Close

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP

ANVÄND DINA POÄNG TILL BONUSRESOR VÄRLDEN ÖVER

2022 – INTJÄNING AV EUROBONUSPOÄNG & BOKADE POÄNGRESOR

Detta inlägg kommer att uppdateras allt eftersom under år 2022. Håll tillgodo!

Oavsett om du är ny eller gammal inom EuroBonus-programmet, finns det alltid något nytt att lära inom poängintjäning. Det handlar alltså om att få poäng för sina inköp som man ändå hade gjort i vardagen oavsett. Det finns massor med olika och strategier att samla EuroBonuspoäng. För dem flesta som samlar EuroBonuspoäng handlar det om att hitta olika sätt att maxa poängen för varje inköp. Personligen lägger jag dock inte mer tid än nödvändigt, däremot om jag ska göra ett större inköp till hemmet som kommer att generera en högre summa poäng, så är jag noga med att kolla upp om det finns någon aktuell kampanj som skulle generera dubbla poäng (Double Dipping) för mitt inköp (till exempel i SAS online shopping portal). I så fall kanske jag väntar tills själva kampanjdagarna inträffar och då gör mitt inköp på det som jag ändå skulle handlat. Jag lägger absolut inte mer tid än vad jag måste på att samla EuroBonuspoäng. Så länge jag uppnår tillräckligt många poäng att inte behöva betala flygbiljetter med kontanta medel och att kunna boka våra resor i Business Class varje år så är vi nöjda. Vi har alla olika önskemål av vad vi vill få ut av EuroBonus. Med detta sagt, hoppas jag att detta inläggs sammanfattning av 2022, ska kunna inspirera dig i ditt poängsamlande.

Vilka kort har vi använt oss av och hur har det gått med vår poängintjäning 2022?

Awardresor, bonusresor – fast poängpris med en 50% poängrabatt

  1. Miami sept 2022. 2 personer tur / retur i Business. Totalt 100.000 poäng.

Poängresor, Revenue – biljetter betalda för poäng

  1. England maj 2022. Revenue biljetter (vanlig resa betald för poäng). 2 personer tur / retur i Plus / Business. Totalt 84 000 poäng.

Hemma hos oss börjar nedräkningen samma stund som en ny resa bokas. Med 50% poängrabatt (2for1 voucher) som vi tjänade ihop under 2021, bokade vi en poängresa till Miami i Business Class under hösten 2022. Därifrån ska vi åka på en kryssning i karibien 14 dagar. Önskemålet hade såklart varit att kunna åka iväg på ytterligare en longhaul. Men trots att världen öppnats upp för resor så styr arbetet, antal sparade semesterdagar, budget för husrenovering och mycket annat detta år. Trots detta kom vi iväg på en weekend till StorBritannien under maj månad för att hälsa på goda vänner. Om ni vill läsa mer om våra bokade bonusresor och se foton från våra resmål, kan ni läsa mer om det här (inlägget uppdateras löpande).

Poängstatistik – vår intjäning av EuroBonus-poäng 2022

Poängstatus på vårt konto oss ser ut som följande: 299 668 poäng + två (2) st 2för1-vouchers. 
(senast uppdaterad 2022.05.22)

Första kvartalet jan – mars

Andra kvartalet april – juni

Tredje kvartalet juli – sept

Fjärde kvartalet okt – dec

60 360 poäng

Växla coop-poäng till EuroBonus-poäng
  • April 2022 kampanj: 8000 coop-poäng växlat till 960 EuroBonuspoäng

Inköp och poängintjäning 2022

AmericanExpress premium kort 2022intjänade poäng totalt = (uppdateras i slutet av året)
AmericanExpress kort
onlineköp. fysiska butiker och paypal.
Köp genom SAS online shoppingportal
Drivmedel på Preem
AmericanExpress kopplat till Preem
Coop -poäng växlat till EuroBonus-poäng
50% poängrabatt (2for1)

Sammanfattning 2022

Vill du också samla poäng från dina vardagsinköp till resor världen över?

Det enklaste sättet att tjäna EuroBonuspoäng till gratis resor världen över, är att använda ett SAS Mastercard (World eller Premium) eller ett SAS AmericanExpress kort (Classic, Premium eller Elite). Det finns alltså totalt 5 olika varianter av kort du kan välja mellan. De olika korten kommer med olika avgifter och förmåner. Desto högre årsavgift desto högre intjäning av poäng per spenderad krona. Det är endast med ett SAS AmericanExpress kort som man har möjligheten att resa 2 personer för poängpriset av 1 varje år. Jag har skrivit om skillnaden mellan SAS Mastercard och SAS American Express kort i flera inlägg på hemsidan, så jag kommer inte att göra det här. Vill du läsa mer om dem har jag länkat dem till inläggen.

Du kan tjäna poäng på olika sätt med dessa kort:

  • Tjäna poäng på allt du spenderar 
  • Få en välkomstbonus när du tecknar kortet som ny kund
  • Få en rekryteringsbonus när du värvar en vän till Amex premium eller Elite kort
  • Använd ditt kort för att betala räkningar hos Billhop eller Betalo
  • Handla online genom SAS shoppingportal och få extra poäng oavsett vilket kort du betalar med.
Få Välkomstbonus när du ansöker om ett American Express kort.

Din välkomstbonus beror på vilket av de olika korten du väljer att teckna. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder, dvs att du inte har haft Amex kort under de senaste 6 månaderna. Det kan ta upp till 10 veckor för belöningen att nå ditt Konto.

Lämna ett svar

Close