Close

Samla poäng från dina vardagsinköp till resor världen över

Alla kan resa i Business Class med poäng från sina vardagsinköp.

ad-image

2021 – Vi samlade ihop 182 279 EuroBonus-poäng

artikeln senast uppdaterad: 2022.01.09

2021 – En sammanfattning av våra intjänade EuroBonus-poäng. Vi samlade ihop 182 279 poäng

Våra inköp 2021 har varit mycket högre jämfört med år 2020, dels har vi köpt ett nytt hus som vi totalrenoverar och vi har även köpt ett attefallshus och ett helt nytt kök. Det gör att vi haft stora utgifter på byggnation och mycket av utgifterna har vi såklart lagt Amex kortet. Under juni månad uppgraderade vi från SAS AmericanExpress premium till SAS AmericanExpress Elite, då det var kampanj att få en bonus på 45 000 poäng. i och med att vi skulle påbörja renovering av huset så passade den kampanjen oss bra.

Som vanligt, så har vi också använt Amex på våra vardagsinköp (så långt det är möjligt) gällande mat, hygienartiklar, drivmedel, kläder, bilservice/underhåll, nöjen, aktiviteter och inredning till hemmet. Jag tycker att man blir alltmer van att hitta bra vägar till poängintjäning och köpen blir mer riktade utan att för den skull påverka att man handlar mer bara för att man har ett kreditkort eller vill tjäna poäng. Jag skulle snarare säga att vi blivit mer medvetna och har bättre koll på priser eftersom att man ofta jämför samma vara mellan fler fysiska butiker och onlinebutiker. Vissa inköp lyckas vi inte alltid koppla till kortet då AmericanExpress eller PayPal inte fungerat som betalningsmetod. Tidigare har vi alltid kunnat använda SAS Mastercard på dessa köp eftersom att Mastercard alltid accepteras vart du än handlar, men detta året har vi sagt upp SAS Mastercard (mer om det längre ned).

Vår poängstatistik av EuroBonus-poäng 2021

AmericanExpress premium kort (januari – juni)
AmericanExpress Elite kort (juni – december)
intjänade poäng totalt = 182 279 poäng
AmericanExpress kort
onlineköp. fysiska butiker och paypal.
75 232 poäng + 81 689 poäng renovering, nytt kök & Attefallshus
SAS Mastercard Premium / Uppsagt
onlineköp. fysiska butiker och paypal.
16 420 poäng
Köp genom SAS online shoppingportal5262 poäng
Drivmedel på Preem
AmericanExpress kopplat till Preem
2116 poäng
Coop -poäng växlat till EuroBonus-poäng1560  poäng
50% poängrabatt (2for1)1 st. intjänad maj 2021
1 st. intjänad sept 2021

Vart handlar vi och hur gör vi våra inköp?

Vi gör våra matinköp på Ica och Coop. När vi handlar på Coop kan vi ju också omvandla våra cooppoäng till EuroBonus-poäng. Vi tankar drivmedel på Preem, och gärna på bemannade stationer då vi tjänar dubbla poäng genom att gå in och betala. Vi gör våra vardagsinköp både i fysiska butiker och i onlinebutiker. Att handla online är smidigt och det är också enkelt att jämföra priser. När vi ska handla online kollar vi alltid om den butiken finns med i SAS online shopping portal. Om butiken finns med i portalen tjänar vi dubbla poäng, på något vi ändå skulle ha köpt. Hur enkelt som helst!

** Dubbla poäng innebär att man tjänar poäng som kreditkortet ger per spenderad krona plus att man tjänar poäng per spenderad krona i den aktuella butiken / restaurangen osv.

Vi är också noga med att koppla alla abonnemang och autogiron till PayPal som är knutet till våra AmericanExpress kort, om det är möjligt. På så sätt tjänar vi poäng på saker som ändå har utgifter på. Några exempel är Spotify, synsam, iCloud, Apple,Tradera, Espresso House m.fl. För dig som har ett SAS Mastercard kort kan du även betala din high3G mobilräkning i appen, Storytel, Postkodlotteriet, svenskaspel osv. Kolla upp din prenumeration i respektive app och se över dina betalningsmöjligheter om du kan ändra så att du tjänar poäng på dina månatliga utgifter.

SAS onlineshopping portal (refunder principen)

När du handlar i någon av alla hundratals butikerna, kan du välja vilket kort du vill som betalningsmetod och du tjänar då alltså EuroBonuspoäng per spenderad krona, oavsett vilket kort du betalar med. Varje butik erbjuder olika poängintjäning och relativt ofta kommer kampanjer om högre poängintjäning. Om du vill tjäna dubbla poäng måste du använda antingen ett SAS AmericanExpress kort eller ett SAS Mastercard kort, där du även tjänar poäng som kortet ger per spenderad krona. Vid checkout erbjuder dem flesta butiker AmericanExpress som betalningsmetod. Om det är någon butik som inte erbjuder detta kan man prova att använda KLARNA, där man kan välja att betala med American Express kort eller PayPal som du alltså kopplar till ditt Amex. Om det inte går, betalar vi då med ett vanligt Mastercard eller VISA kort och ändå får poäng på våra köp.

SAS Online shopping portal

Här nedan ser ni historik för 2021 från våra onlineköp från SAS Online shopping portal.

Uppsägning av SAS Mastercard Premium kort

Vi valde i början av 2021 att avsluta vårt SAS Mastercard Premium kort och flera har frågat om vi behöver kortet för att få poäng på alla köp, eftersom att American express inte accepteras överallt. Under 2020 tjänade vi ungefär 50k poäng på SAS Mastercard kortet. Vi har inte sagt upp kortet på grund av att vi tycker det blir för dyrt att betala 1495 sek per år. Vi hade i så fall kunnat nedgradera till standarkortet som kostar 395 sek per år. Så varför har vi sagt upp kortet med tillhörande extrakort?

Vi går såklart miste om intjäning av poäng på dem ställen där vi ”måste handla” där AmericanExpress inte går att använda. Vi går också miste om ”dubbla poängkampanjer” som SAS EuroBonus Mastercard erbjuder några gånger per år, men utifrån att vi ändå har en relativt hög spendering per år, så är dessa poäng inte livsnödvändiga för att kunna boka en bonusresa för poäng. Som det ser ut för tillfället kommer vi ändå tjäna ihop tillräckligt med poäng för att kunna boka i Business Class på våra bonusresor varje år. Det främsta anledningen till att vi sagt upp kortet är att jag personligen tycker att SEB är krångliga att ha att göra med till skillnad från American Express. Jag tycker också det är skönt att slippa hålla koll i två olika appar på våra utgifter och fakturor som ska betalas. SEB har som upplägg att fakturaperioden ligger på 8 veckor, vilket är väldigt frustrerande. Vi höjde kreditbeloppet åtskilliga gånger under 2021 för kortet blev övertrasserat varje gång (!) det var dubbla poängkampanjer. Efter första misstaget att inte ha betalat in fakturan i förtid så att krediten ”var nollad” innan dubbla poängkampanj, så var vi noga med att betala in i förtid, men det hjälpte inte då SEB inte hanterade betalningen förrän 4-5 antal dagar senare och då var det försent ändå. Sådana småsaker var störande, att handläggningen är undermålig och att kundtjänst är otillgängliga på vardagar efter kl 17 och på helger. AmericanExpress kundtjänst är tillgänglig 24/7 och du kan enkelt höja ditt kreditbelopp när du är inloggad för enstaka betalningar. Hittills vill jag påstå att det känns som rätt beslut att endast ha Amex kortet. Våra köp känns mer riktade och mindre slentrianmässiga. I värsta fall kan vi använda oss av Billhop och betala på faktura om vi absolut behöver poängen. Men jag förstår att många (dem flesta?) ändå väljer att komplettera sitt SAS Amex med SAS Mastercard för maximal poängintjäning och att kunna använda sig av dubbla poängkampanjer.

50% poängrabatt 2021 & poängresor

Vi har en 50% poängrabatt sparad från 2020, som behöver användas innan förfallodatum, och eftersom att det är en rådande pandemi och inte har gått att resa, känner vi ingen större press att samla ihop fler än dem vi får in detta år 2021. Vouchern från 2020 hade vi från början bokat till Zanzibar, men på grund av reseavrådan, ombokade vi till Cypern okt 2021. Ett tips är att när man ska boka hotell, först jämföra priset genom SAS Hotels innan bokning, där finns över 600 hotell och Hotels.com (över 650 000 hotell) är ett av dem som finns med. Öppnar man då upp länken till Hotels.com och bokar därigenom, tjänar du dubbla EuroBonuspoäng. Efter att vi räknade på intjäning av poäng för hotellet på Cypern genom SAS Hotels skulle det ha blivit omkring 1000 extra EuroBonuspoäng förutom dem poäng som vårt Amex Elite ger per spenderad krona vid betalning, men vi valde ändå att boka genom Booking.com då priset för vistelsen blev några tusenlappar billigare (vi fick alltså endast poäng per krona från AmericanExpress kortet som vi använde som betalningsmetod).

50% Poängrabatt intjänade under 2021

Voucher nr 1 – intjänad maj 2021
Voucher nr 2 – intjänad sept 2021

– 130 000 poäng – Award bokad till sept 2022 (Karibien)
– Kommer att användas under hösten 2022 för att boka bonusresa 2023

Bonusresa sept 2022 – 14 dagars kryssning i Karibien & Antillerna

Vi har bokat Business Class till Miami, USA. Från Miami ska vi åka på en Karibien kryssning: Miami, Puerto Rico, Amerikanska jungruöarna, Dominikanska Republiken, Ocean Cay, Jamaica, Caymanöarna & Mexico.

Sammanfattning 2021

Under oktober körde AmericanExpress ytterligare en poängkampanj med högre välkomstbonus som vi hakade på. Jag som huvudkortsinnehavare bjöd in min make som då tecknade ett SAS AmericanExpress premium kort. När vi handlat för 30k under 90 dagar fick vi 30 000 poäng + 20 000 poäng i värvningsbonus (vi har såklart ett Point sharing konto där våra poäng samlas tillsammans). Efter att poängen trillade in, sade vi upp vårt AmericanExpress Elite kort. SAS Mastercard premium kortet blev uppsagt januari 2021, och det beslutet är vi nöjda med. Vi har inte saknat kortet en sekund än så länge. Vi använder Curve kort en del när inte Amex fungerar som betalning, då vi ofta har intjänad Cashback på Curve kortet. Utomlands på våra resor använder vi både Curve och Revolut kort flitigt, även om dessa inte går att synka till AmericanExpress som genererar några EuroBonus-poäng. Detta eftersom att vi kan göra kontantuttag utan avgifter och valutapåslag. Vi har inte behövt använda oss av Billhop för att betala räkningar med kreditkortet mer än två gånger detta år (två större utgifter i vår husrenovering där butiken inte haft AmericanExpress eller PayPal som betalningsmetod) och som vi ville ha EuroBonuspoäng för.

Och så lite uppdatering om resor…. vi har inte kunnat resa så mycket precis som alla andra på grund av restriktioner och en rådande pandemi. Under sommaren när UD öppnade upp för resor inom Europa höll vi på med renovering för fullt och vi vill oftast åka på longhaul (minst 2 veckor) till varmare breddgrader. Dessvärre kom vi inte iväg på vår bonusresa till Zanzibar då vi blev tvungna att omboka, så det fick bli två veckors avkoppling på Cypern då vi hittade bra Business stolar dit samt att medelhavet var badvänligt i oktober. Det var riktigt kul att åter igen få njuta av ett glas bubbel i en bekväm flygstol mellan sol och bad. Hoppas att ni haft ett fint år, trots denna eländiga pandemi som pågår. Jag önskar oss alla restokiga ett bättre kommande år. På återseende!

Handlar du för 150k under ett kalenderår med ditt Amex premium kort får du en 50% poängrabatt där du reser för halva poängpriset upp till två (2) personer världen över.

Om du slår ut 150k på ett kalenderår med kortet, blir det 12500 sek per månad. Kanske är ni 2 personer i hushållet och därmed blir det lättare att uppnå spenderingskravet? Får du din hyra på faktura?, då kan du betala den med ditt AmericanExpress kort hos Billhop eller hos Betalo. Här kommer fler tips:

 • Handla i matbutiker som accepterar AmericanExpress kort (ICA, Coop, Willys m.fl)
 • Handla till hemmet på ställen som accepterar AmericanExpress
 • Gör dina onlineköp genom SAS online shoppingportal (över 400 butiker)
 • Koppla dina abonnemang & betala med paypal som du kopplar till Amex (Spotify, Synsam, iCloud osv).
 • Betala din hyra & andra fakturor genom Billhop med ditt American Express kort och tjäna poäng
 • Betala restaurangnotan och be dina vänner swisha dig

välkomstbonus när du tecknar AmericanExpress kort med vår personliga länk.

Villkor för att få välkomstbonus

Villkor för att bjuda nytecknande av AmericanExpress kort med välkomstbonus är att det inte är tillåtet att dela en bjud in-länk via sociala medier eller på hemsidor. Skriv till oss på eurobonuspoang@gmail.com eller fyll i vårt kontaktformulär under ”kontakt” med ditt namn och att du önskar få inbjudningslänk, så skickar vi den till dig. Välkomstbonus gäller endast om du inte redan har, eller har haft, ett American Express-kort under de senaste 6 månaderna. Det kan ta upp till 10 veckor för belöningen att nå ditt Konto. Klicka på länken nedan för att se erbjudande för dem olika korten.

Ditt kort du ansöker omDin välkomstbonus
SAS Amex PremiumDu får 12.000 EuroBonus Extrapoäng i välkomstbonus efter att du spenderar 15.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.
SAS Amex EliteDu får 18.000 EuroBonus Extrapoäng i välkomstbonus efter att du spenderar 20.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.
Gold CardDu får 100.000 Amex-poäng (inte Eurobonuspoäng!) efter att du spenderar 15.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.
PlatinumDu får 200.000 Amex-poäng (inte Eurobonuspoäng!) efter att du spenderar 20.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.

Tips – en Guide för att samla EuroBonus-poäng till resor utan att flyga!

2 comments

 1. Nicola Westerberg says:

  Intressant läsning! Jag skaffade AMEX premium kort i feb och vi nu i juni har uppnått 150tkr spend genom liknande strategi som er. Har oxå SAS MC.. kanske dags att avskaffa detta kort. Hr ni funderat på en ”icke SAS” AMEX kort nån gång, eller satsar ni endast på Star Alliance resor?

  1. Tack snälla! Kul att ni redan fått in en voucher, trots att halva året kvarstår. Personligen så har vi ingen användning för ett renodlat Amex kort, då vi satsar på att resa för halva poängsumman på Star Alliance resor. Vi kör endast med Elite just nu, och har detta år som experiment att vara utan SAS MC och ser hur det går och hur mycket poäng vi i så fall ”förlorar”. Men poängintjäning är ju högre med Elite kortet än med premium.. så det ska bli spännande att se statistiken i slutet av året 🤩

Lämna ett svar

Close
%d bloggare gillar detta: