Close

FLYG GRATIS VÄRLDEN ÖVER

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA

Close

Du har inga produkter i varukorgen.

POINT SHARING GROUP

Point Sharing Group – Dela poäng mellan dig, vänner & familj!

Det som förr kallades familjekonto kallas idag Point Sharing Group. Detta tar poängsamling till ytterligare en nivå, att komma närmre sin drömresa. Om ni är flera personer i en familj eller goda vänner som samlar EuroBonus-poäng kan ni ha en Point Sharing Group för upp till åtta personer och på så sätt samla poäng på ett gemensamt konto. Alla poäng ni tillsammans tjänar in hamnar i en gemensam pot. Fördelen är att ni tillsammans kan dra in mer poäng och utnyttja dem till flygresor. Alla medlemmar i gruppen har tillgång till gruppens gemensamma poängpott. Ni kan boka flygresor var för sig eller tillsammans. Poäng som är äldst i pointsharegruppen kommer att användas först oavsett vem som tjänat in dem.

För att boka bonusresor med 50% poängrabatt behöver era poäng finnas samlat 

”När du bokar en bonusresa, kom ihåg att poängen måste dras från det EuroBonus-konto där rabatten är tillagd. Rabatten gäller för upp till två personer. Innehavaren av poängrabatten kan använda den för att boka en resa för andra personer (max 2). Poängrabatten gäller för kategorin SAS Bonus på SAS samt bonusresor med Star Alliance”

Detta innebär att den personen som har en 2-4-1 voucher från American Express får 50% rabatt på en valfri bonusresa för upp till två personer. Vouchern är personlig, dvs. kopplad till ett specifikt Eurobonuskonto. Om ens partner eller vän har poäng som ni vill använda till bonusresan, måste ni därför ha ett Point-sharing konto där poängen i samlas i samma pott. Med andra ord går det bra att använda hela gruppens poängsaldo även när man använder sig av Amex 2-4-1 vouchers.

För att kunna vara med i Point Sharing måste man vara medlem i EuroBonus och ha ett eget EuroBonus nummer. Om någon i gruppen har en viss nivå hos Fly Premium genom Mastercard Premium, kan statusinnehavaren boka resor åt andra genom att använda sin förmån. Exempelvis om någon i gruppen har statusnivån Eurobonus Diamond kommer den statusnivån inte att överföras till någon annan i gruppen, då statusnivån är personlig.

För att boka vanliga resor för poäng eller kontanta medel

Award-biljetter (bonusbiljetter) genererar inga poäng, men det gör däremot flygresor betalda med pengar eller Revenue-biljetter (vanliga biljetter för poäng). Tänk på att varje person behöver ett eget EuroBonus nummer (EB) när ni ska registrera flygbiljetten och tjäna EuroBonus Bas-poäng. Du kan alltså inte ange ditt eget EuroBonus nummer på andras biljetter. Lägger du in ditt eget på någon annans biljett blir det 0 poäng. Om du inte har angivit numret vid bokning av en flygbiljett kan du göra detta på flygplatsen vid incheckning. Det går även att efterregistrera poäng efter en flygning på SAS hemsida, men det är alltid enklast att göra det från början.

diverse women stacking hands on wooden table

Följ tipsen för att komma igång!

Genom SAS Point Sharing kan du bjuda in upp till 7 personer till en gemensam poänggrupp där poängen samlas på ett och samma konto, där alla medlemmar i gruppen kan disponera de tillgängliga poängen.

  1. Klicka här för att komma till Point Sharing-sidan och för att skapa din grupp.
  2. Bjud in de personer som du vill ska ingå i din grupp.
  3. Varje person som får en inbjudan måste godkänna sitt deltagande i gruppen.
  4. Alla poäng samlas nu i det gemensamma kontot och kan användas för t.ex bokning av bonusresor

Kommentera

Close