Close

FLYG GRATIS VÄRLDEN ÖVER

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA

Close

Du har inga produkter i varukorgen.

Använd Amex Membership Rewards poäng för resor med Flying Blue

Använd dina Amex Membership Rewards-poäng till flygresor med KLM & Air France

Har du ett renodlat American Express kort (Green, Gold, Platinum) samlar du Membership Rewards och dessa poäng kan växlas till nio olika flygbolag, bland annat SAS, British Airways och Air France – KLM. Poängöverföring till Flying Blue ger ett bra värde för dina Membership Rewards poäng

KLM har tillsammans med Air France det gemensamma bonusprogrammet “Flying Blue” och tillhör bonusprogrammen i SkyTeam alliansen. Oavsett hur ofta eller sällan du reser så samlar du poäng med Flying Blue då du flyger med KLM, Air France eller med någon av de andra bolagen i SkyTeam alliansen. Du kan nyttja dina poäng både till flygbiljetter inom SkyTeam-alliansen, uppgraderingar på flyget & extra bagage & tåg. En annat guldkorn är att du kan konvertera bonuspoäng till Hilton Honors-poäng – eller Hilton Honors-poäng till bonuspoäng.

Rabatterade bonusresor till utvalda destinationer

Varje månad publicerar Flying Blue rabatterade bonusresor till utvalda destinationer under kampanjen “Promo Rewards”, upp till 50% mot ordinarie pris. Flying Blue erbjuder några av de lägsta poängpriserna i Business class till USA där en tur och returresa till Nordamerika kostar från 106.000 miles ordinarie pris. Under “Promo Rewards” kampanj kan du hitta en tur och returresa från 79.500 miles eller 795.000 Amex-poäng. Promo Rewards är inte flexibla eller avbokningsbara, vilket innebär att du förlorar dina poäng om du behöver avboka eller omboka din resa. (det gäller dock inte resor som genomförs innan den 31 mars 2022).Tänk på att poängnivåerna kan variera. Kontrollera alltid med flygbolaget för aktuella poängnivåer. Skatter och avgifter tillkommer och dessa kan ej betalas med Amex-poäng

Kostnader för bonusresor med Flying Blue

Flying Blue har inte längre någon bonustabell med fast poängpris för olika bonusresor, utan i stället har dem en slags kalkylator som kallas ”mileage price estimator”. För flygningar på Air France och KLM är dessa priser variabla, medan resor på partnerflygbolag generellt är fasta. Att räkna ut exakt pris för en bonusresa är relativt svårt, men de faktiska priserna visas i bokningsdialogen när man söker efter tillgänglighet. Det går som mest att hitta nio platser på samma flyg, och priset är högre än inom EuroBonus eftersom att dem inte debiterar bränsletillägg på varken SAS eller Star Alliance resor. Däremot kompenseras det av det större antalet bonusplatser som finns tillgängliga för medlemmar i Flying Blue. I likhet med betalda biljetter så kan priset för resan variera beroende på anslutningsflyg.

För resor mellan Europa och Nordamerika, Karibien och Sydafrika så är Flying Blue billigare än exempelvis SAS EuroBonus och Lufthansa Miles&More, medan resor till Asien och Sydamerika är högre. För att boka First Class hos Air France måste du vara guldmedlem eller högre i Flying Blue. Du måste också vara villig att betala omkring 500.000 miles för en tur och returresa till ett långväga resmål. Bonusresor i first class på partnerflygbolag kan i dagsläget inte bokas med Flying Blue.

Lång framförhållning A och O för att hitta Flying Blue bonusresor till de lägsta priserna. Bonusplatserna släpps 360 dagar i förväg och störst chans att få tag på de billigaste bonusresorna är att boka minst 10-11 månader i förväg. Utöver poängen tillkommer även skatter och bränsletillägg som brukar ligga på omkring 3500-5000 SEK per person för en långresa i Business Class och mycket lägre i ekonomi klass och för resor inom Europa.

 • Europa till Nordamerika från 106 000 miles tur och retur i business class
 • Europa till Karibien från  135 000 miles tur och retur i business class
 • Europa till Sydafrika från 135 000 miles tur och retur i business class
 • Europa till Seychellerna från 135 000 miles tur och retur i business class
 • Europa till Mauritius från 135 000 miles tur och retur i business class
 • Europa till Dubai från 90 000 miles tur och retur i business class
 • Europa till Papeete från 183 000 miles tur och retur i business class
Konvertera dina Amex Membership Rewards poäng till Flying Blue

Innan du kan föra över dina Amex-poäng till Flying Blue Miles behöver du skapa ett konto hos Flying Blue. Växlingskursen för svenska Amex Membership Rewards till Flying Blue är i dagsläget 10:1, vilket innebär att en 10 MR-poäng motsvarar 1 Flying Blue mile. För att kunna överföra poäng så måste du först skapa ett konto i Flying Blue, samt länka det med ditt Amex Membership Rewards. Detta görs i portalen för Membership Rewards på Amex hemsida. Viktigt är att namn och adress på ditt Flying Blue konto stämmer överens med ditt Amex-konto och man kan inte föra över poäng till andra Flying Blue konton än sitt eget. Att länka sitt konto kan ta upp till 24 timmar och när det är gjort så är det möjligt att överföra poäng.

Konvertering: 
100 Amex-poäng = 10 Flying Blue miles.
Minsta antal poäng är 5000.
Antalet överförda poäng måste vara delbart med 100.

Överföra poäng, steg för steg

 1. Registrera dig på klm.com eller på airfrance.com
 2. Logga in på ditt Amex-konto, lägg till det nya partnerkontot i din profil.
 3. För över dina Amex-poäng. Registrering och poängöverföring tar 5-10 arbetsdagar
 4. Nästa gång du vill föra över Amex-poäng till denna partner, är partnerkontot redan tillgängligt i din profil. 

Kommentera

Close