inte hittar några resultat i Business eller First genom SAS egna sökmotor. Du kan då söka varje sträcka för sig själv, för att hitta de bästa alternativen för din flygning. Exempelvis Stockholm-Frankfurt separat, därefter söka Frankfurt-Mexiko. De stora Star Alliance-hubbarna för långdistansflygningar med utgång Europa är Frankfurt, London, München, Wien, och Zürich.

Populära sweet spots

Du kan hitta destinationer som Seychellerna & Zanzibar som kan nås för färre poäng än övriga exotiska resmål. En plats i Business Class kostar 105 000 poäng, när man till USA får betala 130 000 eller till resten av världen får betala 165 000 poäng eller mer. United, som ingår i Star Alliance, har Söderhavet och Japan i samma zon, vilket är är en fin sweetspot för att ta sig till Rarotonga. Vill du i stället ta dig till Maldiverna kan du göra det med Turkish airlines, mellanlanda i Istanbul och sen byta med flyg till Male. De hubbar som flyger till Maldiverna inom Star Alliance är Frankfurt (Lufthansa), Vien (Austrian), Istanbul (Turkish) och Delhi (Air India). Mexico har också länge varit en sweetspot när det kommer till First Class. Mest utifrån att zonen tillhör Nord- och Centralamerika, vilket innebär att en tur- och returresa i First Class endast kostar 175 000 poäng för två personer med 2for1 voucher. Destinationen har en flygtid på strax över 12 timmar vilket ger gott om tid att njuta av upplevelsen. Vill du i stället resa i First Class till Sydamerika, Södra Afrika, eller Asien kostar det 112,500 poäng per passagerare med en (1) st Amex 2-4-1 voucher eller ord. pris 225,000 för två personer.

Sök tillgänglighet på bonusbiljetter på andra sökmotorer och ring sedan in och boka

SAS tillåter inte bokning av First Class på sin sida för bokning av Eurobonus inom Star Alliance, så det enda sättet att boka First Class är att ringa kundtjänst. Att söka tillgänglighet i First Class kan alltså inte göras online på SAS sida för bokningar, däremot kan man hitta tillgängligheten genom att exempelvis söka på Uniteds sökmotor. Klassen du letar efter är då ”O” som står i den högra kolumnen bland sökträffarna. Du kan också skapa ett konto på Awardfares.com där du kan se tillgänglighet på bonusbiljetter för EuroBonus.

Chatflights.se ger sina bästa tips på poängresor och “sweet spots”

Få Välkomstbonus när du ansöker om ett American Express kort. Gäller endast nya kunder, dvs att du inte har haft Amex kort under de senaste 6 månaderna. Det kan ta upp till 10 veckor för belöningen att nå ditt Konto.

SAS AmericanExpress Premium: Få 12 000 EuroBonus Extrapoäng efter en spendering om 15 000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem. SAS AmericanExpress Elite: Få 18 000 EuroBonus Extrapoäng efter en spendering om 20 000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.


Få hjälp att hitta bonusbiljetter

Behöver du hjälp med att hitta bonusbiljetter inom SAS EuroBonus? Till en liten avgift hjälper vi dig att hitta dina bonusbiljetter. Ett väldigt smidigt sätt när du inte själv kan eller hinner leta i award-djungeln. Bonusbiljetter försvinner snabbt så det gäller att vara ute i god tid för att hitta bra alternativ. Vi hjälper dig att hitta olika alternativ till ditt resmål. Vi skickar dig sedan alla alternativ på flighter. Du bokar själv din bonusresa. Du betalar som vanligt flygskatt och eventuella bokningsavgifter till sas. Maila oss på eurobonuspoang@gmail.com så hjälper vi dig.

250,00 kr

2 comments

  1. lundqvistfrida@gmail.com says:

    Vilket bolag kan jag kolla bonusflyg på, till Seychellerna?

    1. Seychellerna ligger i Indiska oceanen och räknas till zonen Afrika. Flygbolag inom Star Alliance som trafikerar Seychellerna är ET (Ethiopian airlines) och TK (Turkish airlines).

Lämna ett svar

Close