Close

Samla poäng från dina vardagsinköp till resor världen över

Alla kan resa i Business Class med poäng från sina vardagsinköp.

ad-image

Använd dina Membership Rewards-poäng

artikeln senast uppdaterad: 2022.11.22

Vad kan man använda sina Membership Rewards-poäng till?

För dig med ett Amex Green, Gold, Platinum eller Centurion kort där du samlar Amex-poäng (Membership rewards) har dina poäng inget utgångsdatum så länge ditt Amex-kort är aktivt. Det är en stor fördel jämfört med SAS Amex kort där man samlar EuroBonus-poäng och där poängen har en giltighet på 5 år. Amex-poäng kan lösas in mot cashback och presentkort. I många webbshoppar kan du direkt välja om du vill använda poäng för ditt köp genom SafeKey.

Från och med den 1 september 2022 kommer samtliga Amex-kort kopplade till Amex poängprogram att ha en intjäning om 1 Amex-poäng per spenderad krona

Från och med den 1 september 2022 kommer samtliga Amex-kort kopplade till Amex poängprogram att ha en intjäning om 1 Amex-poäng per spenderad krona – oavsett tidigare intjäning. 1 Amex-poäng kommer att motsvara 0,0028 kr när du väljer att betala med poäng. Nedanstående exempel inkluderar uppnådd Extra Poängbonus för våra kreditkort., vilket innebär Amex-poäng till ett värde av: 

 • 2,100 kr om du handlar för 300 000 kr/år med Platinum kreditkort
 • 700 kr om du handlar för 150 000 kr/år med Gold Card kreditkort 
 • 490 kr om du handlar för 100 000 kr/år med Green Card kreditkort 
 • 420 kr om du handlar för 150 000 kr/år med Green, Gold eller Platinum betalkort 
 • 5,600 kr om du handlar för 1,5 msek/år med Centurion

Du kan också använda dina MR-poäng för användning mot frequent flyer-biljetter eller hotellvistelser. Växlingskurser från Membership Rewards till partners från 1 sept 2022

Amex-poäng ger dig större flexibilitet och valfrihet än EuroBonus där du blir begränsad till den tillgänglighet som finns hos SAS och Star Alliance. Det är endast möjligt att växla poäng från Amex till en transferpartner, ej tvärtom. Exempelvis erbjuder Qatar Airways god tillgänglighet i Business Class till bl.a. maldiverna, Australien och NZ till förmånliga poängpriser. Dessa destinationer är ofta svåra att boka med EuroBonuspoäng. Qatar Airways är alltså inte med i Star Alliance, men Membership rewards är inte begränsad till någon allians utan dessa poäng kan överföras till olika flygbolag och hotell i tre olika allianser.

Från den 1 sept 2022 är det nya ändringar i poängprogrammet. Väljer du att konvertera dina poäng till hotell-och flygpartner gör du det till en konvertering enligt följande:

 • SAS – 29 Amex-poäng motsvarar 1 EuroBonus Extrapoäng 
 • British Airways – 20 Amex-poäng motsvarar 1 Avios
 • Air France/KLM – 29 Amex-poäng motsvarar 1 Flying Blue Miles
 • Iberia – 20 Amex-poäng motsvarar 1 Avios
 • Delta – 40 Amex-poäng motsvarar 1 SkyMiles®
 • Finnair – 20 Amex-poäng motsvarar 1 Finnair Plus poäng    
 • Qatar – 27 Amex-poäng motsvarar 1 Avios
 • Thai – 34 Amex-poäng motsvarar 1 Royal Orchid Plus miles
 • Hilton – 13 Amex-poäng motsvarar 1 Hilton Honors poäng
 • Radisson – 8 Amex-poäng motsvarar 1 Radisson poäng
Använd Amex Membership Rewards-poäng till flygresor från sverige

Har du ett renodlat American Express kort (Green, Gold, Platinum) samlar du Membership Rewards och dessa poäng kan växlas till nio olika flygbolag, bland annat SAS, British Airways och Air France – KLM. Svenska Amex Membership Rewards har både Delta och Flying Blue som transferpartner, bägge ingår i SkyTeam Alliance och poängen kan används för att boka resor på alla medlemsflygbolag i alliansen. Dubai och mellanöstern är bra sweet spots för användning av dina Amex-poäng för resor från Sverige.

 British Airways Executive Club

110 Amex-poäng = 10 Avios

 Delta SkyMiles®

100 Amex-poäng = 10 SkyMiles®

 Finnair Plus

11 Amex-poäng = 1 Finnair Plus poäng

 Flying Blue

100 Amex-poäng = 10 Flying Blue miles

 Iberia Plus

11 Amex-poäng = 1 Avios

 Qatar Privilege Club

11 Amex-poäng = 1 Qmiles

 SAS EuroBonus

16 Amex-poäng = 1 EuroBonus-poäng

 Thai Royal Orchid Plus

10 Amex-poäng = 1 Royal Orchid Plus miles

Föra över Amex-poäng till SAS EuroBonus-poäng

Tyvärr kommer flexibiliteten med sämre poängintjäning för EuroBonus-poäng med dessa kort. Vill du hellre tjäna EuroBonus-poäng på alla dina inköp är det bättre att du väljer ett SAS Amex-kort. SAS Amex Membership Rewards kan växlas över till SAS EuroBonus till kursen 1/16 (nytt sedan augusti 2020). För 160 000 Amex Membership Rewards får du 10 000 SAS EuroBonus-poäng. För 10 000 SAS EuroBonus-poäng kan du exempelvis boka en resa inrikes i SAS Go. Enkelt sammanfattat kan man säga att ett SAS Amex Premium eller Elite ger 40 poäng per spenderad hundralapp, medan ett Amex Platinum, Gold eller Green ger ca 9 poäng per hundralapp. Med ett SAS Amex (Classic, Premium eller Elite) kan du tjäna ihop till en 2-4-1 voucher varje kalenderår, som innebär att man kan resa för 50% av poängpriset inom Star Alliance, vilket rätt utnyttjat dubblar värdet på dina poäng

1. Registrera dig på sas.se/eurobonus
2. Logga in på Membership Rewards-konto & lägg till det nya partnerkontot i din profil.
3. För över dina Membership Rewards-poäng. 
4. Registrering och poängöverföring tar 5-10 arbetsdagar
5. Nästa gång du vill föra över Membership Rewards-poäng, är kontot redan tillgängligt
6. Du kan endast göra en överföring per dag till SAS EuroBonus. 

Poängöverföring från Amex-poäng till Flying Blue

Poängöverföring till Flying Blue ger ett bra värde för dina Membership Rewards poäng. KLM har tillsammans med Air France det gemensamma bonusprogrammet ”Flying Blue” och tillhör bonusprogrammen i SkyTeam alliansen. Du kan nyttja dina poäng både till flygbiljetter inom SkyTeam-alliansen, uppgraderingar på flyget & extra bagage & tåg. Du kan också kan konvertera bonuspoäng till Hilton Honors-poäng – eller Hilton Honors-poäng till bonuspoäng.

Varje månad publicerar Flying Blue rabatterade bonusresor till utvalda destinationer under kampanjen ”Promo Rewards”, upp till 50% mot ordinarie pris. Flying Blue erbjuder några av de lägsta poängpriserna i Business class till USA där en tur och returresa till Nordamerika kostar från 106.000 miles ordinarie pris. Under ”Promo Rewards” kampanj kan du hitta en tur och returresa från 79.500 miles eller 795.000 Amex-poäng. Promo Rewards är inte flexibla eller avbokningsbara, vilket innebär att du förlorar dina poäng om du behöver avboka eller omboka din resa. (det gäller dock inte resor som genomförs innan den 31 mars 2022).Tänk på att poängnivåerna kan variera. Kontrollera alltid med flygbolaget för aktuella poängnivåer. Skatter och avgifter tillkommer och dessa kan ej betalas med Amex-poäng

Rabatterade bonusresor till utvalda destinationer

Flying Blue har inte längre någon bonustabell med fast poängpris för olika bonusresor, utan i stället har dem en slags kalkylator som kallas ”mileage price estimator”. För flygningar på Air France och KLM är dessa priser variabla, medan resor på partnerflygbolag generellt är fasta. Att räkna ut exakt pris för en bonusresa inte helt enkelt, men de faktiska priserna visas i bokningsdialogen när man söker efter tillgänglighet. Det går som mest att hitta nio platser på samma flyg, och priset är högre än inom EuroBonus eftersom att dem inte debiterar bränsletillägg på varken SAS eller Star Alliance resor. Däremot kompenseras det av det större antalet bonusplatser som finns tillgängliga för medlemmar i Flying Blue. I likhet med betalda biljetter så kan priset för resan variera beroende på anslutningsflyg.

För resor mellan Europa och Nordamerika, Karibien och Sydafrika så är Flying Blue billigare än exempelvis SAS EuroBonus och Lufthansa Miles&More, medan resor till Asien och Sydamerika är högre. För att boka First Class hos Air France måste du vara guldmedlem eller högre i Flying Blue. Du måste också vara villig att betala omkring 500.000 miles för en tur och returresa till ett långväga resmål. Bonusresor i first class på partnerflygbolag kan i dagsläget inte bokas med Flying Blue.

Bonusplatser släpps 360 dagar i förväg och störst chans att få tag på de billigaste bonusresorna är att boka minst 10-11 månader i förväg.

Lång framförhållning A och O för att hitta Flying Blue bonusresor till de lägsta priserna. Utöver poängen tillkommer även skatter och bränsletillägg som brukar ligga på omkring 3500-5000 sek per person för en långresa i Business Class och mycket lägre i ekonomi klass och för resor inom Europa.

 • Europa till Nordamerika från 106 000 miles t/r i Business
 • Europa till Karibien från  135 000 miles t/r i Business
 • Europa till Sydafrika från 135 000 miles t/r i Business
 • Europa till Seychellerna från 135 000 miles t/r i Business
 • Europa till Mauritius från 135 000 milest/r i Business
 • Europa till Dubai från 90 000 miles t/r i Business
 • Europa till Papeete från 183 000 miles t/r i Business
Konvertera dina Amex Membership Rewards poäng till Flying Blue

Du behöver skapa ett konto hos Flying Blue samt länka det med ditt Amex Membership Rewards innan du kan föra över dina Amex-poäng till Flying Blue Miles. Detta görs i portalen för Membership Rewards på Amex hemsida. Viktigt är att namn och adress på ditt Flying Blue konto stämmer överens med ditt Amex-konto och man kan inte föra över poäng till andra Flying Blue konton än sitt eget. Att länka sitt konto kan ta upp till 24 timmar och när det är gjort så är det möjligt att överföra poäng. Växlingskursen för svenska Membership Rewards till Flying Blue är i dagsläget 10:1, en 10 MR-poäng motsvarar 1 Flying Blue mile.

Överföra poäng, steg för steg
 1. Registrera dig på klm.com eller på airfrance.com
 2. Logga in på ditt Amex-konto, lägg till det nya partnerkontot i din profil.
 3. För över dina Amex-poäng. Registrering och poängöverföring tar 5-10 arbetsdagar
 4. Nästa gång du vill föra över Amex-poäng till denna partner, är partnerkontot redan tillgängligt i din profil. 

Använd dina poäng till hotellvistelser på t.ex.Hilton, Marriott eller Virgin Atlantic

Oftast är det mest fördelaktigt att flyga för poängen, men det finns undantag, t.ex. Hilton Conrad på Maldiverna. Besparingen för ett dubbelrum i 5 nätter är ca. 48.000 kr.  Poängkostnaden är 390.000 Hilton Honors-poäng vilket med växlingskursen 1/8 innebär 3,120 miljoner Amex-poäng.

 Hilton Honors

8 Amex-poäng = 1 Hilton Honors poäng

 Marriott Bonvoy™

10 Amex-poäng = 1 points

 Radisson Rewards

5 Amex-poäng = 1 point

För dig som är bosatt i USA med ett Amerikanskt Amex kort, har du andra förmåner och flygbolagspartners att välja bland

Vill du läsa mer om dessa kort, klicka på länken nedan.

Ett amerikanskt AmericanExpress kort skiljer sig gällande förmåner gentemot ett svenskt. För att kunna teckna ett amerikanskt Amex behöver du således vara bosatt i USA. I USA är kreditkort ingen skamligt utan tvärtom, det är med ett kreditkort du skaffar dig status och kreditvärdighet vilket i sin tur genererar bonus och bättre erbjudanden. Det finns olika varianter på kort, bland annat Amex schwab- och Amex stanley. Uber credits finns på Amex gold och platinum i USA, men ej på platinum i Sverige.

200 USD hotel (bokas via Amex och deras HC och FHR för credit)
250 USD till audible, peacock tv
200 USD airlines fee 
Fler flygbolag, bl.a emirates, British Airways, KLM, Air France

Membership Rewards Airline Transfer Partners

Lämna ett svar

Close
%d bloggare gillar detta: