Close

Samla poäng från dina vardagsinköp till resor världen över

Alla kan resa i Business Class med poäng från sina vardagsinköp.

ad-image

2022 – EuroBonuspoäng & bonusresor

artikeln senast uppdaterad: 2023.01.01


2022 – intjänade EuroBonus-poäng och bokade bonusresor

Bonusresor gjorda med EuroBonus från vardagliga inköp. Vi gör alla våra vardagsinköp med ett SAS American Express kort, och får poäng på alla inköp som man ändå hade gjort i vardagen oavsett. Det finns massor med olika och strategier att samla EuroBonuspoäng. För dem flesta som samlar EuroBonuspoäng handlar det om att hitta olika sätt att maxa poängen för varje inköp. Personligen lägger varken jag eller min make mer tid än nödvändigt, däremot om vi ska göra ett större inköp till hemmet som kommer att generera en högre summa poäng, så är vi noga med att kolla upp om butiken har en webbutik och förhoppningsvis finns med i SAS online shopping portal. Vi lägger absolut inte mer tid än vad vi måste på att samla EuroBonuspoäng. Så länge vi uppnår tillräckligt många poäng att kunna boka våra resor i Business Class varje år så är vårt mål uppnått. Vi har alla olika önskemål av vad vi vill få ut av EuroBonus. Med detta sagt, hoppas jag att detta inläggs sammanfattning av 2022, ska kunna inspirera dig i ditt poängsamlande.

Hemma hos oss börjar nedräkningen samma stund som en ny resa bokas. Under 2021 tjänade vi ihop 2 st 50% poängrabatt (2for1 voucher) då vi hade SAS American Express Elite kort och spenderade 300k under ett kalenderår (vi renoverar vårt hus och det var en strategisk plan att uppgradera från premium till elite under 2021). I början av 2022 nedgraderade vi till premium kortet igen då vi har tillräckligt med 2-4-1 vouchers, och renoveringen har även tagit en paus. Eftersom att vi har ett Point-Sharing konto där alla våra poäng samlas i en pott, får vi även välkomstbonus när vi bjuder in varandra till de olika korten, detta på grund av att vi varierar vem som står som huvudkortsinnehavare och vem som har tillhörande extrakort.

Med 50% intjänad poängrabatt som vi tjänade ihop under 2021, bokade vi en poängresa till Miami i Business Class under hösten 2022. Resan bokades under 2021, då Business class bonusbiljetterna snabbt försvinner. Från Miami åkte vi en 14 dagars kryssning i karibien. För er som vet lite om mig och Jonas, så är en båt med tusentals passagerare, trängsel vid sittningar på middagar, shower, pompa och ståt inte direkt vår typ av resa. Varför valde vi en sådan resa undrar ni då? Tanken var att göra en ”hopp i land” resa, då båten stannar på många olika karibiska öar, och vi ville få en känsla av vilka öar vi gillade och skulle vilja resa tillbaka till. Att boka en resa till åtta olika länder/ögrupper var för sig hade blivit väldigt dyrt ekonomiskt.

Önskemålet 2022 var att kunna åka iväg på ytterligare en longhaul. Men trots att världen öppnats upp för resor så styr arbetet, antal sparade semesterdagar, budget för husrenovering och mycket annat detta år. Trots detta kom vi iväg på en weekend till StorBritannien under maj månad för att hälsa på goda vänner. Om ni vill läsa mer om våra bokade bonusresor och se foton från våra resmål, kan ni läsa mer om det här.

På hemvägen nyttjade vi Turkish Airlines lounge (Star Alliance gold) då vi flög Business class
Bonusresor 2022

Bonusresor med fast poängpris och en 2for1 poängrabatt applicerad

Arlanda – Miami med Lufthansa Business
Miami – Köpenhamn med TAP Business

  1. Miami sept 2022. 2 personer tur / retur med Lufthansa Business och TAP Business. Totalt 100.000 poäng.

Poängresor 2022

Revenue – biljetter betalda för poäng.

  1. England maj 2022. Utresa revenue biljetter. Hemresa bonusbiljetter. 2 personer tur / retur i Plus / Business med SK. Totalt 96 000 poäng.

poängstatistik – vår intjäning av EuroBonus-poäng 2022

AmericanExpress premium kort 2022intjänade poäng totalt = 278.311
AmericanExpress kort
onlineköp. fysiska butiker och paypal.
272 352 poäng
Köp genom SAS online shoppingportal1813 poäng
Drivmedel på Preem
AmericanExpress kopplat till Preem
3186 poäng (2 poäng per liter)
Coop -poäng växlat till EuroBonus-poäng960 poäng
50% poängrabatt (2for1)1 st
American Express + sas online shoppingportal

jan – mars – 60 360 poäng + 360 poäng
april – juni – 75 574 poäng + 285 poäng
juli – sept – 51 806 poäng + 662 poäng
okt – dec – 39 759 poäng + 506 poäng

Växla coop-poäng till EuroBonus-poäng

Under 2022, har vi varit väldigt dåliga på att handla på Coop. Vi bor långt ifrån Coop, vilken gör att våra matinköp oftast görs på ICA. Under 2023 ska vi ändra i vår veckoplanering för att maximera intjäning av coop-poäng som vi kan växla till EuroBonus, då vi tagit en paus på renovering här hemmaoch är i mer behov av poäng. varje vecka lägger vi upp rabattkoder på onlineköp hos coop i ”veckans tips”

2022j: 8000 coop-poäng växlat till 960 EuroBonuspoäng

Planer och bokade bonusresor för 2023

Bokad bonusresa 2023, med intjänad 50% poängrabatt 2022

Bonusprogram: SAS EuroBonus
Flygbolag: LOT Polish, Air Canada 
Kabinklass: Business och Ekonomi
Avreseort: ARN
Destination: SVD 
Enkelresa eller Tur&retur: Tur&retur
Antal poäng (per person): 82 500 (2-4-1 voucher)
Skatter&avgifter (per person): 1930 sek inkl. Star Alliance-avgift 450 sek
Antal resenärer: 2
När: nov 2023
Bokad: dec 2022

Flighter:
ARN – WAW – LOT Business (Embraer ERJ-195) 
WAW – YYZ – LOT Business (Boeing 787-9) 
YYZ – SVD – AC Ekonomi (Boeing 737 MAX 8) 
SVD – YYZ – AC ekonomi (Boeing 738 MAX) 
YYZ – WAW – AC Business (Boeing 787-9)
WAW – ARN – LOT Business (Embraer ERJ-195)

Sammanfattning 2022
Vill du också samla poäng från dina vardagsinköp till resor världen över?

Det enklaste sättet att tjäna EuroBonuspoäng till gratis resor världen över, är att använda ett SAS Mastercard (World eller Premium kort) eller ett SAS AmericanExpress kort (Classic, Premium eller Elite). Det finns alltså totalt 5 olika varianter av kort du kan välja mellan. De olika korten kommer med olika avgifter och förmåner. Desto högre årsavgift desto högre intjäning av poäng per spenderad krona. Det är endast med ett SAS AmericanExpress kort som man har möjligheten att resa 2 personer för poängpriset av 1 varje år (50% poängrabatt). Men det är enbart med SAS Mastercard premium kortet du får tillgång till dubbla poängkampanj helger flera gånger per år, samt tillgång till Fly premium programmet, där du kan resa i SAS Business men endast betala för SAS Go. Jag har skrivit om skillnaden mellan SAS Mastercard och SAS American Express kort, så jag kommer inte att göra det här. Vill du läsa mer om dem har jag länkat dem till respektive inlägg.

Du kan tjäna poäng på olika sätt med dessa kort:

  • Tjäna poäng på allt du spenderar 
  • Få en välkomstbonus när du tecknar kort som ny kund
  • Få en rekryteringsbonus när du värvar en vän till American Express
  • Använd ditt American Express kort för att betala räkningar och tjäna poäng
  • Handla online genom SAS shoppingportal och få extra poäng oavsett vilket kort du betalar med.
  • Handla på Coop och växla dina coop-poäng till EuroBonus

välkomstbonus när du tecknar AmericanExpress kort med vår personliga länk.

Villkor för att få välkomstbonus

Villkor för att bjuda nytecknande av AmericanExpress kort med välkomstbonus är att det inte är tillåtet att dela en bjud in-länk via sociala medier eller på hemsidor. Skriv till oss på eurobonuspoang@gmail.com eller fyll i vårt kontaktformulär under ”kontakt” med ditt namn och att du önskar få inbjudningslänk, så skickar vi den till dig. Välkomstbonus gäller endast om du inte redan har, eller har haft, ett American Express-kort under de senaste 6 månaderna.

2 comments

  1. Finns det möjlighet att få sina räkningar betalda med Amex eller SAS MC? Tänker mer på huslån och billån. Det hade genererat mycket poäng!

  2. Det finns möjlighet att betala sina räkningar med sitt AmericanExpress kort. SAS Mastercard går fortfarande att betala räkningar med, dock ingen intjäning av poäng längre.. Det går inte att betala räkningar till olika bankinstitut (exempelvis KLARNA, SVEA, DNB m.fl) med sitt kreditkort, i så fall skulle personer lösa den ena krediten med den andra.. däremot går det att betala både hyra, alla andra inköp med faktura om så länge du har BG eller PG och OCR. Du betalar genom Billhop eller Betala. Läs mer i detta inlägg: https://eurobonuspoang.com/tjana-eurobonus-poang-pa-dina-rakningar/

Lämna ett svar

Close
%d bloggare gillar detta: