Close

Samla poäng från dina vardagsinköp till resor världen över

Flyg med 28 olika flygbolag inom Star Alliance

Close

Inga produkter i varukorgen.

Revolut kontantkort

sidan senast uppdaterad: 2022-11-10

Registrera dig för gratiskortet som är kostnadsfritt och få 100 sek påfyllt.

OBS! Från och med 11 november 2022 erbjuder Revolut i stället 3 avgiftsfria månader med Premium kortet i stället för välkomstbonus på 100 sek med vår inbjudningslänk.

I samarbete med Revolut får du 100kr top-up på ditt Revolut kort när du använder vår personliga inbjudningslänk. Gäller endast för nya kunder.

Standardkortet är gratis och har ingen årsavgift, fraktkostnad kan tillkomma när du beställer kortet. Välkomstbonusen erhåller du efter att du gjort minst 1 transaktion. Så här gör du:

  1. Klicka på inbjudninglänken och fyll i ditt mobilnummer.
  2. Ladda ned Revolut appen i din mobil.
  3. Registrera dig och fyll i dina personuppgifter.
  4. Få 100 kr laddat på ditt kort efter att du gjort minst 1 transaktion, antingen med ditt virtuella kort eller ditt fysiska kort när du fått det hemskickat.

Med ett Revolut måste du sätta in pengar i förväg för att handla med kortet, precis som att ladda ett kontantkort på mobiltelefonen, men det är fortfarande ett VISA kort.

Både Revolut och Curve kort tjänar bra syfte i plånboken vid resor utomlands.

Skillnanden mellan Curve betalkort och Revolut prepaid-kort kan ses som ett abonnemang kontra kontantkort. Med ett Revolut måste du sätta in pengar i förväg för att handla med kortet, precis som att ladda ett kontantkort på mobiltelefonen, men det är fortfarande ett VISA kort. Revolut är alltså ett påfyllnadskort. Betalning sker genom att kortet drar pengarna från summan som du satt in på kortet. Fördelen med Revolut är att du lägger ditt vanliga kort bakom med tillgång till ditt bankkonto. Väljer du exempelvis 2000 sek med ditt Mastercard, kommer pengar att dras från ditt kort innan du kan handla med ditt Revolut-kort. Med gratiskortet kan du ta ut 2000 sek i kontanter kostnadsfritt per månad världen över. Revolut har inbyggd budgetfunktion & valvfunktion där du kan sätta en gräns varje månad hur mycket du vill spendera. Du kan även dela in budgeten i olika kategorier, exempelvis sätta en gräns för restaurang eller shopping. Med valvfunktionen kan du runda upp summan varje gång du handlar och på det sättet får du en digital spargris. Perfekt som du vill spara till semesterpengar inför nästa resa något utan att anstränga dig att lägga undan pengar.

De olika korten, priser & förmåner

Revolut Standard VISA kort är gratis, medan de andra korten har en månadskostnad och kommer med olika uppgraderingar och förmåner. Med uppgradering av kort erbjuds du bl.a. access till flygplatslounger via LoungeKey Pass, Obegränsade valutaväxlingar och bankomatuttag, ränta när du sparar på ett Vault-sparkonto m.m. Revolut Metal erbjuder 1% cashback på alla köp utanför Europa vilket är en stark förmån.

Från och med 8 juli 2022 tjänar du inga EuroBonuspoäng när du laddar ditt Revolut kort från ditt SAS Mastercard kreditkort.

Tidigare har Revolut varit ett fantastiskt kort att kombinera under SAS Mastercard “dubbla poäng kampanjer”, då man tjänat EuroBonus-poäng när man fyllt på sitt Revolut kort från SAS Mastercard kortet. Många fyllde på sina Revolut kort med några tusenlappar under poängkampanjer, för att sedan använda Revolut kortet månaden efter för att göra sina matinköp och andra dagliga inköp. Från och med 8 juli 2022 tjänar du dock inga EuroBonuspoäng längre när du laddar ditt Revolut kort från ditt SAS Mastercard kreditkort.

Revolut tjänar fortfarande ett bra syfte i plånboken vid utlandsresor, då du kan ta ut pengar i bankomat kostnadsfritt upp till 2000 sek / mån med standardkortet som är kostnadsfritt. om ni är fler i familjen, kan varje person ha varsitt kort och på så sätt kan ni ta ut mer kontanter utan växlingsavgift eller valutapåslag.

Revolut på semestern – Ta ut kontanter utomlands utan extra kostnader!

Du kan ta ut 2000 sek i kontanter kostnadsfritt per månad. Betalning sker alltid i lokal valuta vilket därmed inte resulterar i något valutaväxlingspåslag. Till skillnad mot Curve så har man mer generösa gränser vid spendering i andra valutor. Med Revolut kan du växla till lokal valuta i förväg och därmed slippa överraskningar om valutan tex skulle bli mycket dyrare över några dagar. Med standardkortet får du ett UK konto och IBAN konto.

På vardagar när börsen är öppen (mån-sön) är det gratis att växla till anan valuta

Även om din bank ger en fördelaktig växlingskurs så blir det ett påslag på helgerna när banken är stängd. När du fyller på kortet (top-up) så kommer pengarna hamna i sek kontot automatiskt, men du kan därefter flytta pengarna i appen och växla till den valuta du önskar att ta ut pengarna, lokalt i det land du befinner dig i. Du behöver alltså inte påverka din budget i SEK. Om du betalar i kortterminal med ditt revolut kort, så kan kortterminalen slå om till engelska (det är ett Brittiskt kort) och ber dig att välja vilken valuta du vill betala i. I detta fall ska du alltid välja lokal valuta, alltså sek om du är i Sverige och USD om du befinner dig i USA osv.

När du fyller på ditt Revolut kort hamnar det i saldot för sek i appen. Om du klickar på ”lägg till pengar” och fyller på sek, så kan du närsomhelst växla / flytta över pengarna till en annan valuta. Vill du ta ut kontanter i EUR måste du flytta pengarna till saldot / kontot för EUR. Växlingen sker ej automatiskt. På vardagar mån-fre är det gratis (alltså inte någon växlingsavgift). Men på helgen betalar du > 0.5% valutapåslag. På helgen blir det alltså växlingsavgift om du inte växlat i förväg.

På vardagar (UK tid) använder du Curve med underliggande kort. På helger (UK tid) använder du i stället ditt Revolut kort, där du under veckan laddat med pengar från ett annat kort och växlat till den lokala valutan.

Använd ditt Revolut som underliggande kort i Curve appen

Det funkar bra att använda Revolut genom Curve och bara ha med sig ett kort i plånboken. Vid kortbetalning ändrar du inte valuta någonstans utan betalar bara i den lokala valutan med ditt Curve kort för att slippa avgifter vardagar (valutan på det underliggande kortet ska vara inställt i sek). Vid kontantuttag kan Curve ställa till det ibland vid uttag och bankomaten frågar om du vill bli debiterad i SEK eller lokal valuta. Curve skriver såhär:” We won’t charge you any fee, as long as your payment card is set to the same currency you’re withdrawing. If you’re withdrawing Euros, for example, make sure your currency is set to EUR in the Curve app“.

Revolut är sju gånger bättre än bankerna när det gäller att stoppa kortbedrägerier

Har du tappat bort ditt kort? Spärra och lås upp ditt kort enkelt i appen
Aktivera enkelt kontaktlösa betalningar, svep, onlinebetalningar eller bankomatuttag
System för bedrägeribekämpning håller falska transaktioner under 0,01 %, vilket är 7 gånger bättre än banker.

Läs mer om säkerhet

Köp krypto och guld på några sekunder

Skaffa guld och köp krypto utan en extra app
Växla en rad olika kryptovalutor till vilken fiat-valuta som helst
Se kryptokurser i realtid och ställa in prisaviseringar
Upp till maximalt €15,000 per enskild kryptovalutaväxling och 30 växlingar per dag
Revoluts kryptovalutatjänst regleras inte av FCA

Läs mer om kryptovalutor
Läs mer om handelsvaror

Skaffa Curve kort & få €10 i välkomstbonus med vår inbjudningslänk i samarbete med Curve.

Standardkortet är kostnadsfritt. Använd Curve kort i kombination med SAS Mastercard & deras dubbla poäng-kampanjer för att maxa intjäning av EuroBonuspoäng. Du kan förlänga kampanjdagarna upp till 30 dagar. Använd även Curve betalkort på din utlandsresa för fria uttag av kontanter. Öppna länken i mobiltelefonen då du behöver ladda ned Curve appen. Läs mer om Curve genom att klicka på bilden.

Ge ett bidrag. Swisha en kopp kaffe!

Vi tar tacksamt emot alla bidrag som främst går till kostnader och underhåll av denna webbsida. Vi lägger ned mycket privat tid på hemsidan till att skriva och hålla inläggen uppdaterade med ny information. Alla intäkter går främst till kostnader och utlägg /underhåll av hemsidan, olika abonnemangskostnader, layout m.fl.  Tips! PayPal accepterar både AmericanExpess och SAS Mastercard ;- )

2 comments

  1. Revolut kortet genererar inga eurobonus poäng mer, uppdatera gärna vad man ska använda för kort utomlands nu. Är det bara Curve med underliggande SAS mastercard som finns att välja på nu?

    1. Helt rätt. Tack för feedback. Har nu uppdaterat inlägget. Om du fortfarande har ett Revolut kort, kan du fortsatt nyttja gratis uttag i bankomat utomlands. Kanske det enda syftet med detta kort och som gör att det är värt att ha kvar? Så vitt jag vet är det Curve som är aktuellt och som genererar EuroBonuspoäng med underliggande SAS Mastercard. Uppdaterar hemsidan så snart det skrivs om något nytt kort som går att kombinera med något av SAS kreditkorten och som genererar EuroBonuspoäng.

Lämna ett svar

Close