Close

Samla poäng från dina vardagsinköp till resor världen över

Alla kan resa i Business Class med poäng från sina vardagsinköp.

ad-image

Hur kan jag använda mina EuroBonus-poäng?

artikeln senast uppdaterad: 2022.11.22

Hur kan jag använda mina SAS EuroBonus-poäng?

SAS EuroBonus är ett kostnadsfritt rese- och upplevelseprogram. Som medlem tjänar du poäng på alla köp du gör i vardagen, som är kopplade till EuroBonus-programmet.. Bli medlem nu för att börja tjäna poäng och dra fördel av erbjudanden från SAS och andra samarbetspartners. Du kan använda dina poäng till flygresor, uppgraderingar, hotell och andra upplevelser.

Användningsområden för dina EuroBonus-poäng är många. Mest förmånligt är att använda sina poäng för att resa över hela världen. Du kan även använda poängen till tillgång till lounge eller hotell, använda poängen till att boka hyrbilar, hotellnätter eller shoppa för dina poäng i SAS EuroBonus Shop. I SAS EuroBonus webbshop kan du handla alltifrån heminredning till köksutrustning, handdukar, utomhusgrillar, smycken och kläder.


Använd de poäng du har tjänat till flygresor. Eller gör din resa ännu bättre genom att uppgradera till Business Class eller First Class – dina poäng är giltiga i fem år.

Du kan använda dina poäng för att resa över hela världen och flyga mer bekvämt och stilfullt. Om du vill använda dina poäng ombord har du några olika alternativ. Du kan alltid flyga vart du vill i världen för dina poäng med alla Star Alliance flygbolag. Om det inte finns någon bonusresa tillgänglig på din valda flygning kan du använda dig av både poäng och pengar när du bokar din resa. Hur många poäng resan kostar beror på vart du flyger och vilken reseklass du väljer. En resa i Europa kostar till exempel 30 000 poäng om du reser i SAS Go. Reser du med SAS Plus kostar resan 50 000 poäng.

Upptäck hur långt dina poäng kan ta dig

SAS Bonusbiljetter

Erbjuder dig det bästa värdet för EuroBonus-poäng. SAS bonusbiljetter har ett fast pris och är markerade med en guldfärgad prick i bokningsflödet.

Vanliga biljetter för poäng

När du har specifika krav på resedatum eller serviceklass är det bästa alternativet att boka en vanlig biljett för poäng.

Star Alliance bonusbiljetter

När du vill utforska världen kan du använda dina poäng för att boka din bonusresa med en partner i Star Alliance.

SAS Bonusbiljetter

Bonusbiljetter är SAS mest populära och värdefulla erbjudande till EuroBonus-medlemmar. På de flesta flygresor med SAS reserverar vi plats för ett visst antal bonusresor som du kan boka med dina poäng. Om du redan vet vart du vill åka kan du boka din flygresa i bokningsflödet på sas.se – välj bara att betala med poäng. SAS Go är en vanlig flygbiljett där du får kaffe och te ombord på planet. Med SAS Plus får du mat och dryck och lite bättre benutrymme på planet. Med SAS Plus får du också tillgång till SAS Lounge och SAS Fast Track. Om du saknar några poäng för att kunna boka en bonusresa kan du köpa de extrapoäng som fattas. Med SAS Eurobonus Mastercard Premium får du även tillgång Fly Premium. Med Fly Premium kan du boka bonusresor i SAS Plus eller SAS Business men bara betala för SAS GO.

 • Du betalar med 100 % poäng och poängpriset är fast beroende på destination och reseklass.
 • Du kan använda en American Express-kupong med 50 % rabatt & Mastercard Fly Premium.
 • De första SAS bonusbiljetterna släpps 11 månader före avresa. 
 • Du kan kombinera SAS bonusbiljetter med vanliga biljetter för poäng (som betalas helt med poäng) i samma bokning. Detta innebär att du kan resa med en bonusbiljett i en riktning och med en vanlig biljett för poäng i den andra riktningen. 
 • Barn i åldrarna 2–11 år (på avresedagen) får 50 % rabatt.
 • Du kan boka SAS bonusenkelresor till 50 % av poängpriset för tur och retur.
 • Ombokning och ändring av bonusresa tillåts fram till avresa, förutsatt att poängen fortfarande är giltiga.
 • När du väl påbörjat din bonusresa kan hemresan inte ombokas
 • När du väl påbörjat din bonusresa kan hemresan inte återbetalas.
 • Du tjänar inga poäng på bonusresor.

Vanliga biljetter för poäng

Om det flyg du vill åka inte finns som en SAS bonusresa kan du köpa en vanlig biljett för poäng, förutsatt att det finns tillgängliga sittplatser på flyget. Poängpriset för biljetten kommer att vara högre än för SAS bonusresor.

 • Du kan boka vanliga biljetter och betala helt med poäng i bokningsflödet genom att välja ”Betala med poäng”.  Du kan också använda dina poäng för att få rabatt på biljettpriset i pengar (delbetalning med poäng och pengar). Välj bara de flyg du vill ha och gå vidare till betalningssidan där du väljer ”Använd EuroBonus-poäng”. 
 • Poängpriserna gäller för flygningar som utförs av SAS och Widerøe. Flygningar med andra flygbolag kan vara tillgängliga, men priserna kommer att skilja sig.
 • Du kan kombinera vanliga biljetter som betalas helt med poäng med SAS bonusbiljetter i samma bokning. Detta innebär att du kan resa med en vanlig biljett för poäng i en riktning och med SAS bonus i den andra riktningen.
 • Poängpriset varierar beroende på motsvarande kontant biljettpris. 
 • Guld-medlemmar får 10 % rabatt på poängpriset och Diamant-medlemmar får 30 %.
 • Barn i åldrarna 2–11 år (på avresedagen) får 25 % rabatt på poängpriset.
 • Poängpriser gäller tur och retur-resor. När en vanlig biljett för poäng bokas som enkelresa varierar poängpriset beroende på motsvarande biljettpris för poäng. Om en vanlig biljett för poäng kombineras med en bonusbiljett kommer priset för den vanliga biljetten för poäng att vara 50 % av poängpriset för tur och retur. 
 • Du tjänar Baspoäng när du flyger.
 • SAS Bonus-kampanjer, en American Express-kupong med 50 % rabatt och Mastercard Fly Premium kan inte användas för vanliga biljetter för poäng. 

Star Alliance bonusbiljetter

Något som är mer förmånligt är att boka en bonusresa, ett sådant poängpris är alltid fastpris vilket finns i Star Alliance poängpristabell. Poängpriset för en bonusresa gäller tur och retur. Som du kanske förstår skiljer sig det fasta poängpriset åt beroende på vilken destination du vill åka till och om du vill resa i ekonomi eller Business Class. Du kan boka bonusresor online till alla destinationer som erbjuds av något av flygbolagen i Star Alliance. Du betalar med 100 % poäng. På bonusbiljetter kan du applicera en American Express-kupong med 50 % rabatt eller Fly premiumrabatt.  

Tillgången till Star Alliance bonusresor är begränsad och hanteras av varje enskilt flygbolag.

 • Du betalar med 100 % poäng och poängpriset är fast beroende på destination och reseklass.
 • Du kan använda en American Express-kupong med 50 % rabatt.
 • Du kan boka enkelresor till 60 % av poängpriset för tur och retur.
 • Barnrabatter är inte tillgängliga. Barnrabatt gäller endast för resor med SAS och Widerøe. 
 • Ombokning tillåts fram till 24 timmar före utresan, förutsatt att poängen fortfarande är giltiga. När du väl påbörjat din bonusresa kan hemresan inte ombokas
 • Biljettpriset är återbetalbart fram till 24 timmar före utresans avgång. När du väl påbörjat din bonusresa kan hemresan inte återbetalas.
 • Du tjänar inga poäng på bonusresor.
Boka bonusresa med SAS – se poängpris för bonusresa

Bonusresor har en fast poängkostnad för tur och retur per person. Poängpriset kan endast appliceras på rena bonusbiljetter. På dessa biljetter kan du applicera både Fly premium rabatt och 50% poängrabatt med SAS American Express.

Boka bonusresa med övriga flygbolag inom Star Alliance – se poängpris för bonusresa

bonusresor har en fast poängkostnad för tur och retur per person. På dessa biljetter kan du applicera en 50% poängrabatt med SAS American Express.

Betala för wifi ombord

Dra fördel av WiFi utan avgift när du reser i SAS Business eller SAS Plus. Om du är EuroBonus Diamant- eller Guld-medlem kan du dessutom använda WiFi utan avgift när du reser i SAS Go.

Betala för mat ombord

Snacks och drycker kan köpas ombord på de flesta flygningarna och menyn sitter i stolsfickan framför dig. Kaffe och te serveras alltid utan avgift ombord. Måltider och snacks är alltid kostnadsfria för SAS Plus- och SAS Business-resenärer.

Access till flygplatslounger

Du har kostnadsfri tillgång till lounge om du reser i SAS Plus eller SAS Business, är en EuroBonus Diamant- eller Guld-medlem eller har en Star Alliance Business Class-biljett. När du reser i SAS Go på en flygning som utförs av SAS kan du köpa tillgång till lounge online eller vid loungereceptionen. Om du flyger med ett flygbolag som är medlem i Star Alliance, Wideroe eller SAS Charter kan du köpa tillgång vid loungereceptionen.

SAS EuroBonus shop

Det bästa värdet för dina EuroBonuspoäng får såklart du om du använder dem till Hotell eller flygresor. Om du inte vill/kan använda dina intjänade poäng till nya flygresor eller hotellvistelser, så kommer faktiskt SAS EuroBonus Shop väl tillhands. Om dina poäng är på väg att förfalla – se då till att klicka hem något trevligt i stället, kanske trisslotter, inredning eller hemelektronik?

Boka hotell för dina poäng

Du kan använda dina EuroBonus-poäng för att boka hotell. Du kan lösa in dina EuroBonuspoäng hos SAS hotellpartners online när du är inloggad. Allt du behöver göra är att logga in och gå till Min EuroBonus > Bonushotell och använda SAS sökmotor och boka hoteller därigenom. De flesta hotellen kräver att bokningen är en standardbokning, d.v.s. inte är en kampanjbokning, eller bokad med andra specialrabatter.


Använd sökmotorn, leta rumstillgänglighet & och gör din egen bokning.

Frukost ingår alltid i priset. SAS Eurobonus har avtal med många olika hotellkedjor, dessutom är Hotels.com med som SAS partners där det finns tudentals hotell världen över att välja bland. Några hotell har begränsningar över hur många nätter man får bo på respektive hotell i rad – exempelvis att man ”bara” kan tjäna in 500 eurobonuspoäng per natt, upp till fem nätter i rad. Det vill säga 2500 eurobonuspoäng för fem nätters boende. Har du då betalat exempelvis 1200 kr per natt för hotellrummet med ett SAS American Express premium kort har du tjänat ytterligare 900 poäng eftersom att du tjänar 15 poäng per 100 kr spenderat med detta Amex kort. Dubbla poäng helt enkelt!

Det krävs också att du kan uppvisa ditt SAS Eurobonusnummer vid incheckningen. Det är via ditt Eurobonusnummer du tjänar in och får dina poäng registrerade på ditt Eurobonuskonto. Du kan avboka din bokning fram till 24 timmar före den planerade vistelsen, förutsatt att dina poäng inte har gått ut. Vill du inte sitta och leta detta online kan du ringa SAS så hjälper de dig att leta lediga rum. Kom ihåg att du behöver ha tillgång till ditt EuroBonus nummer och din fyrsiffriga säkerhetskod.

Köp och överlåt poäng

Saknas det poäng för att du ska kunna boka en bonusresa? eller vill du överföra poäng till någon annans konto? Köp det antal poäng du behöver för att kunna boka din nästa bonusresa. Du kan överraska någon med ett antal Extra-poäng och överföra poäng från ditt konto till någon annans konto.

För att kunna köpa, transferera eller ta emot Extrapoäng måste personen ha varit medlem minst 1 år och det finns minst en aktvitet registrerad på EuroBonus-kontot. Du måste även ha minst 1000 poäng tillgängligt på ditt konto. Oavsett om det är köpta Extra poäng eller transfererade poäng så kan mottagaren få upp till 100 000 EuroBonus Extrapoäng per år. När Extrapoäng transfereras blir de giltiga 5 år från överföringsdatumet. Men ångrar du köpet och beställningen går tilbaka kommer de poäng som förfallit förfalla. Du får alltså inte tillbaka poäng som förfallit sedan du transfererade dem. Du kan inte nå högre medlemsnivå genom att köpa Extrapoäng eller få Extrapoäng transfererade till ditt konto. För att nå en högre medlemsnivå behöver du Baspoäng. Det är endast möjligt att köpa Baspoäng om du först tjänat ihop större delen av Baspoängen genom att flyga.

Star Alliance uppgradering

Som EuroBonus-medlem kan du använda dina EuroBonus-poäng till att betala för en uppgradering till en högre reseklass på samtliga flygbolag som är medlemmar i Star Alliance. Din begäran om uppgradering måste göras minst 24 timmar före avgång. Om du köper en uppgradering med pengar vid gaten gäller den ursprungliga bokningsklassen för förtjänst av poäng.

SAS Upgrade

Uppgradera till SAS Plus eller SAS Business genom att lägga ett bud online – gå till Mina bokningar för att börja budgivningen. Du kan lägga ditt bud från och med bokningstillfället och upp till sex timmar före avgång på flygningar till USA och Asien samt upp till 25 timmar före avgång på inrikes- och europeiska flygningar. Minsta bud per resenär varierar beroende på flygning.

Lämna ett svar

Close
%d bloggare gillar detta: