Close

Samla poäng från dina vardagsinköp till resor världen över

Res i Business Class med poäng från dina vardagsinköp.

ad-image

Curve betalkort

CURVE “One Card to Rule them All” 

Curve kort – ersätter alla dina kort i plånboken

Curve Standard kort är kostnadsfritt och har inga kostnader kopplade till kortet. Det fysiska kortet har alltså ingen månadskostnad, förutom en engångskostnad för beställning för €4.99 / Kr 50. Har du flera kort i plånboken, men endast skulle vilja ha ett kort? Det har Curve en lösning på genom att du kan koppla alla dina kort till Curve och på så sätt använda dem vid köp, utan att ha dem med dig i plånboken. Curve är både ett kort och en app i mobiltelefonen som ersätter alla dina kort i plånboken, ett “paraplykort”. I appen lägger du till dina kreditkort och betalkort, när du ska betala väljer du vilket av dem du vill använda i appen och betalar sedan med Curve-kortet. Du kan på så sätt närsomhelst byta vilket kort du vill som ska debiteras genom Curve-kortet i appen. Curve har ett eget kortnummer och fungerar som ett Mastercard, men det är endast ett plastkort som styr betalningarna vidare till något av dina underliggande kort.

Du registrerar alla dina betalkort i appen och där kan du när som helst styra vilket underliggande kort som ska debiteras (exempelvis Nordea, Swedbank, Revolut, SAS Mastercard). Dock fungerar inte AmEx, så det kortet behöver du också ha med dig i plånboken. Det är också möjligt att flytta transaktioner mellan olika kort i efterhand om du i stället vill debitera ett annat kort eller om du råkat debitera fel kort. Curve kan läggas till i Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay. 

Vill du testa Curve helt gratis?

I samarbete med Curve betalkort. Få 100kr (€10) i välkomstbonus med vår inbjudningslänk laddat på kortet. Öppna länken nedan i din mobil där du behöver ladda ner Curve appen. Välkomstbonus utdelas efter att du gjort minst 1st transaktion med något av dina underliggande kort genom Curve. Öppna länken i din mobil & ladda ned Curve appen. Gå till Curves webbplats på www.curve.com för mer information.

Fördelar med Curve kort
 • Curve standard kort är kostnadsfritt och har ingen löpande kostnad
 • I Curve appen får du ett virtuellt kort som du kan lägga direkt i Apple Pay eller betala direkt på nätet.
 • Ha endast med dig ett kort att betala med genom att registrera alla dina betalkort i appen.
 • I appen väljer du enkelt vilket underliggande kort som ska belastas.
 • Curve standard ger dig möjlighet till 2 st underliggande kort.
 • Vill du koppla fler kort behöver du premiumkorten Curve X, Black eller Metal.
 • Du kan registrera alla dina förmånskort direkt från appen (Ikea Family, Coop m.fl.)
 • Avgiftsfri uttag i utländsk valuta från minibank/ATM upp till 200 £ per månad med Curve standardkort
 • Om du behöver € 400-600 i avgiftsfria uttag bör du titta närmare på något av premiumkorten
 • Har du tappat ditt Curve-kort? Du kan när som helst spärra och öppna kortet direkt i appen
 • Hittar du kortet? Du kan när som helst aktivera kortet igen.
 • “Anti-Embarrassment Mode” som automatiskt belastar ett backup-kort om det första inte har täckning.
 • Ta bild på kvittot och lägg till det i själva transaktionen för att samla kvitton på en plats.
 • Inga avgifter på FX (upp till £1000). Behöver du €2000 till obegränsat behöver du något av premiumkorten
 • Curve stöder Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay och Curve Pay (Huawei).
 • Curve tillåter köp av kryptovaluta.

Med en användbar funktion som heter “Go back in time” kommer du att kunna flytta en transaktion från ett kort till ett annat med upp till 120 dagar tillbaka i tiden, vilket maxar din intjäning av EuroBonus poäng.

Du samlar dina EuroBonus-poäng precis som vanligt om du väljer att ha ett underliggande kort som ger dig EuroBonus-poäng vid köp. Du kan använda Curve betalkort i kombination med SAS Mastercard och deras dubbla poäng-kampanjer för att maxa intagningen av EuroBonus-poäng.

Det är denna funktion GBIT (Go Back In Time) som är extra bra för oss som samlar EuroBonus poäng, eftersom att du kan förlänga den dubbla poängkampanjen till SAS Mastercard med upp till 120 dagar med funktionen GBIT Detta kommer att ge dig en massa extra poäng på köp! Funktionen GBIT, innebär att du kan flytta ett köp från ett kort till ett annat tillbaks i tiden. Du kan alltså välja vilket kort som ska användas för ett köp som gjordes för några dagar sen. Go Back in Time är varumärkesskyddat, så du hittar inte funktionen någon annanstans än hos Curve. GBIT hjälper dig inte bara att fixa oavsiktliga betalningar. Du kan byta transaktioner mellan olika kort och du kan förlänga SAS Mastercard dubbla poängkampanjer upp till 120 dagar beroende på vilket av Curve korten du har. Curve standard kort ger dig möjligheten att flytta 3 transaktioner upp till 30 dagar tillbaks i tiden. Behöver du obegränsad användning av flyttning av transaktioner och öka antalet dagar från 30 till 120 dagar bör du titta närmare på något av premiumkorten Curve X, Black eller Metal.

Tack vare funktionen GBIT kan du börja samla dubbla poäng innan det aktuella datumet för kampanjen egentligen börjar. Curve kommer debitera köpen på ditt SAS kort på dagens datum (alltså ej det ursprungliga köpdatumet) och göra ett återköp på det ursprungliga kortet. Köpets valuta måste matcha underliggande kort vid GBIT. Om du gjort återköp i någon butik någon gång vet du att det dröjer några dagar innan pengarna kommer tillbaka in på kontot.

Förläng dina dubbla poäng kampanjdagar med SAS Mastercard – så här gör du

Anmäl dig till SAS Mastercard dubbla poäng kampanj som skickas ut via mail som vanligt.

1. Börja direkt att handla med något annat av dina kort genom Curve (välj ett annat kort som inte är SAS MC).
2. Under kampanjdagarna, då klickar på du på GBIT i appen, och flyttar dem transaktioner från ditt “andra” bankkort som du handlat med innan kampanjen började, till SAS Mastercard kortet. 3. När du klickar på “GBIT” knappen och väljer vilket kort du vill flytta transaktionen till, görs ett återköp på det första kortet och ett nytt köp på kortet du flyttar den till. Du kan endast flytta varje transaktion EN gång så välj rätt kort när du flyttar transaktionen.

Har du idag ett extra kort till din partner (ett så kallat PointEarner kort)? Då kan du i stället använda Curve och endast koppla SAS Mastercard huvudkort i appen och kunna spara kostnaden på Kr 295,-/år.

Tips inför SAS Mastercard dubbla poäng kampanj

Hur stora transaktioner kan man flytta med GBIT?Den största storleken på att flytta en och samma transaktion är 5000 sek för dem som har det nya kortet. Detta är verkligen en förmån som ingen annan bank erbjuder på marknaden. Lägg till alla dina kort som du använder som betalningsmetod i Curve appen. I appen ser du dina transaktioner från respektive kort. Klicka på den betalningen / transaktionen du vill byta genom att klicka på GBIT, vilket är möjligt upp till 30 dagar från det att köpet gjordes (med standard kortet). Du får din återbetalning inom 1 – 5 arbetsdagar.
Är mitt Curve kort svenskt eller Brittiskt?Curve har börjat ge ut kort med lokala BIN-nummer. Har man skaffat Curve kortet nyligen ( ”senaste året”) eller fått det gamla kortet utbytt – då har man mest sannolikt ett kort med svenskt BIN i stället för brittiskt BIN. Därmed åker man på den låga GBIT-limit på max 5000 (4999) sek per transaktion på GBIT. Gränsen för GBIT är 5000 GBP per transaktion, men Curve har inte riktigt lyckats få till den gränsen för kort som inte tillhör UK-serien. Korten med UK BIN har en gräns på 5000 GBP istället för 5000 SEK som de svenska. Du ser på dem sex första siffrorna i kortnumret, har du 5375 90xx som start på ditt kortnummer är det ett brittiskt BIN och tolkas då som att kortet är utgivet i UK.
Vilken period gäller för GBIT under dubblapoänghelg i annan tidzon utomlands?Det datumet som handlaren gör transaktionen är avgörande. D.v.s. vänta tills lokala tiden är inom kampanjen. Om du vill ha lägsta möjliga avgift och maxa möjliga GBIT ska du ha alla dina kort ställda i sek, förutsatt att det är kort som faktiskt är utställda i Sverige. Då får du noll avgift under veckan och låg avgift under helgen. Det enda du “tappar” är att du får poängen enligt sek i kampanjen. Men vad gäller avgift är ju curve även med avgift billigare än det underliggande kortet.
Problem med GBIT under dubbla poänghelger Spärren slår oftast in när man flyttat för stora transaktioner eller för många transaktioner under kort tid. Ibland släpper den efter 1h, ibland 12h och andra gånger efter typ 24h. Sprid ut dem under hela helgen med några timmars mellanrum, Då brukar spärren släppa. Flytta max 5 per timme så minskar chansen drastiskt att du slår i några automatiska spärrar. Du ska absolut INTE kontakta SEB (SAS Mastercard) kundtjänst. Regel nummer ett som poängjägare! Kontaktar du dem är risken stor att det uppdagas att du och andra poängsamlare använder detta system för att maxa poängintjäning,
PenningtvättTänk på att om du gör en GBIT för en transaktion gjord under kampanjdagar från ditt SAS Mastercard kort till ditt Point-Earner kort, så får du dubbla minus-poäng. Eller tvärtom. Att använda GBIT enbart i syfte att flytta pengar “utan att handla” för att tjäna poäng, räknas som bedrägeri. Sådant är indirekt olagligt och du kan både bli avstängd och anmäld.
Curve (the O.G)
(Free)
Curve X
€4.99/month
Curve Black
€9.99/month
Curve Metal
€14.99/month
Add up to 2 cardsAdd up to 5 cardsUnlimitedUnlimited
Card Delivery €4.99Free DeliveryFree DeliveryFree Delivery
Works with all Mastercard and Visa cardsWorks with all Mastercard and Visa cardsWorks with all Mastercard and Visa cardsWorks with all Mastercard and Visa cards
GBIT: up to 30 daysGBIT: up to 60 daysGBIT: up to 90 daysGBIT: up to 120 days
Fee-free foreign ATM withdrawals €200/monthFee-free foreign ATM withdrawals €200/monthFee-free foreign ATM withdrawals €400/monthFee-free foreign ATM withdrawals €600/month
Curve Cash: 1% Cashback 3 selected retailers
 
Curve Cash: 1% Cashback 6 selected retailers
 
Worldwide Travel InsuranceWorldwide Travel Insurance
Mobile Phone Insurance
Worldwide Airport LoungeKey Access
Car Hire Excess Insurance
Premium 18g metal card (2 colours)
Kombinera Revolut och Curve på semestern – då det är fria uttag upp till 2000 sek för båda gratiskorten & och du kan växla dina pengar till lokal valuta innan du handlar eller tar ut kontanter.

Curve kort på utlandsresan

Om du gör köp med kort utomlands, kanske du har märkt att växlingskurserna inte har känts särskilt förmånliga? Det beror på valutapåslaget som de flesta kortutgivare har petat in i villkoren. Använd ditt curve kort i stället på din utlandsresa. Välj valuta i SEK på det kortet som Curve ska dra pengar ifrån eftersom att det sker utan påslag eller växlingsavgift från det underliggande kortet (SAS MC).

 • Fria uttag Curve Blue – €200/ mån
 • Fria uttag Curve Black – €400/ mån
 • Fria uttag Curve Metal – €600/ mån
 • Ingen växlingsavgift sön 23.59-fre 23.59
 • reseförsäkring världen över med AXA
 • Phone insurance med Curve Metal
 • Car Hire Insurance med Curve Metal

Curve I Curve appen kan du välja vilken valuta som ditt köp ska debiteras i. När man betalar i Sverige med svenska bankkort genom Curve kommer det underliggande kortet debiteras i sek. Du bör som standard ha sek som förvald valuta på alla kort i appen. När du använder Curve så är det eventuella avgifter på Curve du betalar, vilket kort du har aktivt som underliggande kort i Curve spelar ingen roll. Det spelar alltså ingen roll vad SAS Mastercard har för avgifter när du använder kortet genom Curve. Om du tar ut pengar från en bankomat utomlands genom Curve, betalar du den uttagsavgift som det underliggande kortet har i avtalet med sin bank. Väljer du exempelvis att ta ut USD på ditt underliggande kort när du befinner dig i Grekland så valutaväxlar Curve EUR > USD och debiterar då ditt underliggande kort i USD (utan extra växlingsavgifter på vardagar), men i detta fall blir du debiterad extra avgifter då SAS EuroBonus MC måste växla USD > SEK. Om du tar ut kontanter med Curve kort, och med revolut som underliggande kort kan bankomaten fråga om du vill debiteras i lokal valuta (sek) eller omvandla till kortets valuta (GBP). Välj sek både i Curve och revolut appen. Du åker inte på kontantuttagsavgift på ditt SEB MC om du tar ut genom Curve. SEB tar ingen avgift och så länge du håller dig under vad som ingår i den nivån du har hos revolut så lägger inte revolut på någon avgift för uttag. Dock kan automaten du tar ut från ha någon avgift beroende på kort och avtal. Det kan till och med skilja sig mellan Revoluts visa /MC där det ena är gratis och i vissa fall det andra.

Curve har nu under 2022 tagit bort distinktionen mellan vardag och helg för valutaväxling. Det är en tråkig utveckling för oss GBIT:are och detta betyder att de gamla riktigt bra valutakurserna inte längre är aktuella. Påslag numera på 0,5-1% genom Mastercard beroende på valuta. Att kunna ta ut kontanter €200/mån i ATM med t ex SAS MC som underliggande kort med litet MC påslag, kanske ändå väger upp kortets fördel att ha med på utlandsresan. För er som inte vill betala denna växlingsavgift, laddar ni i stället på Revolut med pengar och växlar i Revolut till den valuta ni ska använda. Koppla givetvis till Curve och lägg till som underliggande kort. Ställ därefter in Revolut kortet på den valuta som du växlat i Curve appen – sedan är det bara ta ut kontanter med Revolutkortet genom Curve. Om du fyller på ditt Revolut med ditt SAS Mastercard kort är gränsen för insättningsbeloppet SEB:s gräns för kontantuttag. Alltså 10 000 sek/ 24h och max 20 000 ek per 4 dygn.

Ta ut kontanter utomlands med revolut kort genom Curve

Innan resa: ställ in curve i det underliggande rebolutkortet på rätt valuta för det landet som besöks och se till att ha en peng färdig växlade på  revolut. (Kolla så curve stödjer valutan om du ska dra genom curve). Självklart växlat hos revolut under vardagarna straxt före resan. Det du behöver tänka på är att för att kunna flytta en transaktion med GBIT så behöver du ha samma valuta mellan korten. Därför vill du debitera ditt underliggande kort i sek. Ladda ditt revolut med den valuta som är i landet för kontantuttag på plats. Kortköp görs i lokal valuta med Curve (revolut är ju laddat med samma valuta). Underliggande kort som är revolut ställt på SEK, för att kunna flytta transaktioner vid behov. 

Läs mer här om Curves växlingsavgifter: Fees

Where your selected payment card is a credit card: free up to €200 per calendar month; ‎thereafter 2% of the withdrawal amount‎. ‎Please note that this is not a limit per credit card, but a cumulative for all ‎credit card withdrawals using your Curve card in a calendar month.‎ This fee will be in addition to any of the other fees mentioned above. “. “In case of withdrawals or purchases over the weekend where the currency of the selected underlying payment card is different to the currency of the spend, Curve take the latest available exchange rate from our rate provider and apply a surcharge. If there is a currency conversion and the currency of the selected payment card and the currency of the transaction are both in one of GBP, USD or EUR, the rate will be increased by 0.5%. In any other case, that is if either the currency of your transaction or the currency of the selected Payment Card is any of our other supported currencies, the rate will be increased by up to 1.5%.”

Bjud in egna vänner till Curve och få 1% cashback på varje transaktion under 30 dagar, vart som helst i världen.

Earn 1% cashback on (almost) everything for your first 30 days. Refer friends to keep the cashback rolling on. And on. And on. Every friend you refer to Curve is worth 30 days of cashback. Läs mer här.


När du spenderar Curve Cash Points på ditt Curve-kort motsvarar 1 Curve Cash Point 1 pence (GBP) – alltså 100 poäng = 1 £. 1% cashback på köp under en period av 30 dagar, när du hänvisar någon till Curve. För att vara berättigad till hänvisningsbelöningen måste personen du hänvisar (1) registrera dig på Curve med din unika hänvisningslänk och (2) göra minst ett köp på sitt Curve-kort. Din 30-dagarsperiod börjar först när personen du hänvisar har gjort minst ett köp på sitt Curve-kort. Om du hänvisar flera personer till Curve kommer du att få en extra hänvisningsbelöning för varje person som hänvisas. Cashback kommer att betalas som Curve Cash Points till ditt Curve Cash-kort (synligt i Curve-appen). Det maximala beloppet för cashback du kan tjäna från varje hänvisningsbelöning är 2 000 Curve Cash Points, vilket motsvarar £20. Till exempel, om du lyckas hänvisa 2 personer, är det maximala du kan tjäna 4 000 Curve Cash Points (motsvarande £40) under en 60-dagarsperiod.

Transaktioner eller köp av, eller relaterade till, finansiella tjänster, inklusive men inte begränsat till banköverföringar, postanvisningar, penningöverföringar, försäkringstjänster, försäkringsförsäljning, försäkringsgaranti, försäkringspremier, kontantutbetalning, finansiering av lagrat värde, finansiering av kort och konton , värdepapper/aktier (inklusive genom mäklare och återförsäljare), obligationer, sparobligationer, transaktioner eller köp av, eller relaterade till, lotterier, hasardspel eller liknande tjänster, skattebetalningar och statliga tjänster

2 comments

 1. Benjamin Eliasson says:

  Hej! Jag försöker förstå vad det här innebär? Var kan man läsa mer om det?

  “Betala dina fakturor från Bankinstitut med kreditkort upp till €10.000 per månad utan avgift.”

  Det låter som att man kan betala sin kreditkortsfaktura med kort, vilket skulle bli en oändlig loop av poängsamlande, vilket jag antar att de inte menar att man kan göra..

  1. Nej jag hoppas inte heller att personer som inte kan hantera sin ekonomi använder sig av detta tillvägagångssätt.

   Curve skriver så här:

   ”There are some things you can’t just “pop on the credit card”. Like paying your tax bill, or paying off a credit card bill with another credit card. But Curve Fronted makes it possible, giving you the freedom to pay your own way, spread the cost if needed, and maximise your rewards program”

   Du kan läsa mer på curves hemsida: https://www.curve.com/features/curve-fronted/

Lämna ett svar

Close
%d bloggare gillar detta: