Close

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA

BOKA BONUSRESA VÄRLDEN ÖVER MED ALLA FLYGBOLAG INOM STAR ALLIANCE

Close

Du har inga produkter i varukorgen.

CURVE BETALKORT

Få 100 sek (10€) laddat på ditt Curve kort med vår inbjudningslänk. Gäller efter att du gjort minst 1st transaktion med något av dina kort genom Curve.

Vi har använt oss av Curve betalkort flera år då vi kombinerat kortet med SAS Mastercard och deras dubbla poäng-kampanjer för att maxa intagningen av Eurobonus-poäng. Vi använder också Curve betalkort på våra utlandsresor för fria uttag av kontanter. Därför känns det extra roligt att vi nu kan erbjuda något extra till dig när du skaffar Curve betalkort genom vår personliga länk. I vanliga fall får man 1% cashback på sina köp under 30 dagar när man skaffar Curve kort. Använder du vår länk får du i stället €10 laddat på ditt Curve kort. Länken hittar du nedan & öppnas med fördel i mobiltelefonen då du behöver ladda ned Curve appen.

Klicka här

Gå till Curves webbplats på www.curve.com för mer information.

Curve kort – ersätter alla dina kort i plånboken

Curve kort – ersätter alla dina kort i plånboken

Curve är ett kort och en app i mobiltelefonen som ersätter alla dina kort i plånboken, ett “paraplykort”. I appen lägger du till dina kreditkort och betalkort, när du ska betala väljer du vilket av dem du vill använda i appen och betalar sedan med Curve-kortet. Du kan närsomhelst byta vilket kort du vill som ska debiteras genom Curve-kortet i appen. Appen hanterar allt med Curve, därför kommer du behöva ladda ner den för att kunna använda Curve. Ett tips är därför att öppna länken nedan i din mobiltelefons webbläsare.

Hur fungerar Curve?

Curve har ett eget kortnummer och fungerar som ett Mastercard, men det är endast ett plastkort som styr betalningarna vidare till något av dina underliggande kort. Det är ett så kallat “paraplykort”, det vill säga att du samlar alla dina fysiska kort i ett. Det gör att plånboken blir betydligt tunnare, eftersom att du kan lämna de kort som Curve ersätter hemma. I appen lägger du in alla dem kort som du har (exempelvis Nordea, Swedbank, Revolut, SAS Mastercard). Dock fungerar inte AmEx, så det kortet behöver du också ha med dig i plånboken. I appen väljer du vilket kort som ditt Curve kort ska dra pengar från när du handlar, oavsett om det är i fysisk butik eller onlinebutik. Du samlar dina EuroBonus-poäng precis som vanligt om du väljer att ha ett underliggande kort som ger dig EuroBonus-poäng vid köp. Mer nischade och specifika inköp så som hotell, flygbiljetter betalas med fördel med det kort som du vill vara berättigad försäkringar som kommer med kortet. Ibland krävs att transaktionen gjorts från “första källa” gällande avbokningsregler och försäkringsvillkor.

Turn on Curve Fronted in the app and you can pay your UK taxes or credit card bills with another credit card, just like you would  pay for anything else.

Curve Blue

0 kr per månad

Byt mellan alla dina kort i appen
GBIT (Go Back In Time)
Uttag utomlands €200 per mån.
Ingen växlingsavgift vardagar
Betala dina fakturor med kreditkort (1,5% avgift).

Curve Black

€9,99 per månad

Byt mellan alla dina kort i appen
GBIT (Go Back In Time)
1% cashback hos 3 partners.
Uttag utomlands €400 per mån.
Ingen växlingsavgift vardagar
Reseförsäkring genom AXA.
Access till Flygplats lounger.
Betala dina fakturor med kreditkort (1,5% avgift).

Curve Metal

Blue Metal, Rose Gold Metal or Red Metal

€14,99 per månad

Byt mellan alla dina kort i appen
GBIT (Go Back In Time)
1% cashback hos 6 partners.
Uttag utomlands €600 per mån.
Ingen växlingsavgift vardagar
Reseförsäkring genom AXA.
Access till Flygplats lounger.
Betala dina fakturor från Bankinstitut med kreditkort upp till €10.000 per månad utan avgift.

GBIT (Go Back In Time)

Go Back In Time (GBIT)

Funktionen GBIT, innebär att du kan flytta ett köp från ett kort till ett annat tillbaks i tiden. Denna funktion är värdefull för oss som jagar EuroBonus-poäng eftersom att du kan förlänga SAS Mastercard dubbla poängkampanjer upp till 30 dagar. Curve hade under en längre period haft 90 dagar GBIT men har nu ändrat tillbaks till 30 dagar. Den största storleken på att flytta en transaktion är 5000 sek för dem som har det nya kortet. Detta är verkligen en förmån som ingen annan bank erbjuder på marknaden. Lätt att åtgärda transaktioner som gjorts med fel kort.

Så här gör du:
Lägg till alla dina kort som du använder som betalningsmetod i Curve appen. För dig som har ett SAS Mastercard kort och när det är dubbla poäng kampanj, då ska du anmäla dig till den som vanligt, sedan börjar du i stället att handla med något annat av dina kort genom Curve (du väljer då ett annat kort som inte är SAS Mastercard som underliggande kort). Sedan när själva kampanjdagarna kommer, då använder du dig av GBIT, genom att flytta alla transaktioner från ditt bankkort som du handlat med dem senaste 30 dagarna till SAS Mastercard kortet. Istället för att använda SAS Eurobonus Mastercard ska du alltså använda ett annat kort innan aktuell kampanjdag genom Curve. När du klickar på “GBIT” knappen och väljer vilket kort du vill flytta transaktionen till, görs ett återköp på det första kortet och ett nytt köp på kortet du flyttar den till. Du kan endast flytta varje transaktion EN gång så välj rätt kort när du flyttar transaktionen. Tack vare den här funktionen kan du alltså börja samla dubbla poäng innan det aktuella datumet för kampanjen egentligen börjar. Curve kommer debitera köpen på ditt SAS kort på dagens datum (alltså ej det ursprungliga köpdatumet) och göra ett återköp på det ursprungliga kortet. Köpets valuta måste matcha underliggande kort vid GBIT. Om du gjort återköp i någon butik någon gång vet du att det dröjer några dagar innan pengarna kommer tillbaka in på kontot.

Tänk på att om du gör en GBIT för en transaktion gjord under kampanjdagar från ditt SAS Mastercard kort till ditt Point-Earner kort, så får du dubbla minus-poäng. Eller tvärtom. Det gynnar dig alltså inte att göra en transaktion med ditt Point-Earner kort och sedan göra en GBIT genom Curve till ditt SAS Mastercard, eftersom du kommer bli debiterad dubbla minus-poäng på Point-Earner kortet.

För lite drygt ett år sedan började Curve ge ut kort med lokala BIN-nummer. Har man skaffat Curve kortet nyligen ( ”senaste året”) eller fått det gamla kortet utbytt – då har man mest sannolikt ett kort med svenskt BIN i stället för brittiskt BIN. Därmed åker man på den låga GBIT-limit på max 5000 (4999) sek per transaktion på GBIT. Gränsen för GBIT är 5000 GBP per transaktion, men Curve har inte riktigt lyckats få till den gränsen ordentligt för kort som inte tillhör UK-serien. Korten med UK BIN har en gräns på 5000 GBP istället för 5000 SEK som de svenska. Du ser på dem sex första siffrorna i kortnumret, har du 5375 90xx som start på ditt kortnummer är det ett brittiskt BIN och tolkas då som att kortet är utgivet i UK.

Använd Curve kort på semestern med fria kontantuttag utomlands

Curve är ett bra kort att ha med sig utomlands, då det är fria uttag upp till 2000 & och du kan växla dina pengar till lokal valuta innan du handlar eller tar ut kontanter, vilket gör att du slipper valutapåslag. Du slipper också växlingsavgifter på vardagar. Curves avgift för valutaväxling är 0% på vardagar, och 0,5%-1,5% på helger.

I Curve appen kan du välja vilken valuta som ditt köp ska debiteras i. När man betalar i Sverige med svenska bankkort genom Curve kommer det underliggande kortet debiteras i sek. Du bör som standard ha sek som förvald valuta på alla kort i appen. När du använder Curve så är det eventuella avgifter på Curve du betalar, vilket kort du har aktivt som underliggande kort i Curve spelar ingen roll. Det spelar alltså ingen roll vad SAS Mastercard har för avgifter när du använder kortet genom Curve. Utlandstransaktioner sker alltså utan växlingsavgift om betalningen sker mellan söndagar 23.59 och fredagar 23.59. På helgerna är valutamarknaden stängd och helgtid tar Curve ut 0,5% växlingsavgift för Euro, Dollar eller Pund (1,5% för alla andra valutor). Eftersom det är Curve som utför valutaväxlingen, så är det Curve som tar en eventuell avgift. Vid kortbetalning ändrar du inte valuta någonstans utan betalar bara i den lokala valutan med ditt Curve kort för att slippa avgifter på vardagar. På vardagar (UK tid) använder du Curve med underliggande SAS Mastercard. På helger (UK tid) använder du i stället ditt Revolut kort, där du under veckan laddat på pengar från SAS Mastercard och växlat till den lokala valutan.

Om du tar ut pengar från en bankomat utomlands genom Curve, betalar du den uttagsavgift som det underliggande kortet har i avtalet med sin bank. Väljer du exempelvis att ta ut USD på ditt underliggande kort när du befinner dig i Grekland så valutaväxlar Curve EUR > USD och debiterar då ditt underliggande kort i USD (utan extra växlingsavgifter på vardagar), men i detta fall blir du debiterad extra avgifter då SAS EuroBonus MC måste växla USD > SEK. Om du tar ut kontanter med Curve kort, och med revolut som underliggande kort kan bankomaten fråga om du vill debiteras i lokal valuta (sek) eller omvandla till kortets valuta (GBP). Välj sek både i Curve och revolut appen. Du åker inte på kontantuttagsavgift på ditt SEB MC om du tar ut genom Curve. SEB tar ingen avgift och så länge du håller dig under vad som ingår i den nivån du har hos revolut så lägger inte revolut på någon avgift för uttag. Dock kan automaten du tar ut från ha någon avgift beroende på kort och avtal. Det kan till och med skilja sig mellan Revoluts visa /MC där det ena är gratis och i vissa fall det andra. Insättningsbeloppet på Revolut måste hålla sig under SEB:s gräns för kontantuttag. Alltså 10 000 sek/ 24h och max 20 000 ek per 4 dygn.

Get 1% cashback on every card. Any purchase, anywhere in the world.

Earn 1% cashback on (almost) everything for your first 30 days. Refer friends to keep the cashback rolling on. And on. And on. Every friend you refer to Curve is worth 30 days of cashback. 

Läs mer här.

När du spenderar Curve Cash Points på ditt Curve-kort motsvarar 1 Curve Cash Point 1 pence (GBP) – alltså 100 poäng = 1 £. 1% cashback på köp under en period av 30 dagar, när du hänvisar någon till Curve. För att vara berättigad till hänvisningsbelöningen måste personen du hänvisar (1) registrera dig på Curve med din unika hänvisningslänk och (2) göra minst ett köp på sitt Curve-kort. Din 30-dagarsperiod börjar först när personen du hänvisar har gjort minst ett köp på sitt Curve-kort. Om du hänvisar flera personer till Curve kommer du att få en extra hänvisningsbelöning för varje person som hänvisas. Cashback kommer att betalas som Curve Cash Points till ditt Curve Cash-kort (synligt i Curve-appen). Det maximala beloppet för cashback du kan tjäna från varje hänvisningsbelöning är 2 000 Curve Cash Points, vilket motsvarar £20. Till exempel, om du lyckas hänvisa 2 personer, är det maximala du kan tjäna 4 000 Curve Cash Points (motsvarande £40) under en 60-dagarsperiod.

Transaktioner eller köp av, eller relaterade till, finansiella tjänster, inklusive men inte begränsat till banköverföringar, postanvisningar, penningöverföringar, försäkringstjänster, försäkringsförsäljning, försäkringsgaranti, försäkringspremier, kontantutbetalning, finansiering av lagrat värde, finansiering av kort och konton , värdepapper/aktier (inklusive genom mäklare och återförsäljare), obligationer, sparobligationer, transaktioner eller köp av, eller relaterade till, lotterier, hasardspel eller liknande tjänster, skattebetalningar och statliga tjänster

2 comments

 1. Benjamin Eliasson says:

  Hej! Jag försöker förstå vad det här innebär? Var kan man läsa mer om det?

  “Betala dina fakturor från Bankinstitut med kreditkort upp till €10.000 per månad utan avgift.”

  Det låter som att man kan betala sin kreditkortsfaktura med kort, vilket skulle bli en oändlig loop av poängsamlande, vilket jag antar att de inte menar att man kan göra..

  1. Nej jag hoppas inte heller att personer som inte kan hantera sin ekonomi använder sig av detta tillvägagångssätt.

   Curve skriver så här:

   ”There are some things you can’t just “pop on the credit card”. Like paying your tax bill, or paying off a credit card bill with another credit card. But Curve Fronted makes it possible, giving you the freedom to pay your own way, spread the cost if needed, and maximise your rewards program”

   Du kan läsa mer på curves hemsida: https://www.curve.com/features/curve-fronted/

Kommentera

Close