Close

Samla poäng från dina vardagsinköp till resor världen över

Alla kan resa i Business Class med poäng från sina vardagsinköp.

ad-image

Bonusresa i Business Class & First Class

artikeln senast uppdaterad: 2022.11.07

Bonusresa i Business Class & First Class – många ser det som lyxigt att kunna resa för sina insamlade poäng.

Det är möjligt för alla att kunna resa gratis för sina poäng från sina vardagsinköp. Som EuroBonus-medlem och årsavgiften som du betalar för ditt SAS American Express kort, kan du resa två personer för poängpriset av 1 världen över (2-4-1 voucher). Du flyger gratis för dina insamlade poäng med samtliga flygbolag inom Star Alliance och kan boka bonusresa i Business Class & First Class. Mest värde för dina poäng får du om du sätter upp ett mål med ditt resande och samlar poäng till en resa i lyxigare kabinklass.

Du behöver inte tjäna massor med pengar varje månad för att komma iväg på en sådan resa. Om jag utgår från mig själv och min make, kan vi komma iväg på minst 1-2st sådana resor i Business Class till något exotiskt land varje år – utifrån hur vi spenderar våra vardagsinköp med vårt SAS American Express kort. Genom att tänka strategiskt gällande dina inköp, kan du maximera din poängintjäning. Det kan vem som helst kan göra. Förutsättningen är att du behandlar kreditkortet som du skulle behandla ditt vanliga bankkort, och därför bara handlar för det du har medel att betala av i slutet av månaden.

Res oftare & få en bättre och lyxigare reseupplevelse

Det finns dem som vill göra fler resor varje år, eller besöka ställen som annars är svåra att ta sig till, såsom Madagaskar eller Rarotonga. Det krävs dock lite mer planering och eventuellt mer flexibilitet då det finns färre First Class biljetter än Ekonomi-biljetter. Ett tips är att åka med väldigt kort varsel alternativt göra en bokning till destinationen du ska resa till med ett Star Alliance bolag i Business Class & sedan hålla utkik om det släpps biljetter i First Class på samma rutt. Var flexibel med din resväg. Flyg via större hubbar – de stora flygplatserna så som Frankfurt, Paris eller Zürich. Välj de lite ovanligare resvägarna. Res mitt i veckan. Var ute i god tid. Boka nästa års sommarresa under hösten året innan. Res till en närliggande destination och lös den sista sträckan på en separat biljett. Det går enkelt att boka om en redan bokad bonusresa senast 24h innan avresa, om du har använt en 2-4-1 voucher & vouchern & dina poäng fortfarande är giltiga. Skulle det inte dyka upp biljetter i First Class, får du ändå en skön upplevelse i Business Class. Kostnaden för en ombokning är 150 sek per biljett och resenär.

ANA First Class

ANA släpper endast två stycken platser i First Class på ett fåtal avgångar till och från Europa. Dessvärre släpps dessa awards i samband med att biljetterna går till försäljning 355 dagar innan avresa och dem syns inte förrän 337 dagar i förväg för oss som vill boka *A. Men du kan söka direkt på Uniteds hemsida på LHR-HND och FRA-HND i bägge riktningar för nonstop availability, så brukar ANA First dyka upp. Du kan också söka tillgänglighet hos Awardfares.com som visar platser upp till 360 dagar i förväg. Filtrera på First Class och två pers så visas alla tillgängliga datum. Om du har tillgång till inloggning hos Lufthansa Miles & More kan du dubbelkolla tillgängligheten. Du behöver vara medlem i Miles & More och ha ett poängsaldo på över 7.000 miles för att få söka tillgänglighet. Rutterna som brukar ha tillgänglighet för två platser är:

NH211/NH212 HND-LHR/HND t/r.
NH203/NH204
NH223/NH224 HND-FRA/t/r

Lufthansa First Class

Lufthansa är en favorit bland poängsamlare. Deras First Class betraktas av många som en av de bästa i världen. Lufthansa är också idag det enda flygbolag som erbjuder bonusplatser till EuroBonus i First Class över Atlanten.Tidigare fanns klassen på större delen av långdistansflottan, men idag så finns den endast kvar på flygbolagets 19 Boeing 747-8, då Airbus A380 och A340-600 är på väg att pensioneras som ett resultat av Covid-19 pandemin. Boeing 747-8 förväntas dock stanna kvar i flottan fram till slutet av 2020-talet, vilket innebär att vi kan förvänta oss First Class ombord i några år framöver. En av de största höjdpunkterna är terminalen i Frankfurt för Lufthansas First Class-resenärer, ”Lufthansa First Class Terminal”. Detta är en helt separat byggnad för First Class-passagerare.

Med åtta förstaklassplatser per plan betyder det att Lufthansas flotta officiellt för närvarande har totalt 152 förstaklassplatser. Det är fortfarande okänt om Lufthansa Groups kommande flygplansbeställningar, men dem har gått ut med att deras flotta i München-baserade A350 First Class kabin nu är garanterad. Lufthansa Group har en hel del A350 och 787 i beställning, men vi vet inte ännu hur dessa plan kommer att fördelas mellan Lufthansa, Austrian och SWISS.

Lufthansa erbjuder en gedigen förstaklassupplevelse på sin Boeing 747-8

Lufthansa erbjuder en gedigen förstaklassupplevelse på sin Boeing 747-8 ( en njutning att kunna sitta i näsan på drottningen). Lufthansas 747-8 förstaklasshytt har totalt åtta sittplatser, fördelade på tre rader. Det finns tre rader med enkelsäten på varje sida, och sedan i den tredje raden finns det ett par säten i mitten.

Lufthansa kommer att flyga fem stycken A340-600 från München

Lufthansa kommer tillfälligt att återaktivera fem Airbus A340-600-flygplan, som kommer att vara baserade i München sommaren 2022, och kommer att gå i pension efter sommaren 2023. Anledningen till att den här tillfälliga lösningen behövs är att för närvarande lufthansas enda plan med första klass är Boeing 747-8, och de är baserade i Frankfurt. På sensommaren 2023 planerar Lufthansa att ta emot några A350 med första klass, som kommer att vara baserade i München. Varför Lufthansa endast kommer att installera första klass på A350-900s, men inte på sina 777-9s är för att dem senare förväntas vara baserade i Frankfurt, medan A350-900 i allmänhet kommer ha sin bas i München. Det finns efterfrågan på första klass från München, särskilt för marknader som Los Angeles, New York och San Francisco. Lufthansa har uppdaterat sitt schema för att återspegla vilka rutter som kommer att ha A340-600s. Från och med den 27 mars 2022 kommer Lufthansa att flyga dessa plan från München till följande destinationer:

Boston (BOS)
Los Angeles (LAX)
Newark (EWR)
New York (JFK)

Utöver det kommer ett par A340-600 att flyga från Frankfurt till New York och Washington, men förstklassig service kommer inte att säljas på dessa flygningar. Dessa plan kommer sedan att pensioneras efter resesäsongen sommaren 2023, när Lufthansa tar emot Airbus A350-900 med förstklassiga kabiner.

Bonusresa i Business Class & First Class

På dessa rutter från München hittar du First Class med Lufthansa

Flygbolagets ruttplanering är mer komplicerad än någonsin tidigare, med tanke på resebegränsningar och pandemin som fortfarande styr till viss del. Det sker förändringar hela tiden av vilka rutter som har Lufthansa första klass (och när). Just nu erbjuder Lufthansa rutter som trafikeras av Boeing 747-8 i First Class från Frankfurt:

Bangalore (BLR)
Buenos Aires (EZE)
Chicago (ORD)
Delhi (DEL)
Johannesburg (JNB)
Los Angeles (LAX)
Mexico City (MEX)
Miami (MIA)
Newark (EWR)
San Francisco (SFO)
Sao Paulo (GRU)
Shanghai (PVG)

Intressant nog är två A340-600 också planerade från Frankfurt. Det som är intressant är dock att Lufthansa inte säljer första klass på dessa flygningar. Istället säljer flygbolaget Business Class som högsta kabin, och då kan passagerare betala extra för att tilldela en plats i första klass. Det ser ut som att kostnaden är 450 EUR per flyg. Servicen kommer att vara identisk med business class vad gäller mat, tillgång till lounge, etc.

New York (JFK) från januari, 2022
Washington (IAD) från februari, 2022

Utöver det har Lufthansa schemalagt första klass från Frankfurt till följande destinationer i framtiden:

Beijing (PEK) från mars, 2022
Hong Kong (HKG) från februari, 2022
Houston (IAH) från februari, 2022
New York (JFK) från februari, 2022
Shanghai (PVG) från januari, 2022
Singapore (SIN) från februari, 2022
Tokyo (HND) från mars,, 2022
Washington (IAD) från mars, 2022

Bonusresa i Business Class & First Class

Lufthansa släpper bonusplatser i First Class till EuroBonus först 14 dagar innan avgång.

Det kan fortfarande släppas platser 5 dagar innan, eller 3 dagar innan. Med andra ord kommer du att behöva söka efter tillgänglighet under flera dagar innan platser till slut öppnar sig i First Class. Säkra upp en bokning i Business Class – och ändra till First Class om tillgängligheten öppnar upp sig. En ändring kostar 150 kr per person. Du kan söka efter tillgänglighet i First Class på United.com. Den är gratis att använda. Det du ska akta dig för på Uniteds hemsida är ”Standard awards”. De platser som är tillgängliga hos SAS är endast de som syns under ”Saver Award” (oavsett om det är Economy, Biz eller First). De rutter som det i regel släpps flest platser i First Class i är: Boston (BOS), Chicago (ORD), Detroit (DTW), Mexico City (MEX), New York JFK (JFK), New York – Newark (EWR), Washington (IAD), Delhi (DEL), Bangalore (BLR)

Poängpriser

Nordamerika: Boston (BOS), Chicago (ORD), Detroit (DTW), Houston (IAH), Los Angeles (LAX), Mexico City (MEX), Miami (MIA), New York JFK (JFK), New York – Newark (EWR), San Francisco (SFO), Washington (IAD)

87,500 poäng per passagerare med en (1) st Amex 2-4-1 voucher (ord.pris 175,000)

Sydamerika, Södra Afrika, och Asien: Bogota (BOG), Bangkok (BKK), Buenos Aires (EZE), Sao Paolo (GRU), Johannesburg (JNB), Bangalore (BLR), Delhi (DEL), Hong Kong (HKG), Shanghai (PVG), Peking (PEK), Tokyo (HND)

112,500 poäng per passagerare med en  (1) st Amex 2-4-1 voucher (ord. pris 225,000)

Använd miles Lufthansa första klass

Du kan lösa in miles från alla typer av Star Alliance flygbolag för resor i första klass. Lufthansa tillhandahåller förstaklassplatser för för medlemmar av partnerflygbolagens bonusprogram högst 15 dagar före avgång. Tillförlitlighet gällande lediga bonusplatser är ganska hög när det gäller Lufthansa, förutsatt att det finns tomma platser (detta kanske inte är 15 dagar före avresa, utan snarare dagarna närmre inpå avgång). Här är några alternativ som samarbetar med överförbara poängvalutor, med priser som anges för enkelresa mellan USA och Europa:

The Avianca LifeMiles program charges 87,000 miles
The Air Canada Aeroplan program charges 100,000 miles (for up to 6,000 miles of travel)
The United MileagePlus program charges 121,000 miles

Lufthansa har som tradition att dela ut badankor till sina bästa kunder när de besöker loungen.

Lufthansa är kända för att dela ut badankor till sina kunder när de besöker loungen. Många har detta som samlarobjekt, speciellt dessa ankor som ges ut i specialutgåvor som finns en begränsad upplaga i Lufthansas First Class lounger samt First Class terminalen i Frankfurt.

När släpps bonusbiljetter hos flygbolagen?

Håll utkik efter ”Business Saver Award” om det är Business du letar efter, då det är dessa som är bokningsbara för bonusbiljetter (med en 50% poängrabatt från American Express). Önskar du att åka i First Class, då är det i stället ”First Saver Award” biljetter du ska hålla utkik efter.

På SAS hemsida ser du under fliken ”details” info vilken flygplanstyp m.m
På Awardfares.com kan du hitta och övervaka pristillgänglighet i EuroBonus
Star Alliance egen sökmotor är bra att söka dina resor, eller United Mileage plus, LifeMiles och Awardfares.com. Själv har jag ett abonnemang hos Awardfares där jag enkelt kan söka efter och bevaka tillgänglighet för bonusbiljetter.

Buda på uppgraderingar till Business Class

Auktioner på uppgraderingar till Premium Economy och Business Class har blivit allt vanligare hos SAS PlusGrade. Du som kund erbjuder ett pris för en biljett i en specifik bokningklass, sedan är det upp till flygbolaget att acceptera ditt bud av poäng eller neka. För flygbolaget är auktionerna en extra intäktskälla då de kan överboka Ekonomiklass och samtidigt ta betalt för uppgraderingar som de annars hade getts bort gratis, alternativt fylla upp stolar som annars hade gått tomma. Flygbolagen själva bestämmer vilka bud som accepteras så riskerar de inte att äventyra försäljningen av ordinarie Business Class-biljetter då ett lagt bud inte garanterar en uppgradering.

välkomstbonus när du tecknar AmericanExpress kort med vår personliga länk.

Villkor för att få välkomstbonus

Villkor för att bjuda nytecknande av AmericanExpress kort med välkomstbonus är att det inte är tillåtet att dela en bjud in-länk via sociala medier eller på hemsidor. Skriv till oss på eurobonuspoang@gmail.com eller fyll i vårt kontaktformulär under ”kontakt” med ditt namn och att du önskar få inbjudningslänk, så skickar vi den till dig. Välkomstbonus gäller endast om du inte redan har, eller har haft, ett American Express-kort under de senaste 6 månaderna.

Ditt kort du ansöker omDin välkomstbonus
SAS Amex PremiumDu får 12.000 EuroBonus Extrapoäng i välkomstbonus efter att du spenderar 15.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.
SAS Amex EliteDu får 18.000 EuroBonus Extrapoäng i välkomstbonus efter att du spenderar 20.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.
Gold CardDu får 100.000 Amex-poäng (inte Eurobonuspoäng!) efter att du spenderar 15.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.
PlatinumDu får 200.000 Amex-poäng (inte Eurobonuspoäng!) efter att du spenderar 20.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.

Lämna ett svar

Close
%d bloggare gillar detta: