Close

Samla poäng från dina vardagsinköp till resor världen över

Flyg med 28 olika flygbolag inom Star Alliance

Close

Inga produkter i varukorgen.

American Express lounge Arlanda

Ge ett bidrag. Swisha en kopp kaffe!

Vi tar tacksamt emot alla bidrag som främst går till kostnader och underhåll av denna webbsida. Vi lägger ned mycket privat tid på hemsidan till att skriva och hålla inläggen uppdaterade med ny information. Alla intäkter går främst till kostnader och utlägg /underhåll av hemsidan, olika abonnemangskostnader, layout m.fl.  Tips! PayPal accepterar både AmericanExpess och SAS Mastercard ;- )


sidan senast uppdaterad: 2022-11-07

Flygplatsförmåner Arlanda Flygplats

Loungeaccess på Arlanda, Vanda, Gardermoen och Stavanger


Loungeaccess på Arlanda

Platinum huvudkortmedlem + en gäst
Platinum extrakortmedlem + en gäst

AmericanExpress har en helt egen lounge på Arlanda i samarbete med Pontus in the Air. Du hittar loungen på Arlanda Terminal 5, airside mellan A- och F-piren. Konceptet sticker verkligen ut bland det övriga utbudet på flygplatsen. Efter att ha passerat säkerhetskontrollen så tar den som vill dit till vänster och hittar snart trappan upp. Miljön är lugn och behaglig med ett unikt specialdesignat möblemang. I loungen kan du välja på en trevlig frukost, eller några väl utvalda maträtter och dryckesval, läs mer här. Du kan förbeställa det mesta av utbudet i appen och betalningen kan också ske i appen. Mycket praktiskt då det går att beställa i taxin ut till Arlanda och sedan hämta sin kasse och gå vidare. Du kan indikera när du vill hämta upp din beställning.

I och med att detta är ett restaurangkoncept för en flygplats så är det snabbhet som gäller. Det erbjuds en garanti på att från beställning tills dess du blir serverad så ska det inte ta mer än 12 minuter. Tar det längre så blir du bjuden på maten. “Mise en place” är alltså a och o detta kök! I vinlistan hittar du 185 champagner att välja på och 1000 olika viner. Till exempel kan nämnas Heidsieck & Co Goût Amercain 1907 bärgade från det förlista ångbåtsfartyget Jönköping, Mumm 1959, Pommery 1961 för att nämna några. Pontus in the Air är också Krug Ambassador, vilket innebär att Krug serveras på glas.

Meny 
* Köket stänger 30 min innan loungen stänger.   

Du registrerar ditt kort och ditt boardingkort för entré til loungen

Du registrerar ditt kort och boardingkort i entrén till loungen. Du behöver alltid ha ditt Platinum-kort med dig för inträde i loungen (mobila betalmetoder och digitala plånböcker är inte giltiga). Vänligen notera att tillträde till loungen är personlig, ditt kort kan inte lånas ut och namnet på ditt Platinum behöver stämma överens med namnet på ditt boardingkort.

Ladda ner appen Amex Experiences så har du alltid tillgång till loungens meny och öppettider.  

För aktuella öppettider, besök https://pontusfrithiof.com/pontus-in-the-air/

Plaza Premium Lounge på Helsingfors-Vanda
Plaza Premium Lounge på Helsingfors-Vanda

Med Platinum har du tillgång till Plaza Premium Lounge, som ingår i programmet American Express Global Lounge Collection. I loungen finns bekväma sittplatser, eget kök, bar, duschutrymmen, laddningsstationer, fri Wi-Fi, arbetsutrymmen och lekplats för familjens yngsta.

OSL Premium Lounge på Gardermoen
OSL Premium Lounge på Gardermoen

Med Platinum har du tillgång till OSL Premium Lounge på Gardermoen i Oslo. Det perfekta stället att slappna av, läsa en tidning och äta något lättare samt dricka något gott i en harmonisk miljö. Du hittar OSL Premium Lounge ovanför shoppingarean innan gate E8 (International).

På grund av rådande situation är loungen tillfälligt stängd. 

Lounge Stavanger Lufthavn
North Sea Lounge i Stavanger 

Med Platinum har du tillgång till North Sea Lounge i Stavanger. Här kan du äta en lättare måltid, läsa en tidning, surfa med fritt Wi-Fi eller njuta av den vackra utsikten över landningsbanan.

På grund av rådande situation är loungen tillfälligt stängd. 

Lämna ett svar

Close