Close

FLYG GRATIS VÄRLDEN ÖVER

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA

BLI MEDLEM I SAS EUROBONUSPROGRAM

BLI MEDLEM I SAS EUROBONUSPROGRAM

Vad är EuroBonus och hur samlar man poäng?

SAS EuroBonus är SAS bonusprogram som lanserades år 1992 & har idag mer än fem miljoner medlemmar. Men det är inte enbart kopplat till SAS, utan till ett helt nätverk av olika flygbolag som heter Star Alliance. Du samlar poäng till gratis flygresor världen över och kan välja att boka dina flygresor för insamlade poäng med alla flygbolag inom Star Alliance. Oavsett om du reser varje dag eller bara någon gång per år lönar det sig att vara medlem i EuroBonus-programmet. Poängen samlar du genom att inneha ett SAS Mastercard kort eller ett SAS American Express kort. Poängen är giltiga 5 år från intjänandedatum.

Skaffar du ett SAS Mastercard eller SAS American Express, tjänar du poäng på alla köp du gör med ditt kort – och i online eller i fysiska butiker som är samarbetspartners med EuroBonus tjänar du dessutom dubbla poäng (poäng som ditt kreditkort ger per spenderad krona + poäng som butiken ger genom portalen). Du kan också samla poäng med ditt vanliga bankkort som du kopplar till ditt EuroBonus. Då kan du endast få poäng på köp i butiker som har ett samarbete med SAS. Om du inte vill resa för dina poäng kan du använda dina poäng på flygresor, uppgraderingar, hotell eller handla för dina poäng i EuroBonus shop, allt ifrån trisslotter till hemelektronik, inredning, trädgård och sevärdheter.

Bli medlem i SAS EuroBonus och samla poäng till gratis flygresor. SAS EuroBonus medlemskap är kostnadsfritt och poängen är giltiga i 5 år från intjänadedatum.

När du är inloggad på SAS hemsida eller i appen på din mobiltelefon, är det enkelt att se hur mycket EuroBonus-poäng du har på ditt konto. Där ser du också hur länge alla poängen är giltiga. Vanligtvis har EuroBonus-poäng en giltighetstid på fem år. Med Eurobonus Diamond förfaller aldrig poängen så länge du har statusen kvar.

För att bli medlem i EuroBonus behöver man skapa ett medlemskonto på SAS. I ditt medlemskap får du ett tilldelat EuroBonus-nummer (EB) och det är detta nummer som är grunden i all intjäning av poäng. EuroBonus-numret består av en bokstavskombination EBB (Basic Member), EBS (Silver), EBG (Gold) eller EBD (Diamond). De tre bokstäverna följs av nio siffror, som är ditt unika medlemsnummer. Bokstäverna kan ändras från år till år beroende på om din statusnivå höjs eller sänks, men siffrorna är alltid desamma. Du ska alltid uppge ditt EuroBonus-nummer när du ska flyga med SAS eller Star Alliance.

  1. Klicka här för att bli medlem i SAS EuroBonus, det är kostnadsfritt
  2. Du lägger sedan dina betalkort till ditt EB nummer, det gör du här.

Point Sharing Group – Dela poäng mellan dig, vänner & familj!

Det som förr kallades familjekonto kallas idag Point Sharing Group och tar steget poängsamling till ytterligare en nivå. Om ni är flera personer i en familj som samlar EuroBonus-poäng kan ni ha en Point Sharing Group för upp till åtta personer och på så sätt samla poäng på ett gemensamt konto. Alla poäng ni tillsammans tjänar in hamnar på det kontot oavsett om det är genom vardagsinköp, flygning eller hotellbokningar osv. Ni behöver inte längre hålla koll på poäng på flera olika konton – Lägg till både familj och vänner. Fördelen är att ni tillsammans kan dra in mer poäng och utnyttja dem till flygresor. Alla medlemmar i gruppen har sedan tillgång till gruppens gemensamma poängpott. Ni kan boka flygresor var för sig eller tillsammans. Poäng som är äldst i pointsharegruppen kommer att användas först oavsett vem som tjänat in dem.

För att boka bonusresor behöver poängen finnas samlat

Om man inte har ett Point-sharing konto där poängen i samlas i samma pott, och varje partner exempelvis har 50 000 poäng vardera på sitt eget konto, går det inte att applicera en 2-4-1 voucher (50% poängrabatt) på bonusresan eftersom att poängen måste dras från ett konto. Därför är det bra om varje person i hushållet som är med och samlar poäng på tillhörande extrakort, också har ett medlemskap i EuroBonus och synkar sitt EuroBonus-nummer till extrakortet och därefter läggs till i en Point-Sharing Group. Om någon i gruppen har en viss nivå hos Fly Premium genom Mastercard Premium, kan statusinnehavaren boka resor åt andra genom att använda sin förmån. Exempelvis om någon i gruppen har statusnivån Eurobonus Diamond kommer den statusnivån inte att överföras till någon annan i gruppen, då statusnivån är personlig.

”När du bokar en bonusresa, kom ihåg att poängen måste dras från det EuroBonus-konto där rabatten är tillagd. Rabatten gäller för upp till två personer. Innehavaren av poängrabatten kan använda den för att boka en resa för andra personer (max 2). Poängrabatten gäller för kategorin SAS Bonus på SAS samt bonusresor med Star Alliance”

För att tjäna poäng på flygresa (ej bonusresor) måste varje person registrera sitt eget EuroBonus-nummer för att få poäng på flygningen

Tänk på att din partner behöver sitt eget EB nummer när ni ska ut & resa, om ni vill tjäna poäng på varje flygbiljett. Du kan ange EuroBonus nummer på andras biljetter, men det måste vara deras egna EuroBonus nummer. Lägger du in ditt eget på någon annans biljett blir det 0 poäng. Award-biljetter (bonusbiljetter) genererar inga poäng, men det gör däremot flygresor betalda med pengar eller Revenue-biljetter (vanliga biljetter för poäng). Om du inte har angivit numret vid bokning av en flygbiljett kan du göra detta på flygplatsen vid incheckning. Det går även att efterregistrera poäng efter en flygning på SAS hemsida, men det är alltid enklast att göra det från början.


Kommentera

Close
%d bloggare gillar detta: