Close

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP

ANVÄND DINA POÄNG TILL BONUSRESOR VÄRLDEN ÖVER

RESEFÖRSÄKRING AMERICAN EXPRESS

Låt resan få vara en del av upplevelsen!

I nästan alla AmericanExpress kort ingår en kompletterande reseförsäkring automatiskt. Den gäller om du betalar din resa med ditt American Express-kort. Vilka försäkringen täcker samt hur omfattande skydd du har på resan beror på vilket kort du har.

Reseförsäkring. I appen Ames SE kan du se vad som ingår i din försäkring, vad du har för täckning och hur du gör en skadeanmälan.

Om en bra reseförsäkring är viktigt för dig rekommenderas Platinum, Gold Card eller SAS Amex Elite, vilka har marknadens starkaste reseförsäkringar, så att du ska kunna koppla av på semestern. I appen Amex Experiences, under menyvalet “Insurance”, kan du utforska vad som ingår i din försäkring, vad du har för täckning & hur du gör en skadeanmälan.

Behöver du göra ett reseförsäkringsanspråk eller behöver du kunna uppvisa ett försäkringsintyg?

Du kan se villkoren för dina försäkringsförmåner online eller klicka på “Kontrollera täckning och ladda ner försäkringsbevis” för att komma åt din kortförmånssammanfattning och ladda ner ett försäkringsbevis.

Du kan när som helst lämna in ett anspråk

Tjänster tillhandahållna av AXA Reseförsäkring. Du kan när som helst lämna in ett anspråk genom att gå
till americanexpress.com/se/skadeanmalan. Du kan också maila till clp.se.reseforsakring@partners.axa.Råd kring resor som ställts in på grund av COVID-19 (från och med den 12 Mars 2021) >> Läs mer här. För mer information om dina kortförsäkringsförmåner, gå till https://www.americanexpress.com/se/kundservice/reseforsakringar/?intlink=se-discover-benefits- travel-insurance

Det kompletterande reseskyddet täcker oftast avbokningar på grund av sjukdom eller liknande – likt det avbeställningsskydd du erbjuds betala för hos en researrangör. 

Som första regel är det bra att tänka på att försäkringen gäller generellt endast för dig som är på resande fot. Värt att tänka på är att så länge svenska UD avråder från resor så gäller många reseförsäkringar inte, däribland American Express reseförsäkring. Detta till trots så finns det flertalet försäkringsbolag som erbjuder reseförsäkringar som gäller trots UD:s avrådan, bland annat Gouda Försäkringar och Swedbanks hemförsäkring med reseskydd. För råd kring resor som ställts in på grund av COVID-19 kan du när som helst lämna in ett anspråk genom att gå till http://www.americanexpress.se/skadeanmalan. I första hand ska du alltid kontakta ditt flygbolag eller din researrangör för att skjuta upp din resa eller ordna med en återbetalning eller resekredit. Fullständiga villkor American Express hemsida Reseförsäkringar. American Express covid-19 – Läs här.

Kontantuttag utomlands

American Express kreditkort tar stora avgifter för kontantuttag och växlingsavgifter. Att ta ut pengar på kreditkortet är inte något som rekommenderas. Ett tips är att i stället använda dig av Revolut kort och Curve kort för uttag av kontanter utomlands.

Försäkringsanspråk

Här inkluderas Försening av resan, Bagageförsening, Vägassistans och Hyrbillsförsäkring. Vissa situationer som kan uppstå under en resa kan vara mycket kostsamma men hända mer sällan. Till denna kategori inkluderas Medicinsk assistans, Personskada pga olycksfall, Juridiskt ansvar för att ha skadat person eller egendom samt Försvarskostnader och juridiska kostnader. Något som kan hända lite oftare och kan leda till ganska stora ekonomiska förluster har att göra med att man måste ändra sin resa pga sjukdom, eller om ens ägodelar har stulits eller kommit bort. Här inkluderas Att avboka, skjuta upp och avbryta resan pga sjukdom, Att förkorta resan pga sjukdom, och att personliga ägodelar, pengar eller resedokument stjäls eller tappas bort. Framförallt vid resor till USA kan dessa saker stå en dyrt, för dig som reser i USA kan det därför vara klokt att satsa på ett det amerikanska Amex Platinum kreditkortet framför det svenska SAS Amex Elite kreditkortet.

Få hjälp med skadat bagage

Har man en reseförsäkring är det alltid en bra idé att kolla med dem allra först. Om du upptäcker att ditt bagage blivit skadat, ska du anmäla skadan så fort den upptäcks. Det kan göras direkt vid disken på flygplatsen hos det flygbolag du åker med. Flyger du med SAS kan du Arrival Service på fpå telefon (tel. +46 771-224 243). Du har sju dagar på dig efter ankomsten att kontakta SAS Arrival Service

SAS American Express Elite betalkort / kreditkort

Omfattande reseförsäkring
Medicin – upp till 2 000 000 kr
Avboka, skjuta upp och avbryta resa – upp till 50k
Ersättning för skäliga resekostnader upp till 50k
Ägodelar, pengar & resedokument – upp till 20k
Förseningsskydd – upp till 2000 kr vid försening > 4h.
Bagageförsening – upp till 6 000 kr per person vid 48h bagageförsening
Personskada olycksfall – upp till 1,5 mkr
Juridisk ersättning – upp till 100k
Hyrbil – stöld, skada och ansvar

SAS American Express Premium

Reseförsäkring för dig och din familj 
Avboka, skjuta upp och avbryta resa – upp till 25k
Ersättning för skäliga resekostnader upp till 25k
Ägodelar, pengar och resedokument – upp till 10k
Förseningsskydd – upp till 1 500 kr per person > 4h försening.
Bagageförsening – upp till 4 000 kr per > 48h försening.
Olycksfall – upp till 1 mkr för olyckor
Upp till 100k för försvarskostnader och juridiska kostnader

Vilka har täckning?
Huvudkortsinnehavaren. Extrakortsinnehavaren. Hemmaboende barn. Barnbarn. Resor upp till 60 dagar. Världen över samt ditt hemland om du har en inbokad flygresa eller ett bokat boende på resan.

American Express Blue Card

Reseförsäkring som kompletterar dina övriga försäkringar. Betala minst 75 % av din resa (transport, övernattning) med ditt kort.. Förseningsskydd – upp till 1 000 kr per person vid försening på > 4 timmar.
Bagageförsening – upp till 2 000 kr per person > 48 timmar. Personskada till följd av olycksfall – upp till 500 000 kr för olyckor under resa som drabbar den försäkrade ofrivilligt.

American Express Green Card

American Express Green Card Reseförsäkring. Försening –  upp till 1 000 kr vid väntetid mer än 4h.
Bagageförsening – upp till 2500 kr per försäkrad > 48 timmars bagageförsening.  Läkevårdskostnader – Ersättning upp till 100 000 kr. Personskada till följd av olycksfall – upp till 1 000 000 kr

American Express Gold Card

Reseförsäkring som kompletterar dina övriga försäkringar. Helt utan självrisk.
Medicinsk assistans  – upp till 1 mkr. Avboka, skjuta upp och avbryta resa – upp till 25k
Förkorta resan – upp till 25k. Personliga ägodelar, pengar och resedokument – upp till 10k
Förseningsskydd – upp till 1500 kr per person > h.
Bagageförsening – upp till 3000 kr per person > 48h.
Personskada till följd av olycksfall – upp till 10mkr kr
Juridisk assistans och ersättning – upp till 100k

American Express Platinum Card

Kortet har utan tvekan den absolut bästa reseförsäkringen som går att få med ett kreditkort i Sverige. Den täcker alltifrån försenat baggage till hyrbil. Försäkringen gäller när du betalar minst 75% av din resa med ditt kort. Försäkringen är helt utan självrisk. Reseförsäkringen kompletterar dina övriga försäkringar. En annan unik försäkringsförmån är inköpsskyddet och returgarantin. Inköpsskyddet täcker skador eller stöld på varor som är köpta med Platinum-kortet upp till 90 dagar från köptillfället. Denna ersättning täcks upp till 60 000 kr per år. Returgarantin ersätter dig om en handlare inte är villig att ta tillbaka en produkt inom 90 dagar från inköpstillfället, och Amex ersätter dig då med upp till 5 000 kr, maximalt 15 000 kr under ett år. Klicka här för att läsa mer

Bästa reseförsäkringen som går att få med ett kreditkort i Sverige
Försäkringen gäller så fort du betalar minst 75% av din resa med ditt kort
Helt utan självrisk.

Medicinsk assistans- upp till 10 mkr
Avboka, skjuta upp och avbryta resa – upp till 50k
Förkorta resan – upp till 50 000 kr för de obrukade kostnaderna.
Personliga ägodelar, pengar och resedokument – upp till 25k
Förseningsskydd – upp till 2000 kr per person
Bagageförsening – upp till 8000 kr per person
Personskada till följd av olycksfall – upp till mkr
Juridisk assistans och ersättning – upp till 250k juridiska kostnader.
Vägassistans –  bogsering, reparationer, reservdelar samt fordonshyra.
Hyrbil – stöld, skada och ansvar – Täcker självrisk, skador och stöld. 
Inköpsskydd – täcker skador/ stöld på varor köpta med kortet upp till 90 dagar från köptillfället. Returgaranti – ersätter dig om en handlare inte är villig att ta tillbaka en produkt inom 90 dagar från inköpstillfället, upp till 5 000 kr, maximalt 15 000 kr under ett år.

Få Välkomstbonus när du ansöker om ett American Express kort.

SAS AmericanExpress Premium: Få 12 000 EuroBonus Extrapoäng efter en spendering om 15 000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem. SAS AmericanExpress Elite: Få 18 000 EuroBonus Extrapoäng efter en spendering om 20 000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.

Gäller endast nya kunder, dvs att du inte har haft Amex kort under de senaste 6 månaderna. Det kan ta upp till 10 veckor för belöningen att nå ditt Konto

Ge ett bidrag. Swisha en kopp kaffe med QR-koden!

Vill du bidra till utvecklingen av denna hemsida med fler och uppdaterade inlägg? Vi lägger ner mycket tid på sidan & alla bidrag tas tacksamt emot och och går främst till kostnader och underhåll av denna webbsida. Tips! PayPal accepterar både AmericanExpess och SAS Mastercard.


Sidan uppdaterad 2022.02.04

Lämna ett svar

Close