Close

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA

BOKA BONUSRESA VÄRLDEN ÖVER MED ALLA FLYGBOLAG INOM STAR ALLIANCE

Close

Du har inga produkter i varukorgen.

REVOLUT PREPAID KORT

Med ett Revolut kort måste du sätta in pengar i förväg för att handla med kortet, precis som att ladda ett kontantkort på mobiltelefonen, men det är fortfarande ett VISA kort.

Standardkortet är gratis, men fraktkostnad kan tillkomma.

Använd vår personliga länk, då får vi båda en bonus laddat på kortet för att du signar upp med den.

Skaffa Revolut kontantkort med vår länk

Skillnanden mellan Curve betalkort och Revolut prepaid-kort kan ses som ett abonnemang kontra kontantkort. Med ett Revolut måste du sätta in pengar i förväg för att handla med kortet, precis som att ladda ett kontantkort på mobiltelefonen, men det är fortfarande ett VISA kort. Revolut är alltså ett påfyllnadskort. Betalning sker genom att kortet drar pengarna från summan som du satt in på kortet. Fördelen med Revolut är att du lägger ditt vanliga kort bakom med tillgång till ditt bankkonto. Väljer du exempelvis 2000 sek med ditt SAS Mastercard, kommer pengar att dras från din kredit innan du kan handla med ditt Revolut-kort. Du kan ta ut 2000 sek i kontanter kostnadsfritt per månad. Revolut har inbyggd budgetfunktion & valvfunktion där du kan sätta en gräns varje månad hur mycket du vill spendera. Du kan även dela in budgeten i olika kategorier, exempelvis sätta en gräns för restaurang eller shopping. Med valvfunktionen kan du runda upp summan varje gång du handlar och på det sättet får du en digital spargris. Perfekt som du vill spara till semesterpengar inför nästa resa något utan att anstränga dig att lägga undan pengar.

De olika korten, priser & förmåner

Revolut Standard VISA kort är gratis, medan de andra korten har en månadskostnad och kommer med olika uppgraderingar och förmåner. Med uppgradering av kort erbjuds du bl.a. access till flygplatslounger via LoungeKey Pass, Obegränsade valutaväxlingar och bankomatuttag, ränta när du sparar på ett Vault-sparkonto m.m. Revolut Metal erbjuder 1% cashback på alla köp utanför Europa vilket är en stark förmån.

Standard kort

0 kr i avgift per år.

Oavsett om du vill spara pengar när du handlar i utlandet eller hålla dig till din budget med inbyggd budgetering, får du ut mer av din ekonomi med ett Standard-konto.

Plus

33,99 kr i avgift per månad

Få upp till €1000 för oavsiktligt skadade eller stulna varor, i ett helt år. Ha flexibilitet att skjuta fram returresan med 90 dagar.

Premium

76,99 kr i avgift per månad

Obegränsade valutaväxlingar och bankomatuttag. Tjäna in årsavgiften för kortet & få 75£ i ränta per år när du sparar 18750£ på ett Vaultsparkonto. Få upp till 2 500€ för oavsiktligt skadade eller stulna varor, i ett helt år.

Metal

139,99 kr i avgift per månad

Få upp till 1 % cashback oavsett valuta. Helt kontaktlösa Metal-kort. kostnadsfria loungepass för dig & 3 vänner om ditt flyg är mer än 1h försenat. Obegränsade valutaväxlingar och bankomatuttag. Få 120£ i ränta per år när du sparar 30 000£ på ett Vaultsparkonto. Få upp till 10 000€ för oavsiktligt skadade eller stulna varor, i ett helt år.

Ladda på ditt Revolut med ditt SAS Mastercard och tjäna EuroBonus-poäng på dubbla poäng-kampnjer

kortet kommer med många fördelar, exempelvis är det ett mycket bra kort att ha till sina barn eftersom att dem inte kan spendera mer än vad du laddat kortet med. För oss som samlar EuroBonus-poäng är kortet också en guldkassa när SAS Mastercard (SEB) kör dubbla poängkampanjer. Storhandlar du exempelvis på ICA för 2000 sek varje månad, då kan du med fördel ladda på Revolut kortet med samma summa under en dubbla-poäng kampanj och sedan använda det kortet månaden efter för din storhandling. På så sätt har du tjänat in dubbla poäng på ett enkelt sätt. Vid påfyllning på Revolut genom SAS Mastercard, behöver du hålla dig under SAS MC gräns för kontantuttags-liknande betalningar: max 10 000 sek under 24h. Tänk på att om du får för dig att fylla på Revolut kortet genom Curve och sedan göra en GBIT tillbaks till ditt SAS Mastercard från ditt curve kort, räknas det som bedrägeri eftersom att du bara flyttar pengar för att tjäna poäng – utan att handla med kortet. Sådant är indirekt olagligt och du kan både bli avstängd och anmäld, dessutom förstör du för oss andra poängsamlare genom att SEB uppmärksammar sådant beteende.

Revolut på semestern – Ta ut kontanter utomlands utan extra kostnader

Du kan ta ut 2000 sek i kontanter kostnadsfritt per månad. Betalning sker alltid i lokal valuta vilket därmed inte resulterar i något valutaväxlingspåslag. Till skillnad mot Curve så har man mer generösa gränser vid spendering i andra valutor. Med Revolut kan du växla till lokal valuta i förväg och därmed slippa överraskningar om valutan tex skulle bli mycket dyrare över några dagar. Med standardkortet får du ett UK konto och IBAN konto.

På vardagar när börsen är öppen (mån-sön) är det gratis att växla till anan valuta

Även om din bank ger en fördelaktig växlingskurs så blir det ett påslag på helgerna när banken är stängd. När du fyller på kortet (top-up) så kommer pengarna hamna i sek kontot automatiskt, men du kan därefter flytta pengarna i appen och växla till den valuta du önskar att ta ut pengarna, lokalt i det land du befinner dig i. Du behöver alltså inte påverka din budget i SEK. Om du betalar i kortterminal med ditt revolut kort, så kan kortterminalen slå om till engelska (det är ett Brittiskt kort) och be dig att välja vilken valuta du vill betala i. I dessa falla ska du alltid välja lokal valuta, alltså sek om du är i Sverige och USD om du befinner dig i USA osv.

När du fyller på ditt Revolut kort hamnar det i saldot för sek i appen. Om du klickar på ”lägg till pengar” och fyller på sek, så kan du närsomhelst växla / flytta över pengarna till EURO. Vill du ta ut kontanter i EUR måste du flytta pengarna till saldot / kontot för EUR. Växlingen sker ej automatiskt. På vardagar mån-fre är det gratis (alltså inte någon växlingsavgift). Men på helgen betalar du > 0.5% valutapåslag. På helgen blir det alltså växlingsavgift om du inte växlat i förväg. Det funkar bra att använda Revolut genom Curve och bara ha med sig ett kort i plånboken. Vid kortbetalning ändrar du inte valuta någonstans utan betalar bara i den lokala valutan med ditt Curve kort för att slippa avgifter vardagar (valutan på det underliggande kortet ska vara inställt i sek). Vid kontantuttag kan Curve ställa till det ibland vid uttag och bankomaten frågar om du vill bli debiterad i SEK eller lokal valuta. Curve skriver såhär:” We won’t charge you any fee, as long as your payment card is set to the same currency you’re withdrawing. If you’re withdrawing Euros, for example, make sure your currency is set to EUR in the Curve app.

Revolut är sju gånger bättre än bankerna när det gäller att stoppa kortbedrägerier

Har du tappat bort ditt kort? Spärra och lås upp ditt kort enkelt i appen
Aktivera enkelt kontaktlösa betalningar, svep, onlinebetalningar eller bankomatuttag
System för bedrägeribekämpning håller falska transaktioner under 0,01 %, vilket är 7 gånger bättre än banker.

Läs mer om säkerhet

Köp krypto och guld på några sekunder

Skaffa guld och köp krypto utan en extra app
Växla en rad olika kryptovalutor till vilken fiat-valuta som helst
Se kryptokurser i realtid och ställa in prisaviseringar
Upp till maximalt €15,000 per enskild kryptovalutaväxling och 30 växlingar per dag
Revoluts kryptovalutatjänst regleras inte av FCA

Läs mer om kryptovalutor
Läs mer om handelsvaror

Kommentera

Close