Close

FLYG GRATIS VÄRLDEN ÖVER

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA

CURVE BETALKORT OCH REVOLUT PREPAID KORT

CURVE BETALKORT OCH REVOLUT PREPAID KORT

Om du samlar EuroBonus-poäng eller vill ha fria uttag på kontanter på semestern – skaffa Curve betalkort! Använd min länk och få cashback under din första månad på ditt Curve kort

Curve kort – ersätter alla dina kort i plånboken

> Kostnadsfritt Curve Blue kort (detta har jag)
> Fria uttag utomlands 2000 sek/ mån
> ingen växlingsavgift vardagar
> Byt mellan alla dina underliggande kort i appen
> Dubbla dina EuroBonus-poäng med SAS Mastercard

** (kostar 60 sek att beställa)

** Deras baskort Curve Blue är het gratis. Curve mellan kostar. 9,99 €/mån och metal kostar 14,99 €/ mån.

Curve är ett kort och en app i mobiltelefonen som ersätter alla dina kort i plånboken, ett ”paraplykort”. I appen lägger du till dina kreditkort och betalkort, när du ska betala väljer du vilket av dem du vill använda i appen och betalar sedan med Curve-kortet. Du kan närsomhelst byta vilket kort du vill som ska debiteras genom Curve-kortet i appen. Appen hanterar allt med Curve, därför kommer du behöva ladda ner den för att kunna använda Curve. Ett tips är därför att öppna länken ovan i din mobiltelefons webbläsare.

Hur fungerar Curve?

Curve har ett eget kortnummer och fungerar som ett Mastercard, men egentligen är det bara ett plastkort som styr betalningarna vidare till något av dina underliggande kort. Det är ett så kallat “paraplykort”, det vill säga att du samlar alla dina fysiska kort i ett. Det gör att plånboken blir betydligt tunnare, eftersom att du kan lämna de kort som Curve ersätter hemma. I appen lägger du in alla dem kort som du har (exempelvis Nordea, Swedbank, Revolut, SAS Mastercard). Dock fungerar inte AmEx, så det kortet behöver du också ha med dig i plånboken. I appen väljer du vilket kort som ditt Curve kort ska dra pengar från när du handlar, oavsett om det är i fysisk butik eller onlinebutik. Du samlar dina EuroBonus-poäng precis som vanligt om du väljer att ha ett underliggande kort som ger dig EuroBonus-poäng vid köp. . Curve är också ett mycket bra kort att ha med sig utomlands, då det är fria uttag upp till 2000 sek och du du växla dina pengar till lokal valuta innan du handlar eller tar ut kontanter, vilket gör att du slipper valutapåslag.

Vi har varsitt Curve Blue kort som vi använder utomlands. Mer nischade och specifika inköp så som hotell, flygbiljetter betalar vi med det kortet som vi vill ha (Amex) som ”första källa” gällande avbokningsregler och försäkringsvillkor.

Curve Go Back In Time (GBIT) – Få EuroBonus-poäng från tidigare köp

Funktionen GBIT, innebär att du kan flytta ett köp från ett kort till ett annat tillbaks i tiden. Curve har under en längre period haft 90 dagar GBIT men har nu ändrat tillbaks till 30 dagar. Den största storleken på att flytta en transaktion är 5000 sek för dem som har det nya kortet.

Denna funktion är värdefull för oss som jagar EuroBonus-poäng eftersom att du kan förlänga SAS Mastercard dubbla poängkampanjer. När SAS Mastercard kör dubbla poängkampanjer använder du dig alltså av GBIT. Du kan flytta transaktioner exempelvis från ditt vanliga bankkort som du lagt till i Curve & sedan göra en GBIT till SAS Mastercard kortet. Istället för att använda SAS Eurobonus Mastercard ska du alltså använda ett annat kort upp till 30 dagar innan aktuell kampanjdag genom Curve. Då görs ett återköp på det första kortet kortet och ett nytt köp på kortet du flyttar den till. Du kan endast flytta varje transaktion EN gång så välj rätt kort när du flyttar transaktionen. Tack vare den här funktionen kan du alltså börja samla dubbla poäng innan det aktuella datumet för kampanjen egentligen börjar. Curve kommer debitera köpen på ditt SAS kort på dagens datum (alltså ej det ursprungliga köpdatumet) och göra ett återköp på det ursprungliga kortet. Om du gjort återköp i någon butik någon gång vet du att det dröjer några dagar innan pengarna kommer tillbaka in på kontot.

Tänk på att om du gör en GBIT för en transaktion gjord under datum för kampanjdagar med ditt Point-Earner kort, så får du dubbla minus-poäng. Så långt inget konstigt. Men det gynnar dig alltså inte på något sätt att göra en transaktion med ditt Point-Earner kort och sedan göra en GBIT genom Curve till ditt SAS Mastercard, eftersom du kommer bli debiterad dubbla minus-poäng på Point-Earner kortet.

För lite drygt ett år sedan började Curve ge ut kort med lokala BIN-nummer. Har man skaffat Curve kortet nyligen ( ”senaste året”) eller fått det gamla kortet utbytt – då har man mest sannolikt ett kort med svenskt BIN i stället för brittiskt BIN. Därmed åker man på den låga GBIT-limit på max 5000 (4999) sek per transaktion på GBIT. Gränsen för GBIT är 5000 GBP per transaktion, men Curve har inte riktigt lyckats få till den gränsen ordentligt för kort som inte tillhör UK-serien. Korten med UK BIN har en gräns på 5000 GBP istället för 5000 SEK som de svenska. Du ser på dem sex första siffrorna i kortnumret, har du 5375 90xx som start på ditt kortnummer är det ett brittiskt BIN och tolkas då som att kortet är utgivet i UK.

Transaktioner med Curve i Sverige och utomlands

I Curve appen kan du välja vilken valuta som ditt köp ska debiteras i. När man betalar i Sverige med svenska bankkort genom Curve kommer det underliggande kortet debiteras i svenska kronor. Du bör som standard ha SEK som förvald valuta hos alla registrerade kort genom Curve. När du använder Curve så är det eventuella avgifter på Curve du betalar, vilket kort du har aktivt som underliggande kort i Curve spelar ingen roll. Det spelar alltså ingen roll vad SAS Mastercard har för avgifter när du använder kortet genom Curve.

Utomlands är Curve betalkort grymt då man på vardagar slipper växlingsavgifter. Vill man ta ut pengar på helgen ska man i stället använda sitt Revolut kort. Om du tar ut pengar från en bankomat utomlands genom Curve, betalar du den uttagsavgift som det underliggande kortet har i avtalet med sin bank. Det ÄR fördelaktigt att välja ett debitkort som underliggande, eftersom att uttag från bankomat med kreditkort (SAS Mastercard/American Express) har avgifter. Dessutom är kontantuttag med sitt kreditkort inte poänggrundande, det vill säga – du tjänar ändå inga EuroBonus-poäng om du tar ut kontanter

Curves avgift för valutaväxling är 0% på vardagar, och 0,5%-1,5% på helger. Utlandstransaktioner sker alltså utan växlingsavgift om betalningen sker mellan söndagar 23.59 och fredagar 23.59. På helgerna är valutamarknaden stängd och helgtid tar Curve ut 0,5% växlingsavgift för Euro, Dollar eller Pund (1,5% för alla andra valutor). Eftersom det är Curve som utför valutaväxlingen, så är det Curve som tar en eventuell avgift. Vid kortbetalning ändrar du inte valuta någonstans utan betalar bara i den lokala valutan med ditt Curve kort för att slippa avgifter på vardagar. På vardagar (UK tid) använder du Curve med underliggande SAS Mastercard. På helger (UK tid) använder du i stället ditt Revolut kort, där du under veckan laddat på pengar från SAS Mastercard och växlat till den lokala valutan.

Valutan på det underliggande kortet för oss som har kort utfärdade i Sverige ska ALLTID vara i sek. Om du handlar med kortet utomlands, oavsett land, och har SAS EuroBonus MC som underliggande kort och SEK valt i ”Change Card Currency” under ”Card Settings” så sköter Curve valutaväxlingen från den lokala valutan i det land du befinner dig i till SEK och debiterar sen ditt kort i SEK (utan valuta påslag upp till 5 000 GBP) . Väljer du i stället att exempelvis ha USD på ditt underliggande kort när du befinner dig i Grekland så valutaväxlar Curve EUR > USD och debiterar då ditt underliggande kort i USD (utan extra växlingsavgifter på vardagar), men i detta fall blir du debiterad extra avgifter då SAS EuroBonus MC måste växla USD > SEK.

Cashback med Curve Blue gratiskort

Visste du att du kan tjäna Cashback med Curve genom att hänvisa dina vänner till Curve? När du hänvisar någon förlänger du din välkomstbonus Cashback -erbjudande med ytterligare 30 dagar! Om du värvar fler vänner gäller samma villkor. När du värvar en en vän och registrerar sig med din länk, och när de har spenderat minst ett köp med Curve förlängs din cashback erbjudande med 30 dagar.

Villkor gäller.

 1. Både du och din vän måste göra minst en lyckad transaktion med dina Curve -kort.
 2. 30 -dagars 1% Welcome Cashback -tillägget börjar först när personen gjort minst 1 köp på sitt Curve -kort.
 3. Om du hänvisar flera personer kommer din cashback att förlängas med ytterligare 30 dagar.
 4. Den maximala cashback du kan tjäna är högst £ 20 varje månad.

Du kan också tjäna Curve Cashback genom att använda en kampanjkod som erbjuds av en av Curve partners. Om du har angett en giltig kod när du skapade ditt konto bör du få din bonus inom 3 dagar från din första transaktion med Curve. När du klickar på kampanjkodslänken från en av Curves partners bör detta automatiskt uppmana dig att skapa ett Curve -konto. Kampanjkoden tillämpas automatiskt på ditt konto.

Revolut kort

Revolut kontantkort – Ladda på kortet med SAS Mastercard och tjäna EuroBonus-poäng

> Påfyllningsbart kort
> Fria uttag utomlands 2000 sek/ mån
> Ingen årsavgift
> Inget valutapåslag
> Google Pay och Apple Pay
> 0.5% valutapåslag på helger
> ingen kreditupplysning

Skillnanden mellan Curve och Revolut kan ses som ett abonnemang kontra kontantkort. Med ett Revolut måste du sätta in pengar i förväg för att handla med kortet, precis som att ladda ett kontantkort på mobiltelefonen, men det är fortfarande ett VISA kort. Revolut är ett påfyllnadskort, ett så kallat pre-paid kort. Med Revolut kan du växla till lokal valuta i förväg och därmed slippa överraskningar om valutan tex skulle bli mycket dyrare över några dagar. Betalning sker genom att kortet drar pengarna från summan som du satt in på kortet. Fördelen med Revolut är att du lägger ditt vanliga kort bakom med tillgång till ditt bankkonto. Väljer du exempelvis 2000 sek med ditt SAS Mastercard, kommer pengar att dras från din kredit innan du kan handla med ditt Revolut-kort. Med standardkortet får du ett UK konto och IBAN konto. Du kan spendera i 150 olika valutor till förmånlig kurs. Samt att du kan ta ut 2000 sek i kontanter kostnadsfritt per månad. Till skillnad mot Curve så har man mer generösa gränser vid spendering i andra valutor. Revolut har inbyggd budgetfunktion & valvfunktion där du kan sätta en gräns varje månad hur mycket du vill spendera. Du kan även dela in budgeten i olika kategorier, exempelvis sätta en gräns för restaurang eller shopping. Med valvfunktionen kan du runda upp summan varje gång du handlar och på det sättet får du en digital spargris. Perfekt som du vill spara till semesterpengar inför nästa resa något utan att anstränga dig att lägga undan pengar.

Revolut Standard VISA kort är gratis, medan de två andra korten kostar ca 80 sek/mån respektive 140 sek/mån och kommer med olika uppgraderingar och förmåner. Med uppgradering av kort erbjuds du access till flygplatslounger via LoungeKey Pass. Revolut Metal erbjuder 1% cashback på alla köp utanför Europa vilket är en stark förmån.

Ladda på ditt Revolut med ditt SAS Mastercard och tjäna EuroBonus-poäng på dubbla poäng-kampnjer

Förutom att kortet är en fördel att använda utomlands, är det också ett tips att använda sig av när SAS Mastercard (SEB) kör dubbla poängkampanjer. Storhandlar du exempelvis på ICA för 2000 sek varje månad, då kan du med fördel ladda på Revolut kortet med samma summa under en dubbla-poäng kampanj och sedan använda det kortet månaden efter för din storhandling. Vid påfyllning på Revolut genom SAS Mastercard, behöver du hålla dig under SAS MC gräns för kontantuttags-liknande betalningar: max 10 000 sek under 24h. Tänk på att om du får för dig att fylla på Revolut kortet genom Curve och sedan göra en GBIT tillbaks till ditt SAS Mastercard, räknas det som bedrägeri eftersom att du bara flyttar pengar för att tjäna poäng – utan att handla med kortet. Sådant är indirekt olagligt och du kan både bli avstängd och anmäld, dessutom förstör du för oss andra poängsamlare genom att SEB uppmärksammar sådant beteende.

Revolut kontantkort på utlandsresan

Betalning sker alltid i lokal valuta vilket därmed inte resulterar i något valutaväxlingspåslag. Även om din bank ger en fördelaktig växlingskurs så blir det ett påslag på helgerna när banken är stängd. När du fyller på kortet (top-up) så kommer pengarna hamna i sek kontot automatiskt, men du kan därefter flytta pengarna i appen och växla till den valuta du önskar att ta ut pengarna, lokalt i det land du befinner dig i. Du behöver alltså inte påverka din budget i SEK. Om du betalar i kortterminal med ditt revolut kort, så kan kortterminalen slå om till engelska (det är ett Brittiskt kort) och be dig att välja vilken valuta du vill betala i. I dessa falla ska du alltid välja lokal valuta, alltså sek om du är i Sverige och USD om du befinner dig i USA osv.

5 comments

 1. William Kuylenstierna says:

  Stort tack för bra guide! Jag har både Curve och Revolut och planerar optimering inför kommande utlandsresa. Några frågor… Ponera att jag är i EUR-land. Jag top-upar mitt Revolut och pengarna hamnar automatiskt i mitt SEK-konto. Måste jag växla/flytta över till ett EUR-konto innan jag betalar med kortet, eller sker växlingen automatiskt SEK>EUR? Eller är det vid kontantuttag jag måste flytta pengarna i förväg? Är det beroende på veckodag, alltså att jag måndag–fredag inte behöver bry mig om ett EUR-konto, men på helgen blir det växlingsavgift om jag inte växlat i förväg? Om jag har Revolut med EUR-konto som underliggande kort i Curve och betalar med det under helgen, väljer jag då EUR i Curve? Är det dumt att använda Revolut som underliggande kort i Curve? Tänker att man slipper ett extra kort i fickan…

  1. Tack. Var roligt att du hittar hit.
   När du fyller på ditt Revolut kort hamnar det i saldot för sek i appen. Om du klickar på ”lägg till pengar” och fyller på sek, så kan du närsomhelst växla / flytta över pengarna till EURO 🇪🇺 . Vill du ta ut kontanter i EUR måste du flytta pengarna till saldot / kontot för EUR. Växlingen sker ej automatiskt. På vardagar mån-fre är det gratis (alltså inte någon växlingsavgift). Men på helgen betalar du > 0.5% valutapåslag. På helgen blir det alltså växlingsavgift om du inte växlat i förväg.

   Det funkar bra att använda Revolut genom Curve och bara ha med sig ett kort i plånboken. Vid kortbetalning ändrar du inte valuta någonstans utan betalar bara i den lokala valutan med ditt Curve kort för att slippa avgifter vardagar (valutan på det underliggande kortet ska vara inställt i sek).

   Vid kontantuttag kan Curve ställa till det ibland vid uttag och bankomaten frågar om du vill bli debiterad i SEK eller lokal valuta. Curve skriver såhär:

   ” We won’t charge you any fee, as long as your payment card is set to the same currency you’re withdrawing. If you’re withdrawing Euros, for example, make sure your currency is set to EUR in the Curve app. While generally free, we do have a fair use policy on this”

   1. William Kuylenstierna says:

    Toppen, tack! Hade inte riktigt fått kläm på det där med förväxlingen i Revolut innan kontantuttag, och det låter ju lite svajigt med Curve. Betyder det att jag måste ställa om mitt underliggande kort, t.ex. mitt vanliga SEB-kort, till EUR innan uttag? Blir det i sådana fall växlingsavgift från SEB?

    Men i övrigt känns det som att jag måndag–fredag använder Curve som vanligt med underliggande kort i SEK, i Revolut växlar jag till EUR innan uttag och i Curve ändrar jag (eventuellt?) underliggande till EUR innan uttag. Inför helgen växlar jag till EUR i Revolut och använder det som underliggande i Curve och ändrat till EUR.

    Då borde jag få en ganska avgiftsfri semester? 🙂

   2. Ja precis. Det bästa är alltid att göra ett mindre köp och testa dem olika ”inställningarna” så ser du om det blir rätt. Vid kontantuttag ställer du om ditt SEB till EUR inuti curve appen. Vardagar slipper du växlingsavgift men inte på helgen. Banken som tillhandahåller ATM automaten kan ta en avgift. Men de gör de oberoende av vilket kort du kör med isåfall.

   3. William Kuylenstierna says:

    Förstod nu att jag bör använda mitt SAS MC Premium för uttag i Curve, så SEB-kortet får bli enbart backup och kampanj-GBIT. Mycket att lära…

Kommentera

Close
%d bloggare gillar detta: