Close

Samla poäng från dina vardagsinköp till resor världen över

Alla kan resa i Business Class med poäng från sina vardagsinköp.

ad-image

Flyg 2 för 1 med 50% poängrabatt

artikeln senast uppdaterad: 2022.11.24

Flyg 2 för 1 med 50% poängrabatt

American Express 50% rabatt. Res 2 för 1 – en av de absolut bästa förmånerna där du får en bonusresa för halva poängpriset en gång per kalenderår.

2-4-1 (2for1). Två för samma pris som en. Gäller valfri bonusresa med SAS Bonus eller Star Alliance. Den här vouchern är helt ovärderlig för många, även för oss. Det innebär att du kommer dubbelt så långt på dina poäng eller kan flyga Business Class i stället för ekonomi till extremt bra poängpris! Med SAS Amex-kort får du möjligheten att boka en bonusresa till halva poängpriset när du har handlat för ett specifikt belopp under ett kalenderår. Du betalar 50% av ordinarie poängpriset på en resa för 1-2 personer. Reser du själv betalar du alltså halva poängpriset & reser ni 2 personer betalar du endast för en person. Du betalar den rabatterade resan med dina insamlade EuroBonus-poäng.

Priset för en bonusresa är ett fast poängpris för tur och retur, beroende på vilken zon du vill resa till. Du gör dagliga inköp i din vardag redan idag. Med ett SAS Amex kort kommer du att tjäna poäng på samtliga köp, vilket i slutändan kommer kunna resultera i en riktigt rolig resa utan att behöva betala för flygbiljetter. Du kan se i Amex SE appen när du är inloggad när du uppnår din poängrabatt. Under förmåner står det hur mycket du har spenderat och hur mycket du behöver spendera ytterligare för att uppnå din poängrabatt. Poängrabatten syns sedan i beställningsöversikten när du loggat in på ditt EuroBonus-konto. När du bokar resa, kom ihåg att poängen måste dras från det EuroBonus-konto där rabatten är tillagd. Är ni fler personer i ett hushåll eller vänner som tillsammans samlar poäng med American Express och tillhörande extrakort, är det en fördel att ha ett Point-Sharing konto där poängen samlas på samma konto.

Så här gör du när du bokar din resa med din 50% förmån

Boka bonusresa med SAS eller Star Alliance online eller över telefon.

Ring 08-797 40 40 (måndag-fredag 09:00-17:00). Du kan också boka online på sas.se. Vid hjälp att boka en resa över telefon debiteras en bokningsavgift om 400 sek per resenär. För ombokning debiteras en avgift om 150 sek per resenär på Star Alliance flygningar och 250 sek per resenär på SAS flygningar inom Europa samt 750 sek per resenär på SAS flygningar till / från Asien och Nordamerika.


Giltighetstid för din 50% förmån och villkor:

Förmånen 50% poängrabatt innebär halva poängpriset för upp till två personer på en valfri bonusresa med SAS Bonus eller Star Alliance. (Du kan även applicera en Fly premium rabatt på en SAS Bonus biljett). När du uppnått ditt spenderingskrav som gäller för respektive kort under ett kalenderår, erhålls ett brev som bekräftar att du är berättigad till förmånen. Förmånen är giltig innevarande år samt nästkommande kalenderår från brevets utskriftsdatum. Din Amex 2for1 voucher gäller alltså från det datum du erhåller din voucher fram till slutet på följande kalenderår. Om du exempelvis uppnår din voucher den 20 dec 2020 kan du boka från det datumet ända fram till 31 december 2021. Bokning måste ske inom förmånens giltighets- tid, medan resan kan genomföras efter förmånens giltighetstid.

Endast en förmån kan användas per bokningstillfälle. Bokning av resa måste ske inom förmånens giltighetstid och erbjudandet kan endast användas vid inväxling av EuroBonus-poäng. Du kan alltså inte välja att betala bonusresan med kontanta medel och få halva priset, utan du betalar bonusresan med intjänade EuroBonus-poäng. Nästa intjäningsperiod påbörjas i januari påföljande år och ett nytt spenderingskrav för att uppnå nästa 50% förmån. 

När du bokar resa, kom ihåg att poängen måste dras från det EuroBonus-konto där rabatten är tillagd. Du kan se i Amex SE appen när du är inloggad när du uppnår din poängrabatt (under förmåner). Där står det också hur mycket du har spenderat med kortet under kalenderåret och hur mycket du behöver spendera ytterligare för att uppnå din poängrabatt innan kalenderåret är slut. Poängrabatten syns sedan i beställningsöversikten när du loggat in på ditt EuroBonus-konto

** Resor bokade med en voucher som blivit förlängd och gått ut kan inte ombokas eller avbokas utan att vouchern brinner inne. Denna period kan normalt inte förlängas, men SAS har gjort undantag på grund av Covid19 och förlängt vissa vouchers under pandemin. I så fall ska du ha fått information och ser din giltighetstid på vouchern när du är inloggad.


3 olika SAS American Express kort att välja mellan

Hur många poäng du tjänar på dina inköp varierar beroende på vilket SAS Amex-kort du har.

SAS Amex Classic 
Kortet är kostnadsfritt och har ingen årsavgift. För Classic Card tjänar du 10 poäng per 100 kr spenderat. När du handlat för 100 000 kr under ett kalenderår får du möjligheten att boka en bonusresa till halva poängpriset inom Europa med SAS Bonus. Poängrabatten är giltig det året den blev intjänad samt hela nästkommande kalenderår. Med detta kort ingår ingen reseförsäkring.

SAS Amex Premium
Kortet kostar 100 kr/mån (1200 sek/år). 3 månader gratis första året. Med Premium Card tjänar du 15 poäng per 100 kr spenderat. När du har handlat för 150 000 kr under ett kalenderår får du möjligheten att boka en bonusresa till halva poängpriset i hela världen med SAS Bonus eller Star Alliance. Poängrabatten är giltig det året den blev intjänad samt hela nästkommande kalenderår. I kortet ingår även reseförsäkring samt ett extrakort utan kostnad.

SAS Amex Elite

Kortet kostar 400 kr/mån (4800 sek/år). Med Elite Card tjänar du 20 poäng per 100 kr spenderat. När du har handlat för 150 000 kr under ett kalenderår får du möjligheten att boka en bonusresa till halva poängpriset i hela världen med SAS Bonus eller Star Alliance. Handlar du för totalt 300 000 kr under ett kalenderår får du möjligheten att boka ytterligare en resa till halva poängpriset. Poängrabatten är giltig det året den blev intjänad samt hela nästkommande kalenderår. I kortet ingår en utökad reseförsäkring, tre gratis extrakort samt conciergeservice genom American Express.

Få statusgrundande poäng. Få 20.000 statusgrundande poäng varje år, vilket ge dig minst silvernivå i SAS EuroBonus och tillgång till extra förmåner. Elite kort finns även i variant av betalkort i stället för kreditkort. Det innebär att det inte finns någon avbetalningsmöjlighet på fakturan, utan hela skulden måste betalas varje månad. Årsavgiften är något högre som ligger på 6000 sek per år. Kortet erbjuder samma förmåner som Elite kreditkort.

välkomstbonus när du tecknar AmericanExpress kort med vår personliga länk.

Villkor för att få välkomstbonus

Villkor för att bjuda nytecknande av AmericanExpress kort med välkomstbonus är att det inte är tillåtet att dela en bjud in-länk via sociala medier eller på hemsidor. Skriv till oss på eurobonuspoang@gmail.com eller fyll i vårt kontaktformulär under ”kontakt” med ditt namn och att du önskar få inbjudningslänk, så skickar vi den till dig. Välkomstbonus gäller endast om du inte redan har, eller har haft, ett American Express-kort under de senaste 6 månaderna.


I dessa inlägg hittar du fler tips hur du bokar & hur många EuroBonus-poäng en poängresa kostar
Poängpris för att boka bonusresa med Star Alliance

I inlägget kan du läsa hur man bokar en bonusresa med Star Alliance och där kan du också se hur många poäng du behöver samla ihop.

Poängpris för att boka bonusresa med SAS

I inlägget kan du läsa hur man bokar en bonusresa med SAS. Du kan se hur många poäng poäng du behöver samla ihop.

Vart kan jag se mina intjänade 2-4-1 vouchers?

Du hittar dem när du är inloggad på sas genom att söka flyg för ”poäng” och när du valt flyg och klickar gå vidare kommer dina vouchers att synas. En del ser flera medans andra bara kan se en. Det är lite lotto hur många vouchers som visas om du har flera. Oftast visas alla vouchers med samma utgångsdatum, har man fler som har senare utgångsdatum syns inte dessa förrän du använt de med tidigare datum.

Vilket datum gäller på vouchern när man uppnår sin förmån?

Det är transaktionsdatum som gäller och inte bokföringsdatum. Om du exempelvis har handlat för 99 900 sek på ditt Amex Classic kort och försöker att trigga vouchern att gälla ett år längre genom att invänta med att spendera sista hundralappen på kortet för att uppnå vouchern årets sista datum den 31/12, kommer eventuellt transaktionen att bokföras runt 1-2 januari på grund av röd dag (reserverat belopp). Bokförs då transaktionen senare än 31/12, kommer du alltså inte att få någon voucher eftersom att spenderingen endast gäller per kalenderår. Bokförs däremot transaktionen direkt (du ser i appen om beloppet dragits direkt) den 31/12, kommer antagligen spenderingen för vouchern att skrivas ut hos Amex runt 1-2 januari och därmed gäller vouchern nästkommande år fram till 31/12. Om du vill chansa på detta sätt är det viktigt att du har koll i appen att beloppet på transaktionerna skett 31/12, så att du verkligen vet att du uppnått din spend för att tillgodo se dig vouchern för kalenderåret. Med det sagt, är det aldrig 100% säkert att detta fungerar att trigga vouchern framåt ett år.

2 comments

  1. Har använt mig av ett par 2-4-1, grymt! Precis beställt ett Mastercard med, går det att använda dessa EBS poäng tillsammans med Amex EBS poäng när man t ex bokar en 2-4-1?

    1. Ja absolut, dina EB poäng samlas i samma pott oavsett Amex eller SAS MC kort, så du kan använda dessa när du bokar med en 2-4-1 ☺️ SAS Mastercard kortet synkar automatiskt till Eurobonus och sas kontot, medan man aktivt behöver synka sitt SAS AnericanExpress till sitt EB nummer

Lämna ett svar

Close
%d bloggare gillar detta: