Close

Samla poäng från dina vardagsinköp till resor världen över

Alla kan resa i Business Class med poäng från sina vardagsinköp.

ad-image

Köp, sälj eller överför EuroBonus-poäng

artikeln senast uppdaterad: 2022.11.07

Logga in på SAS EuroBonus Shop och följ dessa steg

1.Logga in på din profil
2.Klicka på dina initialer uppe till höger
3.Välj ”Mitt Eurobonus”
4.Bläddra ner och klicka på Köp/Överför poäng

Köp eller överför EuroBonus-poäng & hur mycket kostar det?

Saknar du poäng till att kunna boka drömresan? Det finns olika sätt att lösa det på, antingen genom att köpa till de poängen som fattas eller genom att överföra poäng från någon annans konto. När du köper extrapoäng närmar du dig inte någon kvalificering upp till en högre medlemsnivå men du får mer poäng på kontot som du kan handla resor för. Det kan kan exempelvis vara fördelaktigt om du saknar poäng till att betala poängpriset för resan.

Om du behöver Extra-poäng till en bonusresa, använd i stället Betalo eller Billhop och få poäng genom att betala räkningar med ditt SAS American Express kort

Köper du poäng via EuroBonus kostar 6.000 poäng 1200 sek. Om du i stället skulle nyttja Billhop eller Betalo till att betala några räkningar för 6.000 sek får du 1500 EuroBonus-poäng för 150 sek i avgift. Totalt blir då priset 6150 sek för 1500 EuroBonus-poäng på räkningar som ändå ska betalas. Om du har e-faktura kopierar du bara betalinfo och klistrar in till Billhop/Betalo. Sedan tar du bort fakturan i banken manuellt/ markera den som redan betald. Att signa upp för ett SAS Amex Classic kort och få 6.000 i välkomstbonus är också ett bättre alternativ, då kortet är kostnadsfritt och du enkelt kan säga upp det efter att det fyllt ditt behov.

Om du behöver köpa bas-poäng för att upprätthålla din statusnivå inom SAS EuroBonus

1.000 baspoäng går att köpa för 1000 sek, men för samma pris får du 5000 extrapoäng. 1000 extrapoäng ger dig 100 baspoäng. Baspoäng köps i block om 100 poäng och går inte att ångra. Det går att konvertera dina extrapoäng till baspoäng. Tänk på att du måste vara inloggad på rätt konto när du ska göra ditt poängköp då det endast går att köpa poäng till det konto man är inloggad i. Du måste vara minst 6 månader in i din kvalificeringsperiod och du måste även ha samlat ihop ett x antal baspoäng innan du kan köpa till poäng. För att exempelvis nå Silver, kan du köpa max 5000 poäng, för Gold gäller max 15.000 och Diamond max 30 000 poäng. Det går att köpa 5 000 baspoäng först när man själv nått 15 000 baspoäng, därefter 15.000 baspoäng till när man nått 30 000 baspoäng och ytterligare 30 000 baspoäng när man nått 60.000 baspoäng.

Om du vill behålla din EBD nivå eller nyttja soft landning och kvala till Gold, är det ganska enkelt om du och har både ett Amex Elite kort och ett SAS Mastercard Premium. Vänta till slutet av ditt kvalificeringsår, så kan kan du komma upp till Gold utan att flyga. Du får 20.000 statuspoäng från Amex + 12.000 statuspoäng från MC Premium, köper du då till 15 000 baspoäng, hamnar du på totalt 47.000 baspoäng. Du har då uppnått Gold och därmed får du 25% bonus på dina intjänade baspoäng med SAS, vilket gör det ännu lättare att flyga ihop resterande 43.000 poäng om du skulle vilja för att kvalificera dig till EBD. Observera att du bör vänta med att köpa de första 15.000 baspoängen, eftersom att de köpta baspoängen bakdateras 123 dagar! Du vill inte att de ska hamna på förra året och inte göra något nytta.

Villkor

Från och med att ditt köp har gått igenom kan det ta upp till 24 h innan poängen finns tillgängliga på ditt konto. Poängen är sedan giltiga i fem år från det datum du köpte dem. För att kunna köpa poäng till någon annan behöver du fylla i mottagarens EBB-nr och efternamn. Det går också att överföra poäng mellan två konton. Kravet är att både du och mottagaren har varit medlemmar i minst ett år. Det går att överföra max 60 000 poäng per transaktion och mottagaren kan som max ta emot 100 000 extrapoäng av dig per år. Kostnaden att överföra poäng är 0,05 (5 öre) per poäng. Du har inte rätt till någon återbetalning av poängen om de av någon anledning skulle bli outnyttjade. 

Du har möjlighet att ångra köpet i upp till 14 dagar. Det gör du genom att maila eller telefonnummer +46.(0)313045600 och uppger ditt EBB-nr samt information om transaktionen. Följande krav måste vara uppfyllda: Du måste ha varit medlem i minst 1 år. Du måste ha minst 1000 poäng på ditt konto. Det måste finnas minst en registrerad aktivitet på ditt konto (t.ex. genomförd resa eller hotellnatt).


Överföra poäng från Coop Medmera till SAS EuroBonus

Har du många Medmera-poäng hos Coop kan du även välja att omvandla dem till EuroBonus Extra-poäng. 10.000 Medmerapoäng ger 1.000 EuroBonus Extra-poäng. Läs inlägget här.

Lämna ett svar

Close
%d bloggare gillar detta: