Close

Samla poäng från dina vardagsinköp till resor världen över

Flyg med 28 olika flygbolag inom Star Alliance

Close

Inga produkter i varukorgen.

Curve betalkort

sidan senast uppdaterad 2022.08.29

CURVE BETALKORT

Skaffa Curve med vår inbjudninglänk och få 100 kr (€10) laddat på kortet.

Ge ett bidrag. Swisha en kopp kaffe!

Vi tar tacksamt emot alla bidrag som främst går till kostnader och underhåll av denna webbsida. Vi lägger ned mycket privat tid på hemsidan till att skriva och hålla inläggen uppdaterade med ny information. Alla intäkter går främst till kostnader och utlägg /underhåll av hemsidan, olika abonnemangskostnader, layout m.fl.  Tips! PayPal accepterar både AmericanExpess och SAS Mastercard ;- )

I samarbete med Curve får du €10 i välkomstbonus med vår inbjudningslänk när du skaffar Curve.

Standardkortet kostar 0 sek / år. Förläng SAS Mastercard dubbla poängkampanj genom med GBIT. Fria uttag av kontanter utomlands. Välkomstbonus utdelas efter att du gjort minst 1st transaktion med något av dina underliggande kort genom Curve. Öppna länken i din mobil & ladda ned Curve appen. Gå till Curves webbplats på www.curve.com för mer information.


Curve kort – ersätter alla dina kort i plånboken

Curve kort – ersätter alla dina kort i plånboken

Curve är ett kort och en app i mobiltelefonen som ersätter alla dina kort i plånboken, ett “paraplykort”. I appen lägger du till dina kreditkort och betalkort, när du ska betala väljer du vilket av dem du vill använda i appen och betalar sedan med Curve-kortet. Du kan närsomhelst byta vilket kort du vill som ska debiteras genom Curve-kortet i appen. Appen hanterar allt med Curve, därför kommer du behöva ladda ner den för att kunna använda Curve. Ett tips är därför att öppna länken nedan i din mobiltelefons webbläsare.

Curve har ett eget kortnummer och fungerar som ett Mastercard, men det är endast ett plastkort som styr betalningarna vidare till något av dina underliggande kort. Det är ett så kallat “paraplykort”, det vill säga att du samlar alla dina fysiska kort i ett. Det gör att plånboken blir betydligt tunnare, eftersom att du kan lämna de kort som Curve ersätter hemma. I appen lägger du in alla dem kort som du har (exempelvis Nordea, Swedbank, Revolut, SAS Mastercard). Dock fungerar inte AmEx, så det kortet behöver du också ha med dig i plånboken. I appen väljer du vilket kort som ditt Curve kort ska dra pengar från när du handlar, oavsett om det är i fysisk butik eller onlinebutik. Mer specifika och dyra inköp så som hotell, flygbiljetter betalas med fördel i som första källa (alltså inte genom Curve) som du vill vara berättigad försäkringar avbokningsregler och försäkringsvillkor som kommer med kortet.

Go Back In Time (GBIT)

Har du handlat din partners födelsedagspresent på ert gemensamma konto? Har du råkat att sätta den sista drinkrundan på företagskortet? Vi har alla varit där. Förutom nu är Go Back in Time där för att sätta tillbaka saker på sin rätta plats.

Funktionen GBIT, innebär att du kan flytta ett köp från ett kort till ett annat tillbaks i tiden. Du kan alltså välja vilket kort som ska användas för ett köp som gjordes för några dagar sen.


Så här använder du GBIT

Go Back in Time är varumärkesskyddat, så du hittar inte den här funktionen någon annanstans än hos Curve. GBIT hjälper dig inte bara att fixa oavsiktliga betalningar. Du kan dra nytta av den 0 % räntefria perioden på ditt kreditkort och byta transaktioner från ditt betalkort för att frigöra pengar och ta kontroll över ditt kassaflöde.

Gratiskortet erbjuder GBiT upp till 3 gånger per månad medan Curve metal har obegränsat GBIT per månad.. Den största storleken på att flytta en och samma transaktion är 5000 sek för dem som har det nya kortet. Detta är verkligen en förmån som ingen annan bank erbjuder på marknaden. Lätt att åtgärda transaktioner som gjorts med fel kort.

Lägg till alla dina kort som du använder som betalningsmetod i Curve appen. I appen ser du dina transaktioner från respektive kort. Klicka på den betalningen / transaktionen du vill byta genom att klicka på GBIT, vilket är möjligt upp till 30 dagar från det att köpet gjordes. Du får din återbetalning inom 1 – 5 arbetsdagar.

Är det 30 dagar som gäller för GBIT med Curve kortet?

Ja (tidigare var det 90 dagar, nu gäller 30 dagar). Observera: om du har gratiskortet från Curve kan du nu endast flytta 3 transaktioner med GBIT.


Förläng dina dubbla poäng kampanjdagar med SAS Mastercard

Denna funktion är värdefull för oss som jagar EuroBonus-poäng eftersom att du kan förlänga SAS Mastercard dubbla poängkampanjer upp till 120 dagar beroende på vilket av Curve korten du har. Du samlar dina EuroBonus-poäng precis som vanligt om du väljer att ha ett underliggande kort som ger dig EuroBonus-poäng vid köp. Du kan använda Curve betalkort i kombination med SAS Mastercard och deras dubbla poäng-kampanjer för att maxa intagningen av Eurobonus-poäng. Du kan förlänga kampanjdagarna med GBIT (Go Back In Time).

Inför en stundande dubbla poäng kampanj helg med SAS Mastercard är det perfekt att betala av en del av sin skuld till CSN, betala in 10k där i stället för att hitta andra halvbra lösningar för poängintjäning. Ingen avgift för att betala med ditt SAS Mastercard kort.

För dig som har ett SAS Mastercard kort och när det är dubbla poäng kampanj, då ska du anmäla dig till den som vanligt, sedan börjar du i stället att handla med något annat av dina kort genom Curve (du väljer då ett annat kort som inte är SAS Mastercard som underliggande kort). Sedan under själva kampanjdagarna, då klickar på du på GBIT i appen, och flyttar dem transaktioner från ditt “andra” bankkort som du handlat med innan kampanjen började, till SAS Mastercard kortet. Istället för att använda SAS Eurobonus Mastercard ska du alltså använda ett annat kort innan aktuell kampanjdag genom Curve. När du klickar på “GBIT” knappen och väljer vilket kort du vill flytta transaktionen till, görs ett återköp på det första kortet och ett nytt köp på kortet du flyttar den till. Du kan endast flytta varje transaktion EN gång så välj rätt kort när du flyttar transaktionen. Tack vare den här funktionen kan du alltså börja samla dubbla poäng innan det aktuella datumet för kampanjen egentligen börjar. Curve kommer debitera köpen på ditt SAS kort på dagens datum (alltså ej det ursprungliga köpdatumet) och göra ett återköp på det ursprungliga kortet. Köpets valuta måste matcha underliggande kort vid GBIT. Om du gjort återköp i någon butik någon gång vet du att det dröjer några dagar innan pengarna kommer tillbaka in på kontot.

Jag är utomlands/ska handla i en annan tidszon, vilken period gäller?

Tidigare har det varit datumet som handlaren gör transaktionen i som varit avgörande. D.v.s. vänta tills lokala tiden är inom kampanjen.


För lite drygt ett år sedan började Curve ge ut kort med lokala BIN-nummer. Har man skaffat Curve kortet nyligen ( ”senaste året”) eller fått det gamla kortet utbytt – då har man mest sannolikt ett kort med svenskt BIN i stället för brittiskt BIN. Därmed åker man på den låga GBIT-limit på max 5000 (4999) sek per transaktion på GBIT. Gränsen för GBIT är 5000 GBP per transaktion, men Curve har inte riktigt lyckats få till den gränsen ordentligt för kort som inte tillhör UK-serien. Korten med UK BIN har en gräns på 5000 GBP istället för 5000 SEK som de svenska. Du ser på dem sex första siffrorna i kortnumret, har du 5375 90xx som start på ditt kortnummer är det ett brittiskt BIN och tolkas då som att kortet är utgivet i UK.

Penningtvätt

Tänk på att om du gör en GBIT för en transaktion gjord under kampanjdagar från ditt SAS Mastercard kort till ditt Point-Earner kort, så får du dubbla minus-poäng. Eller tvärtom. Det gynnar dig alltså inte att göra en transaktion med ditt Point-Earner kort och sedan göra en GBIT genom Curve till ditt SAS Mastercard, eftersom du kommer bli debiterad dubbla minus-poäng på Point-Earner kortet. Att använda GBIT enbart i syfte att flytta pengar “utan att handla” för att tjäna poäng, räknas som bedrägeri. Sådant är indirekt olagligt och du kan både bli avstängd och anmäld, dessutom förstör du för oss andra poängsamlare genom att SEB uppmärksammar sådant beteende.

Kombinera Revolut och Curve på semestern – då det är fria uttag upp till 2000 sek för båda gratiskorten & och du kan växla dina pengar till lokal valuta innan du handlar eller tar ut kontanter.

Curve kort på utlandsresan

Om du gör köp med kort utomlands, kanske du har märkt att växlingskurserna inte har känts särskilt förmånliga? Det beror på valutapåslaget som de flesta kortutgivare har petat in i villkoren. Använd ditt curve kort i stället på din utlandsresa.

 • Fria uttag Curve Blue – €200/ mån
 • Fria uttag Curve Black – €400/ mån
 • Fria uttag Curve Metal – €600/ mån
 • Ingen växlingsavgift vardagar
 • reseförsäkring världen över med AXA
 • Phone insurance med Curve Metal
 • Car Hire Insurance med Curve Metal

Växla pengarna innan betalning så slipper du dessa påslag med Curve. Hos Revolut gör du enkelt överföringar till ditt Revolut-konto och “toppar upp” ditt konto när det behövs. Revoluts lösning för att slippa påslag innebär att man måste föra över pengar till sitt Revolutkonto i förväg, medan Curve har en smidigare lösning där man bara väljer vilket underliggandekort som ska användas vid varje transaktion.

Curve I Curve appen kan du välja vilken valuta som ditt köp ska debiteras i. När man betalar i Sverige med svenska bankkort genom Curve kommer det underliggande kortet debiteras i sek. Du bör som standard ha sek som förvald valuta på alla kort i appen. När du använder Curve så är det eventuella avgifter på Curve du betalar, vilket kort du har aktivt som underliggande kort i Curve spelar ingen roll. Det spelar alltså ingen roll vad SAS Mastercard har för avgifter när du använder kortet genom Curve. Om du tar ut pengar från en bankomat utomlands genom Curve, betalar du den uttagsavgift som det underliggande kortet har i avtalet med sin bank. Väljer du exempelvis att ta ut USD på ditt underliggande kort när du befinner dig i Grekland så valutaväxlar Curve EUR > USD och debiterar då ditt underliggande kort i USD (utan extra växlingsavgifter på vardagar), men i detta fall blir du debiterad extra avgifter då SAS EuroBonus MC måste växla USD > SEK. Om du tar ut kontanter med Curve kort, och med revolut som underliggande kort kan bankomaten fråga om du vill debiteras i lokal valuta (sek) eller omvandla till kortets valuta (GBP). Välj sek både i Curve och revolut appen. Du åker inte på kontantuttagsavgift på ditt SEB MC om du tar ut genom Curve. SEB tar ingen avgift och så länge du håller dig under vad som ingår i den nivån du har hos revolut så lägger inte revolut på någon avgift för uttag. Dock kan automaten du tar ut från ha någon avgift beroende på kort och avtal. Det kan till och med skilja sig mellan Revoluts visa /MC där det ena är gratis och i vissa fall det andra.

Curve har nu under 2022 tagit bort distinktionen mellan vardag och helg för valutaväxling och ger dig alltid den senaste tillgängliga växelkursen. Det är en tråkig utveckling för oss GBIT:are och detta betyder att de gamla riktigt bra valutakurserna inte längre är aktuella. Påslag numera på 0,5-1% genom Mastercard beroende på valuta. Att kunna ta ut kontanter €200/mån i ATM med t ex SAS MC som underliggande kort med litet MC påslag, tycker jag ändå väger upp kortets fördel att ha med på utlandsresan. För er som inte vill betala denna växlingsavgift rekommenderar jag i ställer att ni laddar på Revolut med pengar och växlar i Revolut till den valuta ni ska använda. Koppla givetvis till Curve och lägg till som underliggande kort. Ställ därefter in Revolut kortet på den valuta som du växlat i Curve appen – sedan är det bara ta ut kontanter med Revolutkortet genom Curve. Om du fyller på ditt Revolut med ditt SAS Mastercard kort är gränsen för insättningsbeloppet SEB:s gräns för kontantuttag. Alltså 10 000 sek/ 24h och max 20 000 ek per 4 dygn.

Where your selected payment card is a credit card: free up to €200 per calendar month; ‎thereafter 2% of the withdrawal amount‎. ‎Please note that this is not a limit per credit card, but a cumulative for all ‎credit card withdrawals using your Curve card in a calendar month.‎ This fee will be in addition to any of the other fees mentioned above. “. “In case of withdrawals or purchases over the weekend where the currency of the selected underlying payment card is different to the currency of the spend, Curve take the latest available exchange rate from our rate provider and apply a surcharge. If there is a currency conversion and the currency of the selected payment card and the currency of the transaction are both in one of GBP, USD or EUR, the rate will be increased by 0.5%. In any other case, that is if either the currency of your transaction or the currency of the selected Payment Card is any of our other supported currencies, the rate will be increased by up to 1.5%.”

Läs mer här om Curves växlingsavgifter: Fees

Bjud in egna vänner till Curve och få 1% cashback på varje transaktion under 30 dagar, vart som helst i världen.

Earn 1% cashback on (almost) everything for your first 30 days. Refer friends to keep the cashback rolling on. And on. And on. Every friend you refer to Curve is worth 30 days of cashback. Läs mer här.


När du spenderar Curve Cash Points på ditt Curve-kort motsvarar 1 Curve Cash Point 1 pence (GBP) – alltså 100 poäng = 1 £. 1% cashback på köp under en period av 30 dagar, när du hänvisar någon till Curve. För att vara berättigad till hänvisningsbelöningen måste personen du hänvisar (1) registrera dig på Curve med din unika hänvisningslänk och (2) göra minst ett köp på sitt Curve-kort. Din 30-dagarsperiod börjar först när personen du hänvisar har gjort minst ett köp på sitt Curve-kort. Om du hänvisar flera personer till Curve kommer du att få en extra hänvisningsbelöning för varje person som hänvisas. Cashback kommer att betalas som Curve Cash Points till ditt Curve Cash-kort (synligt i Curve-appen). Det maximala beloppet för cashback du kan tjäna från varje hänvisningsbelöning är 2 000 Curve Cash Points, vilket motsvarar £20. Till exempel, om du lyckas hänvisa 2 personer, är det maximala du kan tjäna 4 000 Curve Cash Points (motsvarande £40) under en 60-dagarsperiod.

Transaktioner eller köp av, eller relaterade till, finansiella tjänster, inklusive men inte begränsat till banköverföringar, postanvisningar, penningöverföringar, försäkringstjänster, försäkringsförsäljning, försäkringsgaranti, försäkringspremier, kontantutbetalning, finansiering av lagrat värde, finansiering av kort och konton , värdepapper/aktier (inklusive genom mäklare och återförsäljare), obligationer, sparobligationer, transaktioner eller köp av, eller relaterade till, lotterier, hasardspel eller liknande tjänster, skattebetalningar och statliga tjänster

2 comments

 1. Benjamin Eliasson says:

  Hej! Jag försöker förstå vad det här innebär? Var kan man läsa mer om det?

  “Betala dina fakturor från Bankinstitut med kreditkort upp till €10.000 per månad utan avgift.”

  Det låter som att man kan betala sin kreditkortsfaktura med kort, vilket skulle bli en oändlig loop av poängsamlande, vilket jag antar att de inte menar att man kan göra..

  1. Nej jag hoppas inte heller att personer som inte kan hantera sin ekonomi använder sig av detta tillvägagångssätt.

   Curve skriver så här:

   ”There are some things you can’t just “pop on the credit card”. Like paying your tax bill, or paying off a credit card bill with another credit card. But Curve Fronted makes it possible, giving you the freedom to pay your own way, spread the cost if needed, and maximise your rewards program”

   Du kan läsa mer på curves hemsida: https://www.curve.com/features/curve-fronted/

Lämna ett svar

Close