Close

Samla poäng från dina vardagsinköp till resor världen över

Res i Business Class med poäng från dina vardagsinköp.

ad-image

Flygplatslounger

artikeln senast uppdaterad: 2022.08.11

Loungen – njut av ett glas bubbel, ät en bit mat, umgås eller bara koppla av medan du väntar på flyget. 

Du har kostnadsfri tillgång till lounge om du reser i SAS Plus eller SAS Business, är EuroBonus Diamant- eller Guld-medlem eller har en Star Alliance Business Class-biljett. När du reser i SAS Go på en flygning som utförs av SAS kan du köpa tillgång till lounge online eller vid loungereceptionen. Om du flyger med ett flygbolag som är medlem i Star Alliance, Wideroe eller SAS Charter kan du köpa tillgång vid loungereceptionen.

Som resenär i SAS Business eller SAS Plus har du tillgång till SAS Lounge (utom SAS Gold Lounge) vid avresan. Du måste visa upp ett boardingkort för SAS Business/SAS Plus på en SAS-flygning samma dag från den lokala flygplatsen. När du anländer i SAS Business eller SAS Plus direkt från Asien eller USA på en SAS-flygning har du tillgång till SAS Lounge (utom SAS Gold Lounge) i Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Chicago.

Om du reser på en charterresa med ett SAS-flyg ingår inte tillgång till SAS Lounge, oberoende av din medlemskapsnivå och biljettyp. Charterpassagerare med SAS kan endast köpa tillgång till lounge i receptionen i vissa utvalda lounger.

Öppettiderna i SAS lounger varierar beroende på dagens första och sista avgående SAS-flyg. Öppettiderna kan vara oregelbundna på grund av den aktuella covid-19-situationen. Öppettider finns angivna utanför loungen. Loungen på Göteborg-Landvetter är öppen måndag–fredag.

Pris för inträde & tillgång till Lounge

  • Online: 199 DKK, 249 NOK, 269 SEK, 27 EUR, 32 USD
  • I loungereceptionen: 249 DKK, 329 NOK, 339 SEK, 39 EUR, 46 USD eller 3 000 EuroBonus-poäng*

* Om du är en EuroBonus-medlem kan du också betala med dina poäng i loungens entré på flygplatserna Köpenhamn Kastrup, Oslo Gardermoen och Stockholm Arlanda.

SAS EuroBonus Silver, Guld eller Diamant

Om du är medlem i EuroBonus Silver och reser med SAS har du tillgång till varje SAS Lounge vid avresan under särskilda dagar och perioder. Se översikten över förmåner med EuroBonus Silver för mer information. Som en EuroBonus Diamant- eller Guldmedlem resandes med SAS, Wideroe eller ett Star Alliance-flygbolag har du tillgång till alla SAS Lounges vid avresa. Du måste visa upp ett boardingkort för flygning samma dag från den lokala flygplatsen. Du får ta med en gäst eller upp till fyra familjemedlemmar. Ditt resesällskap måste också visa ett boardingkort för en SAS- eller Star Alliance-flygning med avgång samma dag från den lokala flygplatsen.

SAS lounger

Översikt över Loungerna

Star Alliance

Som resenär i Star Alliance Business Class har du tillgång till alla SAS Lounges (utom SAS Gold Lounges) vid avresa. Du måste visa ett boardingkort för Business Class på en flygning med Star Alliance samma dag från den lokala flygplatsen. Inga gäster tillåtna.

Om du är medlem i Star Alliance Gold har du tillgång till varje SAS Lounge vid avresan. Du måste visa upp ett boardingkort för flygning samma dag på en Star Alliance-flygning från den lokala flygplatsen. Du kan ta med en gäst. Gästen måste också visa upp ett boardingkort för avgång samma dag på en Star Alliance-flygning från den lokala flygplatsen. Medlemmar i EuroBonus Guld och Diamant kan fortfarande ta med en gäst eller upp till fyra familjemedlemmar i SAS Lounge – förutsatt att du och din gäst/familj reser på samma flygning med SAS, Star Alliance eller Widerøe.

Barn & husdjur

Du kan ta med dig barn under två år in i loungen utan extra kostnad. Barn under 18 år är välkomna till SAS Lounges, men måste vara i sällskap och övervakas av en förälder eller vårdnadshavare. Barn som reser ensamma kan inte besöka SAS Lounge. Lokala bestämmelser kan finnas. Servicedjur och husdjur är välkomna i loungen förutsatt att de ligger kvar i sina väskor/burar och befinner sig med sina ägare hela tiden. I syfte att garantera alla våra gästers bekvämlighet och säkerhet finns det vissa restriktioner som du måste följa när du tar med dig ett husdjur eller servicedjur till loungen.

Codeshare-flygningar

Tillgängligheten till loungerna beror alltid på flygbolaget. Kontrollera dina villkor med flygbolaget.

Wideroe (WF) & IcelandAir (FI)

När du reser i Flex Class med Widerøe har du fri tillgång till varje SAS Lounge utom till SAS Gold Lounge när du ska flyga. Du måste visa ett boardingkort för Flex Class på en flygning med Widerøe för samma dag från den lokala flygplatsen. När du reser i Business Class med Icelandair har du tillgång till alla SAS Lounges (utom till SAS Gold Lounges). Du måste visa ett boardingkort för Business Class på en flygning med Icelandair samma dag från den lokala flygplatsen. Inga gäster tillåtna.

Star Alliance Lounges

American Express lounger

Lämna ett svar

Close
%d bloggare gillar detta: