Close

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA

BOKA BONUSRESA VÄRLDEN ÖVER MED ALLA FLYGBOLAG INOM STAR ALLIANCE

Close

Du har inga produkter i varukorgen.

Frågor & Svar EuroBonus

Frågor från meddelanden, mail & kommentarer

Kan jag omboka eller avboka min bonuresa efter att min voucher eller mina poäng har gått utJa, SAS har gjort förändring som gäller under pandemin. Du kan omboka även om dina poäng har utgått, under förutsättning att du ombokar avresa innan 2021.05.31. Du kan använda din 2-4-1 voucher, även om den gått ut under förutsättning att avresa är till och från samma destination som orginalbokningen. Vouchers som inte förfallit kommer att returneras till dig och ha samma giltighetsdatum som tidigare. Vouchers som förfallit kommer också att returneras till dig, men är endast användbara 30 dagar framåt efter din avbokning. Bokningsavgiften för Star Alliance resor på 450 sek kommer också att återbetalas. Läs mer här: https://www.flysas.com/en/traffic-information/faq-corona-eurobonus/?
Vad är skillnaden mellan 2-4-1 voucher / 50% poängrabatt och “2for1” ?Det är samma sak, bara olika benämningar. Poängrabatten ger dig möjlighet att boka valfri bonusresa med SAS Bonus eller Star Alliance för upp till två personer. Det innebär att den medföljande personen reser för 0 poäng, alternativt betalar du halva poängpriset om du reser ensam. Priset för en bonusresa är ett fast poängpris för tur och retur. Du tjänar inga poäng på bonusresor.
Vilket kreditkort har högst bonus per spenderad krona? 💰SAS Amex Elite ger mest EuroBonuspoäng av alla kreditkort – 20 poäng per spenderad hundralapp. Årsavgift för kortet ligger på 4 800 kronor per år, men du får också två stycken 50% poängrabatt per år som gäller världen över, den första vid 150 000 sek spenderat och den andra vid 300 000 sek spenderat på kortet.
Vilket är det bästa kortet för EuroBonus utan årsavgift? 💳Det enda kortet för att samla EuroBonus-poäng helt utan årsavgift är SAS Amex Classic. Poängintjäningen är 10 poäng per 100 kr spenderat. Läs mer här. SAS Mastercard World (SEB) har ett kort för 395 sek i årsavgift och poängintjäning är densamma, 10 poäng per 100 kr spenderat.
Ska man använda sitt bonuskort på utlandsresan? 🦀Se över vilka valutapåslag och växlingsavgifter ditt kort har. Det är sällan det lönar sig att ta ut kontanter med sitt kreditkort. I stället kan du skaffa ett Curve och/eller Revolut kort och ta ut kontanter med dessa kort, där du slipper uttagsavgifter och växlingsavgfter. läs om korten här.
Kan man betala räkningar med sitt kreditkort och tjäna EuroBonus-poäng?Ja det är möjligt. Har du pappersfakturor, hyror eller andra räkningar där det inte finns någon funktion att betala i fakturan med kort i appen, kan du betala dessa räkningar genom Billhop eller Betalo för att få EuroBonus-poäng när du betalar fakturan. Inga kreditinstitut går att betala sina krediter med ett kreditkort (ex svea finans, Santander, ikano osv. Läs inlägget här
Kan jag tjäna EuroBonus-poäng på Autogiro och abonnemang?Du kan betala Spotify med AMEX/ Apple. Synsam, Specsavers, Postkodlotteriet, Tradera, PayPal osv. Se över dina betalningsmetoder och i respektive app och väl att betala med kreditkort eller PayPal som du kopplar till ditt kreditkort.
Vad är skillnaden mellan bonus & cashback? 🤯Ett kreditkort med bonus ger dig bonuspoäng som kan lösas in mot produkter eller tjänster hos kortets bonusprogram, till exempel köpa flygbiljetter för sina poäng. Kreditkort som har cashback ger dig istället pengar, värdecheckar eller avdrag på din faktura. läs mitt inlägg här.
Räknas alla inköp med Curve som utlandsköp eftersom Curve kortet är Engelskt?Curve betalkort betraktas som engelskt för en betalterminal i Sverige. Att använda ett svenskt Mastercard runt om i världen är ju heller inga problem. När man betalar i Sverige med Curve debiteras det underliggande kortet som du har valt i appen. Dessa underliggande kort bör som standard ha SEK som förvald valuta. När betalningen genomförs kommer terminalen ta betalt i SEK och då blir det inte registrerat som något utlandsköp eftersom betalningen dras i den inhemska valutan. Det spelar ingen roll att Curve som kort är engelskt, det är valutan som debiteras som spelar roll.

Kommentera

Close