Close

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP

ANVÄND DINA POÄNG TILL BONUSRESOR VÄRLDEN ÖVER

ÄNDRA, OMBOKA ELLER AVBOKA DIN RESA MED EUROBONUS

Senast uppdaterad 2022.03.23

Kontakta SAS

TelefonÖppetider:Språk
SAS Customer Service +46770727727 +4687974000MON – FRI07.00-19.00 CET
SATURDAY09.00-17.00 CET
SUNDAY09.00-18.00 CET
Swedish / English
Extended Opening Hours Gold/Diamond +46770727727 +4687974000MON – FRI 19.00-01.00 CET
SATURDAY 17.00-23.00 CET
SUNDAY 18.00-23.00 CET
English
SAS for Business & Travel Pass +4687972202MON – FRI 08.00-17.00 CET
SATURDAY Closed
SUNDAYClosed
Swedish / English

Tips vid försenade & inställda flyg för resor med EuroBonuspoäng

Ombokning & avbokning av Revenue biljetter

Dessa är biljetter som betalats med poäng, och är därmed ingen bonusresa.

SAS har ett speciellt system, där du kan ersätta poäng med kronor och därmed köpa ”vanliga flygbiljetter” för poäng. Dessa biljetter är inte awards, det är vanliga biljetter med vanliga biljettregler men de har betalas med poäng. Man ska inte blanda ihop dessa med award biljetter. Revenue biljetter har inget fast poängpris som Award har. På Revenue biljetter tjänar du poäng när du flyger. Märk att revenuebiljetter som betalas med poäng kan ha en avbokningskostnad beroende på biljettklass. Se därför till att du bokar om till en ny resa med dina poäng och/eller voucher innan giltighetstiden går ut. Har du bokat en resa “betald för poäng” eller blandat pengar och poäng när du bokat, går du till mina bokningar när du är inloggad & väljer “avboka”. Alla giltiga EuroBonus-poäng returneras automatiskt till ditt EuroBonus-konto. Om du har bokat en reguljär biljett för poäng eller en blandning av bonusbiljett och reguljär biljett för poäng måste du kontakta SAS Customer Service för att avboka.

Om du avbokar en återbetalningsbar biljett kommer du att få tillbaka ett belopp som motsvarar det betalda biljettpriset, minus eventuella serviceavgifter eller avbokningsavgifter.Biljetttyper: SAS Go Pro, SAS Plus Pro och SAS Business Pro. Om du avbokar en ej återbetalningsbar biljett återbetalas endast skatterna, biljett- och inrikes/internationella avgifter* återbetalas inte. USA: Internationell avgift. Japan: Bränsletillägg. Biljetttyper: SAS Go Light och SAS Go Smart. Om du har bokat en tur- och returbiljett och bara vill flyga enkel resa får du återbetalning för den del som inte används, enligt villkoren för din biljett. För avbokning inom 24 timmar efter bokning, se 24-timmars pengarna-tillbaka-garantin. Din återbetalning kommer att beräknas baserat på biljettreglerna och transportvillkoren.

Biljetter bokade från 20 oktober 2020

Tills vidare erbjuder SAS gratis ombokning fram till 72 timmar före avgång på alla SAS-biljetter utom på inrikesresor. Ingen ombokningsavgift på alla SAS-biljetter fram till 72 timmar före avgång. Inrikesresor inom Sverige, Norge eller Danmark är undantagna. Om du har gjort din bokning via en resebyrå, vänligen kontakta dem för tillgängliga alternativ. För att boka om, gå till Mina bokningar. Inrikesresor inom Sverige, Norge eller Danmark ingår inte i erbjudandet. Originalbiljettens regler gäller.

* Avbokningar och full återbetalning sker enligt reglerna för din ursprungliga biljett.
* Ombokning är endast tillåten till och från samma destination som din originalbiljett.
* Om du ändrar ditt flygdatum eller tid, och den nya biljetten är dyrare, måste du betala prisskillnaden.
* Du kan bara boka om till ett nytt flyg 361 dagar framåt eller beroende på tillgänglighet.
* Erbjudandet gäller inte på SAS charterflyg.

Hur man ändrar datum, tid eller namn

Om flygningen utförs av SAS kan du ändra namnet fram till 24 timmar före avresa, mot en avgift på 150 SEK.
Namnändring är inte tillåten om flygningen utförs av ett Star Alliance-partnerflygbolag.

  1. Gå till Mina bokningar.
  2. Sök efter din bokning med ditt efternamn och bokningsreferens.
  3. Öppna din bokning och välj “ändra bokning”.
  4. Välj flyget du vill ändra och det nya resdatumet eller -tiden.
  5. Ange dina betalningsuppgifter och bekräfta ändringen.

Namnändring är inte tillåten om flygningen utförs av ett Star Alliance-partnerflygbolag. Att byta namn på din biljett kostar 600 DKK, 600 NOK, 600 SEK, 65 EUR, 80 USD (USA) och 96 USD (Asien) per biljett. Detta är endast möjligt för resor som ännu inte har påbörjats. Gäller resor med SAS och Wideroe. För att ändra namnet på din biljett, eller överföra biljetten till en annan resenär, kontakta SAS Kundtjänst. Om din bilett är en bonusbiljett (applicerat en 50% poängrabatt med AmericanExpress eller en Flypremium rabatt) och flygningen utförs av SAS kan du ändra namnet fram till 24 timmar före avresa, mot en avgift på 150 sek.

Kontakta kundtjänst för ombokning eller ändring av din bonusbiljett som betalats med en 50% poängrabatt

Telefon 08 797 40 40 mån–sön kl 09.00 -17.00 
Få tag på SAS eller A* efter arbetstid: International calls: +1-201-896-3600 SAS I USA

Tidigare satt AmericanExpress kundtjänst i Tallinn som varit ansvariga för att boka bonusbiljetter med 50% poängrabatt. Under 2020 flyttades kontoret till Sverige och det gamla telefonnumret på 018-4809167 har ersatts av nytt nummer (se ovan) som man skall ringa om man vill boka sin Awardresa med sin förmån från AmericanExpress.

Ombokningsavgifter:
150 SEK per person (ej spädbarn). Avgiften gäller för både SAS- och Star Alliance-bonusresor.

Avboka bonusresa

Avbokning av bonusresa är gratis.
Vid avbokning av bonusresor kommer skatter att återbetalas men ej serviceavgifter

Om det inte går att avboka när du är inloggad på “mina sidor”, så ringer du kundtjänst för att avboka din bonusresa. Om du väljer att avboka bonusresan, får du tillbaka både poängen & vouchern (om giltighetstiden inte passerat) samt de betalda skatterna om du avbokar senast 24 h innan avresa. Det förutsätter att dina poäng inte går ut innan du avbokar din nästa resa. Om du skulle avboka senare än 24 h från bokningstillfället, får du tillbaka det du betalat, förutom 450 kr i serviceavgift per biljett. När du väl har påbörjat din bonusresa kan du inte boka om den eller få återbetalning för hemresan. Din American Express voucher förmån är giltig innevarande år samt nästkommande kalenderår från brevets utskriftsdatum. Din Amex 2f1 voucher gäller alltså från det datum du erhåller din voucher fram till slutet på följande kalenderår. Bokning måste ske inom förmånens giltighets- tid, medan resan kan genomföras efter förmånens giltighetstid. Erbjudandet kan endast nyttjas vid inväxling av EuroBonus-poäng. Resor bokade med en voucher som blivit förlängd och gått ut kan inte ombokas eller avbokas utan att vouchern brinner inne.

Om flygbolaget har ställt in flyget p.g.a. Corona-pandemin så innebär det att flyget är inställt av en “irreguljär händelse”. I vanliga fall innebär avbokning av bonusresor att skatter återbetalas men att serviceavgifter inte återbetalas. Men om avbokningen sker som ett resultat av inställt flyg, schemaändring eller annan irreguljär händelse återbetalas alla flygskatter inklusive SAS Star Alliance Service Fee. Detta gäller i t.ex. fallet med att USA införde stopp av resor från Europa.

Om du har bokat en blandad Bonusbiljett med vanlig biljett för poäng, då behöver du kontakta SAS Kundtjänst för ombokning.

Bonusbiljetter och ordinarie biljetter för poäng kan ombokas online när du är inloggad på sas.se
Ombokningsavgift är 150 SEK per person (ej spädbarn). Avgiften gäller för både SAS- och Star Alliance-bonusresor. Om din flygning ställs in får du ett erbjudande om återbetalning av dina poäng och betald skatt. Poängen återbetalas till ditt konto även om de utgick efter att du gjorde bokningen.

Du kan omboka, ändra eller avboka SAS- och Star Alliance-bonusbiljetter upp till 24 timmar före avgång. Förutsatt att dina poäng är giltiga så kan du ändra biljetten fram till 24 timmar före avgång. Observera att du inte kan återanvända utgångna poäng. Om avbokningen sker mindre än 24 timmar före avresa kommer poängen inte föras tillbaka till ditt EuroBonus-konto. Obs! Eventuell biljett- och/eller bokningsavgift återbetalas endast om avbokningen sker inom 24 timmar efter bokningen. Skatter och avgifter är återbetalningsbara. SAS erbjuder ombokning till länder som har inreserestriktioner världen över. Om du ska göra en ny bokning, använder du en icke utgången Amex voucher. Om din värdecheck har gått ut sedan du gjorde den ursprungliga bokningen har du rätt att boka om den utan avgift om du reser till / från: (oavsett om din voucher förfallit eller ej)

• USA – avresa 30 nov 2021 eller tidigare
• Asien – avresa 31 mars 2022 eller tidigare 
• Du har testats positivt för covid 24h före avresa. Gäller fram till 31 mars 2022.
• Förfallna vouchers vid avbokning returneras till dig med en förlängd bokningsperiod på 30 dagar. 
• Serviceavgifter återbetalas på 450 sek

För inrikesresor, resor till / från Skandinavien/ Europa samt inom Europa gäller normala ombokningsregler för din bonusresa så länge inresetestriktionerna inte ändras. Kan jag boka om min bonusresa om mina poäng har gått ut? Normalt sett kan du inte omboka din bonusresa om dina poäng har gått ut, men med anledning av pandemin erbjuder sas dig nu andra möjligheter. Läs mer på sas hemsida.

Gillar du vår webbsida? Gå med i vår FaceBook-grupp “SAS EuroBonuspoäng”

Ge ett bidrag. Swisha en kopp kaffe med QR-koden!

Vill du bidra till utvecklingen av denna hemsida med fler och uppdaterade inlägg? Vi lägger ner mycket tid på sidan & alla bidrag tas tacksamt emot och och går främst till kostnader och underhåll av denna webbsida. Tips! PayPal accepterar både AmericanExpess och SAS Mastercard.

Lämna ett svar

Close