Close

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA

BOKA BONUSRESA VÄRLDEN ÖVER MED ALLA FLYGBOLAG INOM STAR ALLIANCE

Close

Du har inga produkter i varukorgen.

2021 – Vi tjänade ihop 182 279 EuroBonus poäng till nästa lyxresa i Business Class

Vår poängstatistik av EuroBonus-poäng 2021

AmericanExpress premium kort (januari – juni)
AmericanExpress Elite kort (juni – december)
intjänade poäng totalt = 182 279 poäng
AmericanExpress kort
onlineköp. fysiska butiker och paypal.
75 232 poäng + 81 689 poäng renovering, nytt kök & Attefallshus
SAS Mastercard Premium / Uppsagt
onlineköp. fysiska butiker och paypal.
16 420 poäng
Köp genom SAS online shoppingportal5262 poäng
Drivmedel på Preem
AmericanExpress kopplat till Preem
2116 poäng
Coop -poäng växlat till EuroBonus-poäng1560  poäng
50% poängrabatt (2for1)1 st. intjänad maj 2021
1 st. intjänad sept 2021

Vi valde i början av 2021 att avsluta vårt SAS Mastercard Premium och flera har frågat om vi inte förlorar mycket poäng eftersom att American express inte accepteras överallt. Under 2020 tjänade vi ungefär 50k poäng på MC kortet. Vi går såklart miste om dubbla poängkampanjer med SAS EuroBonus Mastercard, men utifrån att vi ändå har en relativt hög spendering per kalenderår, så kommer vi lyckas tjäna ihop tillräckligt med poäng till bonusresa varje år. Personligen så tycker jag SEB är svåra och krångliga att ha att göra med till skillnad från American Express kundtjänst. Hittills vill jag påstå att det känns som rätt beslut att endast ha Amex kortet. Våra köp känns mer riktade och mindre slentrianmässiga. Dem köp som vi ändå behöver göra där AmericanExpress inte accepteras är inte superviktiga för oss att få poäng på. I värsta fall kan vi använda oss av Billhop och betala på faktura om vi behöver poängen.

Inköp och shopping

Vi gör alla våra inköp med Amex kortet gällande mat, hygienartiklar och drivmedel på Preem. Övriga utgifter så som kläder, bilservice/underhåll, nöjen, aktiviteter och inredning till hemmet lyckas jag inte alltid koppla till Amex kortet, men försöker så långt det är möjligt att välja fysiska butiker eller SAS online shopping portal. Vi handlar fortfarande mat på Ica, då det inte finns Coop eller hemkörning av andra matkedjor där vi bor som är samarbetspartners med SAS. Vi gör alla onlineköp genom SAS onlineshopping så långt det är möjligt, och vid checkout har dem flesta butiker KLARNA, där man kan välja att betala med American Express kort eller PayPal som vi kopplat till våra Amex. Då blir det ju “double dip”. Om det är någon butik online som inte erbjuder Amex som betalningsmetod, betalar vi med vårt vanliga VISA eller Mastercard genom SAS onlineshopping och får dem vanliga poängen. Alla prenumerationer/abonemang som går att synka till American Express kortet / PayPal, Spotify. Apple TV. Apple.com, Tradera osv. För dig som har ett SAS Mastercard kort kan du även betala din high3G mobilräkning i appen, Storytel, Postkodlotteriet, svenskaspel osv. Kolla upp din prenumeration i respektive app och se över dina betalningsmöjligheter om du kan ändra så att du tjänar poäng på dina månatliga utgifter.

SAS Online shopping portal

Här nedan ser ni historik för 2021 från våra onlineköp från SAS Online shopping portal.

50% poängrabatt 2021

Vi har just nu 2st 2-4-1 vouchers (50% poängrabatt) som behöver användas innan förfallodatum, och eftersom att det är en rådande pandemi och inte har gått att resa, känner vi ingen större press att få in mer poäng varje månad än vi får från köp med Amex kortet. Vi uppgraderade från premium till Elite kort under maj månad när det var 30 000 kampanj från American Express hemsida. Vi har en intjänad 2-4-1 voucher från förra året (vi bokade till Zanzibar, men på grund av reseavrådan utanför Europa och att reseförsäkring då inte gäller, ombokade vi till Cypern okt 2021). Vi fick därför leta nytt hotell och hittade ett som vi ville ha genom Booking.com. Ett tips är att man först kan kolla priset genom SAS Hotels, där finns över 600 hotell och Hotels.com är ett av dem som finns med. Öppnar man då upp länken till Hotels.com och bokar därigenom, tjänar du dubbla poäng. Då jag räknade på intjäning av poäng skulle det ha blivit omkring 1000 extra poäng förutom dem poäng som Elite ger per spenderad krona vid betalning, men jag valde ändå att boka genom Booking.com då det blev några tusenlappar billigare.

Voucher nr 1 – intjänad maj 2021
Voucher nr 2 – intjänad sept 2021

– 130 000 Award bokad sept 2022 (Voucher nr 1)
– 30 000 Award bokad maj 2022 (Voucher nr 2)

Bonusresa okt 2022 – Karibien & Antillerna

Vi har bokat Business Class till Miami, USA. Från Miami ska vi åka på en Karibien kryssning: Miami, Puerto Rico, Amerikanska jungruöarna, Dominikanska Republiken, Ocean Cay, Jamaica, Caymanöarna & Mexico.

Bonusresa okt 2022


Flygbolag: Turkish, Copa och TAP
Kabinklass: Business
Destination: Miami (Open jaw)
Avreseort: ARN (hemresa CPH)
Antal poäng per person: 65.000 (Ink Amex 2-4-1)
Skatter & avgifter per person: 1284 sek
Antal resenärer: 2st
Avresa: Sept 2022

ARN – IST: Turkish Boeing 737-800
IST – PTY: Turkish Boeing 787-9
PTY – FLL: Copa Boeing 737-800
FLL – LIS: TAP A330-900 Neo
LIS – CPH: TAP Airbus A321 Neo

Sammanfattning 2021

SAS Mastercard premium kortet blev uppsagt januari 2021, och det beslutet är vi nöjda med. Har inte saknat kortet en sekund än så länge. Vi använder både Curve kort och Revolut kort relativt ofta, även om dessa inte går att synka till AmericanExpress som genererar några EuroBonus-poäng. Vi har inte behövt använda oss av Billhop mer än två gånger detta år på två större utgifter i vår husrenovering där butiken inte haft AmericanExpress eller PayPal som betalningsmetod, och som vi ville ha Eurobonus-poäng för.

Våra inköp 2021 har varit mycket högre jämfört med 2020, dels har vi köpt hus som vi renoverar och vi har även köpt ett attefallshus och ett helt nytt kök. Det gör att vi har stora utgifter på byggnation och mycket av utgifterna har gått på Amex kortet. Under juni månad uppgraderade vi som sagt till ett SAS Amex Elite kort, AmericanExpress erbjöd en hög välkomstbonus och vi skulle påbörja vår husrenovering så den kampanjen passade oss bra. Vi har under oktobers poängkampanj från Amex (med personlig inbjudan) bytt kort till premium igen, och denna gång blir min make huvudkortsinnehavare. Om vi handlar för 30k (vilket vi kommer att göra) inom 90 dagar får vi 30 000 poäng + 20 000 poäng i värvningsbonus.

Och så lite uppdatering om resor…. vi har inte kunnat resa så mycket precis som alla andra på grund av restriktioner och en rådande pandemi. Under sommaren när UD öppnade upp för resor inom Europa höll vi på med renovering för fullt och vi vill oftast åka på longhaul till varmare breddgrader. Dessvärre kom vi inte iväg på vår Award till Zanzibar då vi blev tvungna att omboka, så det fick bli två veckors avkoppling på Cypern då vi hittade bra Business stolar dit samt att medelhavet var badvänligt. Det var riktigt kul att åter igen få njuta av ett glas bubbel i en bekväm flygstol mellan sol och bad. Hoppas att ni haft ett fint år, trots denna eländiga pandemi som pågår. Jag önskar oss alla restokiga ett bättre kommande år. På återseende!

Få Välkomstbonus när du ansöker om ett American Express kort med min personliga länk. Erbjudandet gäller endast nya kunder, dvs att du inte har haft Amex kort under de senaste 6 mån. Det kan ta upp till 10 veckor för belöningen att nå ditt Konto.

Du får 12 000 poäng för SAS Premium kort & du får din välkomstbonus efter en spendering om 15 000 under dina första 3 månader som kortmedlem. Du får 18 000 poäng för SAS Elite kort & du får din välkomstbonus efter en spendering 20 000 kr under dina första 3 månader som kortmedlem

>> Skaffa AmericanExpress med välkomstbonus

Handlar du för 150k under ett kalenderår med ditt Amex premium kort får du en 50% poängrabatt där du reser för halva poängpriset upp till två (2) personer världen över.

Om du slår ut vad du behöver spendera på ett kalenderår med kortet, blir det 12500 sek per månad. Kanske är ni 2 personer i hushållet och därmed blir det lättare att uppnå spenderingskravet? Får du din hyra på faktura?, då kan du betala den med ditt AmericanExpress kort. Här kommer fler tips:

  • Handla i matbutiker som accepterar AmericanExpress kort (ICA, Coop, Willys m.fl)
  • Handla till hemmet på ställen som accepterar AmericanExpress (online – SAS online shoppingportal)
  • Koppla dina abonnemang & betala med paypal som du kopplar till Amex (Spotify, Synsam, iCloud osv).
  • Betala din hyra & andra fakturor genom Billhop med ditt American Express kort och tjäna poäng
  • Betala restaurangnotan och be dina vänner swisha dig

GILLAR DU VÅR HEMSIDA?

Vi lägger ned mycket av vår tid till denna sida. All information har vi valt att ha offentlig & tillgänglig för er att läsa utan några avgifter eller prenumerationskostnader. Stötta oss gärna genom att bidra ekonomiskt med valfritt belopp. Ditt bidrag uppskattas!

Tips – en Guide för att samla EuroBonus-poäng till resor utan att flyga!

2 comments

  1. Nicola Westerberg says:

    Intressant läsning! Jag skaffade AMEX premium kort i feb och vi nu i juni har uppnått 150tkr spend genom liknande strategi som er. Har oxå SAS MC.. kanske dags att avskaffa detta kort. Hr ni funderat på en “icke SAS” AMEX kort nån gång, eller satsar ni endast på Star Alliance resor?

    1. Tack snälla! Kul att ni redan fått in en voucher, trots att halva året kvarstår. Personligen så har vi ingen användning för ett renodlat Amex kort, då vi satsar på att resa för halva poängsumman på Star Alliance resor. Vi kör endast med Elite just nu, och har detta år som experiment att vara utan SAS MC och ser hur det går och hur mycket poäng vi i så fall ”förlorar”. Men poängintjäning är ju högre med Elite kortet än med premium.. så det ska bli spännande att se statistiken i slutet av året 🤩

Kommentera

Close