Close

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP

ANVÄND DINA POÄNG TILL BONUSRESOR VÄRLDEN ÖVER

STAR ALLIANCE

Flyg gratis världen över med EuroBonus-poäng inom Star Alliance

Sidan uppdaterad: 2021.11.06

Genom det globala nätverket Star Alliance kan du genom att vara EuroBonus-medlem, ta dig till i stort sett hela världen. 1997 var SAS ett av de flygbolag som var med och grundade Star Alliance. SAS ingår alltså i Star Alliance och det gör ditt SAS EuroBonus-medlemskap mer värdefullt eftersom du kan tjäna och använda dina poäng hos alla 28 medlemsbolag i Star Alliance. Du samlar poäng från dina vardagsinköp (alla köp du gör) med ditt SAS American Express kort eller SAS EuroBonus Mastercard kort. När du har samlat ihop poäng för en resa, betalar du din resa med dessa.

Historia

Det var år 1997 som SAS, Lufthansa, United Airlines, Air Canada och Thai Airways grundade Star Alliance. År 2015 välkomnade alliansen 641 miljoner passagerare på en kollektiv flotta med 27 medlemsflygbolag. Inom Star Alliance delar man inte bara upp rutter för att skapa flygresor över hela världen, utan också poängsystem & och lounger på flygplatser. Flygbolagen är i sig egna bolag, men har samarbete med varandra tack vare medlemskapet hos Star Alliance. Inom en allians kan flygbolagen samarbeta med bokning av flygresor/biljetter, incheckning på flygplatser, bagagehantering, lounger, teknik- och logistik med flygplan och möjligheten med poängintjäning på varandras flygningar, inom respektive bonusprogram. I praktiken innebär det att du kan boka en resa från Köpenhamn till Hawaii & flyga via San Francisco, New York eller Chicago – inleda resan med SAS men exempelvis avsluta den med United Airlines

Medlem i Star Alliance

Star Alliance flygbolag

SAS, Lufthansa, United Airlines, Air Canada, Thai Airways, Adira, Aegean, Air China, Air India, Air New Zealand, Ana, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, Egyptair, Ethiopian, Eva Air, Lot Polish Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Swiss, TAP Air Portugal, Thai Airways International,Turkish Airlines.

Poängpriser på Awardzoner för star Alliance resor med EuroBonus

Använd dina poäng på flygningar som utförs av flygbolag inom Star Alliance. Se poängprislista för olika resmål här

Gold Track – finns på fler än 150 flygplatser i världen! 

Bonusprogrammen gäller på alla bolags flygningar. Du behöver inte ha hög statusnivå för att kunna utnyttja fördelarna av att flyga med en allians. Du kommer att bli ombokad till en annan flygning vid försening, baserat på platstillgång och när de möjliga flighterna avgår.  Om du reser med ett alliansfritt bolag, alltså ett bolag som inte tillhör eller samarbetar med andra flygbolag, är det högst troligt att du blir strandad och inte ombokad på ett flygplan av ett annat flygbolag. Som resenär med något flygbolag inom Star Alliance märker du av alliansen gemensamma faciliteter för biljettförsäljning och incheckning samt bättre transfer (både i form av att man flyger till varandras hubbar, ofta samma terminal, och att tiderna anpassas.

De som nått hög bonusnivå på ett bolag, får tillgång till lounge och snabb checkin och säkerhetskontroll på alla bolag. Är du Gold member eller reser i Business eller First Class har du tillgång till Gold Track när du reser inom Star Alliance. Gold Track är Star Alliance motsvarighet till SAS Fast Track (prioriterad säkerhetskontroll). Efter att du har checkat in ditt bagage, går du till en priority kö till säkerhetskontrollen. Här kan du hitta vilka Flygplatser Gold Track finns.

Lämna ett svar

Close