Close

FLYG GRATIS VÄRLDEN ÖVER

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA

SAMMANFATTNING ÅR 2020

SAMMANFATTNING ÅR 2020

Dags att summera och försöka sammanfatta 2020. Det mesta har blivit inställt, både resor och sociala sammankomster. Det är många läsare som hittat hit under året, vilket känns väldigt roligt. Hemsidan fick sig också en makeover under sommaren och det var kaos under några månader då jag raderade allt och publicerade nya inlägg för att bättre kategorisera ämnen, vilket jag hoppas att ni haft överseende med.

Nu ser vi fram emot 2021, att pandemin ska få ett slut och att UD ska öppna upp restriktionerna för resor utanför Europa. Längtar efter att få komma iväg på någon resa. Hur gick det för er med intjänade poäng och med intjänad 50% poängrabatt? Vår resa till Zanzibar blev ju inställt i höstas, så vi har bokat awardresa dit i år igen då hotellet som var bokat ej var återbetalningsbart. Som tur var kunde vi omboka datum till detta år.

Bokning av bonusresa med Star Alliance 2021

Bonusprogram: Eurobonus
Flygbolag: Lufthansa och Ethiopian Airlines
Kabinklass: Business
Avreseort: Arlanda
Destination: Zanzibar
Enkelresa eller Tur&retur: T&R
Antal poäng (per person): 52 500 (2-4-1 voucher)
Skatter&avgifter (per person): 2010 sek (inkl 450kr i service fee)
Antal resenärer: 2

ARN-FRA-ADD-ZNZ LH805,ET707,ET815
ZNZ-ADD-FRA-ARN ET814,ET706,LH800

SAS American Express lanserar ett betalkort med samma förmåner som med deras kreditkort

En trevlig nyhet inför 2021 är att Amex lanserar betalkortet SAS Amex Elite Expense. Med samma förmåner som med vanliga SAS Elite, men utan att det är ett kreditkort eller med någon förutbestämd kreditgräns. Årsavgift 6000 kr & Flyg 2 för1 världen över, två gånger per år! Perfekt kort för dem som inte önskar ha någon kredit.

EuroBonus-poäng under Covid-19 pandemin

Det värsta som kan hända skulle vara att SAS går i konkurs och att vi förlorar våra insamlade poäng. Poäng som är värda resor som vi annars ändå inte skulle haft gratis. EuroBonus poäng är giltiga i 5 år, vilket för mig innebär att jag hinner att samla ihop omkring 400 000 – 500 000 EuroBonuspoäng på 5 år. Jag gillar fortfarande konceptet att alla våra vardagsinköp direkt gynnar oss. Antingen blir det 2-3 stycken resor i Business Class till något tropiskt resmål, eller om det fortfarande skulle vara omöjligt att resa på grund av pandemi eller vad det nu kan vara, då kan jag lika gärna köpa 543 st trisslotter för alla poäng i SAS EuroBonus Shop. På så många trisslotter borde vinsten från triss bli mer än den totala årsavgiften för kreditkortet, vilket innebär att det blir win win att använda sig av EuroBonus än att återgå till sitt gamla vanliga bankkort.

Sol, vind & inte minst – drömmar om framtida resor!

Välkommen 2021. Nu går vi förhoppningsvis äntligen mot ljusare tider. Jag fortsätter att drömma om att vädret är perfekt, solen stark, kristallblått vatten & solkräm. Nu väntar vi bara på att få komma iväg när världen öppnar upp igen, samt hitta en snyggare solhatt och att ladda för fräknar, bubbel och sand mellan tårna!

Vart drömmer du om att resa?

Kommentera

Close
%d bloggare gillar detta: