Close

Samla poäng från dina vardagsinköp till resor världen över

Alla kan resa i Business Class med poäng från sina vardagsinköp.

ad-image

Reseförsäkring American Express

artikeln senast uppdaterad: 2022.11.07


Låt resan få vara en del av upplevelsen!

I nästan alla AmericanExpress kort ingår en kompletterande reseförsäkring automatiskt. Den gäller om du betalar din resa med ditt American Express-kort. Vilka försäkringen täcker samt hur omfattande skydd du har på resan beror på vilket kort du har.

Fullständiga villkor för dem olika korten hittar du på American Express hemsida Reseförsäkringar.

Reseförsäkring. I appen Ames SE kan du se vad som ingår i din försäkring, vad du har för täckning och hur du gör en skadeanmälan.

Om en bra reseförsäkring är viktigt för dig rekommenderas Platinum, Gold Card eller SAS Amex Elite, vilka har marknadens starkaste reseförsäkringar, så att du ska kunna koppla av på semestern. I appen Amex Experiences, under menyvalet ”Insurance”, kan du utforska vad som ingår i din försäkring, vad du har för täckning & hur du gör en skadeanmälan.

Behöver du göra ett reseförsäkringsanspråk eller behöver du kunna uppvisa ett försäkringsintyg?

Du kan se villkoren för dina försäkringsförmåner online eller klicka på ”Kontrollera täckning och ladda ner försäkringsbevis” för att komma åt din kortförmånssammanfattning och ladda ner ett försäkringsbevis.

Du kan när som helst lämna in ett anspråk – Tjänster tillhandahållna av AXA Reseförsäkring

Värt att tänka på är att så länge svenska UD avråder från resor så gäller många reseförsäkringar inte, däribland American Express reseförsäkring. Detta till trots så finns det flertalet försäkringsbolag som erbjuder reseförsäkringar som gäller trots UD:s avrådan, bland annat Gouda Försäkringar och Swedbanks hemförsäkring med reseskydd. För råd kring resor som ställts in på grund av COVID-19 kan du när som helst lämna in ett anspråk genom att gå till http://www.americanexpress.se/skadeanmalan. I första hand ska du alltid kontakta ditt flygbolag eller din researrangör för att skjuta upp din resa eller ordna med en återbetalning eller resekredit.American Express covid-19 – Läs här.

Du kan också maila till clp.se.reseforsakring@partners.axa. Råd kring resor som ställts in på grund av COVID-19 (från och med den 12 Mars 2021) >> Läs mer här. För mer information om dina kortförsäkringsförmåner, gå till https://www.americanexpress.com/se/kundservice/reseforsakringar/?intlink=se-discover-benefits- travel-insurance

architecture auto automobiles bridge
Det kompletterande reseskyddet täcker oftast avbokningar på grund av sjukdom eller liknande – likt det avbeställningsskydd du erbjuds betala för hos en researrangör. 

Som första regel är det bra att tänka på att försäkringen gäller generellt endast för dig som är på resande fot.

Kontantuttag utomlands

American Express kreditkort tar stora avgifter för kontantuttag och växlingsavgifter. Att ta ut pengar på kreditkortet är inte något som rekommenderas. Ett tips är att i stället använda dig av Revolut kort och Curve kort för uttag av kontanter utomlands.

Försäkringsanspråk

Här inkluderas Försening av resan, Bagageförsening, Vägassistans och Hyrbillsförsäkring. Vissa situationer som kan uppstå under en resa kan vara mycket kostsamma men hända mer sällan. Till denna kategori inkluderas Medicinsk assistans, Personskada pga olycksfall, Juridiskt ansvar för att ha skadat person eller egendom samt Försvarskostnader och juridiska kostnader. Något som kan hända lite oftare och kan leda till ganska stora ekonomiska förluster har att göra med att man måste ändra sin resa pga sjukdom, eller om ens ägodelar har stulits eller kommit bort. Här inkluderas Att avboka, skjuta upp och avbryta resan pga sjukdom, Att förkorta resan pga sjukdom, och att personliga ägodelar, pengar eller resedokument stjäls eller tappas bort. Framförallt vid resor till USA kan dessa saker stå en dyrt, för dig som reser i USA kan det därför vara klokt att satsa på ett det amerikanska Amex Platinum kreditkortet framför det svenska SAS Amex Elite kreditkortet.

Få hjälp med skadat bagage

Har man en reseförsäkring är det alltid en bra idé att kolla med dem allra först. Om du upptäcker att ditt bagage blivit skadat, ska du anmäla skadan så fort den upptäcks. Det kan göras direkt vid disken på flygplatsen hos det flygbolag du åker med. Flyger du med SAS kan du Arrival Service på fpå telefon (tel. +46 771-224 243). Du har sju dagar på dig efter ankomsten att kontakta SAS Arrival Service

SAS American Express korten och vad som ingår i reseförsäkringen

SAS American Express Elite

Vilka har täckning?
Försäkringen gäller så fort du betalar minst 75% av din resa med ditt kort. Huvudkortsinnehavaren. Extrakortsinnehavaren. Hemmaboende barn. Barnbarn. Resor upp till 60 dagar. Världen över samt ditt hemland om du har en inbokad flygresa eller ett bokat boende på resan.

🌏 Reseförsäkring för dig och din familj 
🌏 Avbokad, avbruten resa  – upp till 50k
🌏 bagageförsäkring – upp till 6 000 kr
🌏 Medicinsk assistans – upp till 50k
🌏 Ägodelar & resedokument – upp till 20k
🌏 Förseningsskydd – upp till 2000 kr
🌏 Olycksfall – upp till 1,5 mkr
🌏 Juridisk ersättning – upp till 100k
🌏 Hyrbil – stöld, skada och ansvar
🌏 Vägassistans 
🌏 Inköpsskydd

SAS American Express Premium

Vilka har täckning?
Huvudkortsinnehavaren. Extrakortsinnehavaren. Hemmaboende barn. Barnbarn. Resor upp till 60 dagar. Världen över samt ditt hemland om du har en inbokad flygresa eller ett bokat boende på resan. Försäkringen gäller så fort du betalar minst 75% av din resa med ditt kort

🌏 Reseförsäkring för dig och din familj 
🌏 Avbokad och avbruten resa – upp till 25k
🌏 bagageförsäkring – upp till 4 000 kr > 48h.
🌏 Ersättning resekostnader upp till 25k
🌏 Ägodelar och resedokument – upp till 10k
🌏 Förseningsskydd – upp till 1 500 kr > 4h
🌏 Personskada olycksfall – upp till 1,5 mkr
🌏 Juridisk ersättning – upp till 100k
🌏 Olycksfall – upp till 1 mkr för olyckor

American Express Blue Card

Reseförsäkring som kompletterar dina övriga försäkringar. Betala minst 75 % av din resa (transport, övernattning) med ditt kort.

🌏 Förseningsskydd – upp till 1 000 kr > 4 h.
🌏 Bagageförsening – upp till 2 000 kr > 48 h.
🌏 Olycksfall – upp till 500 000 kr

American Express Green Card

🌏 Försening –  upp till 1 000 kr > 4h.
🌏 Bagageförsening – upp till 2500 kr > 48 h 
🌏 Läkevårdskostnader – upp till 100 000 kr.
🌏 Olycksfall – upp till 1 000 000 kr

American Express Gold Card

Reseförsäkring som kompletterar dina övriga försäkringar. Helt utan självrisk. Försäkringen gäller så fort du betalar minst 75% av din resa med ditt kort

🌏 Medicinsk assistans  – upp till 1 mkr.
🌏 Avboka och avbryta resa – upp till 25k
🌏 Förkorta resan – upp till 25k.
🌏 Personliga ägodelar och resedokument – upp till 10k
🌏 Förseningsskydd – upp till 1500 kr > 4h.
🌏 Bagageförsening – upp till 3000 kr > 48h.
🌏 Olycksfall – upp till 10 mkr
🌏 Juridisk assistans – upp till 100k

American Express Platinum Card

Bästa reseförsäkringen som går att få med ett kreditkort i Sverige. Som platinum-medlem kan du och dina närmaste alltid känna er trygga med AmericanExpress, då detta kort erbjuder en av marknadens starkaste reseförsäkringar. Försäkringen gäller så fort du betalar minst 75% av din resa med ditt kort. Helt utan självrisk. I försäkringen ingår bland annat:

🌏 Reseförsäkring för dig och din familj 
🌏 Avbokad och avbruten resa  – upp till 50k
🌏 bagageförsäkring – upp till 6 000 kr > 48h
🌏 Medicinsk assistans – upp till 50k
🌏 Ägodela & resedokument – upp till 20k
🌏 Förseningsskydd – upp till 2000 kr > 4h.
🌏 Olycksfall – upp till 1,5 mkr
🌏 Juridisk ersättning – upp till 100k
🌏 Hyrbil – stöld, skada och ansvar
🌏 Vägassistans 
🌏 Inköpsskydd

Kortet har utan tvekan den absolut bästa reseförsäkringen som går att få med ett kreditkort i Sverige. Den täcker alltifrån försenat baggage till hyrbil. Försäkringen är helt utan självrisk. Reseförsäkringen kompletterar dina övriga försäkringar. En annan unik försäkringsförmån är inköpsskyddet och returgarantin. Inköpsskyddet täcker skador eller stöld på varor som är köpta med Platinum-kortet upp till 90 dagar från köptillfället. Denna ersättning täcks upp till 60 000 kr per år. Returgarantin ersätter dig om en handlare inte är villig att ta tillbaka en produkt inom 90 dagar från inköpstillfället, och Amex ersätter dig då med upp till 5 000 kr, maximalt 15 000 kr under ett år. Klicka här för att läsa mer

🌏 Medicinsk assistans- upp till 10 mkr
🌏 Avboka, skjuta upp och avbryta resa – upp till 50k
🌏 Förkorta resan – upp till 50 000 kr för de obrukade kostnaderna.
🌏 Personliga ägodelar, pengar och resedokument – upp till 25k
🌏 Förseningsskydd – upp till 2000 kr per person
🌏 Bagageförsening – upp till 8000 kr per person
🌏 Olycksfall – upp till mkr
🌏 Juridisk assistans och ersättning – upp till 250k
🌏 Vägassistans –  bogsering, reparationer, fordonshyra.
🌏 Hyrbil – stöld, skada och ansvar – täcker självrisk, skador och stöld. 
🌏 Inköpsskydd – täcker skador/ stöld på varor köpta med kortet upp till 90 dagar 🌏 Returgaranti – ersätter dig om en handlare inte är villig att ta tillbaka en produkt inom 90 dagar från inköpstillfället, upp till 5 000 kr, maximalt 15 000 kr under ett år.

Villkor för att få välkomstbonus

Villkor för att bjuda nytecknande av AmericanExpress kort med välkomstbonus är att det inte är tillåtet att dela en bjud in-länk via sociala medier eller på hemsidor. Skriv till oss på eurobonuspoang@gmail.com eller fyll i vårt kontaktformulär under ”kontakt” med ditt namn och att du önskar få inbjudningslänk, så skickar vi den till dig. Välkomstbonus gäller endast om du inte redan har, eller har haft, ett American Express-kort under de senaste 6 månaderna. Det kan ta upp till 10 veckor för belöningen att nå ditt Konto. Klicka på länken nedan för att se erbjudande för dem olika korten.


Ditt kort du ansöker omDin välkomstbonus
SAS Amex PremiumDu får 12.000 EuroBonus Extrapoäng i välkomstbonus efter att du spenderar 15.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.
SAS Amex EliteDu får 18.000 EuroBonus Extrapoäng i välkomstbonus efter att du spenderar 20.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.
Gold CardDu får 100.000 Amex-poäng (inte Eurobonuspoäng!) efter att du spenderar 15.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.
PlatinumDu får 200.000 Amex-poäng (inte Eurobonuspoäng!) efter att du spenderar 20.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.

Lämna ett svar

Close
%d bloggare gillar detta: