Close

FLYG GRATIS VÄRLDEN ÖVER

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA

2021 – INSAMLING AV EUROBONUSPOÄNG

2021 – INSAMLING AV EUROBONUSPOÄNG

Statistik för vår poängintjäning 2021

Inlägget kommer att uppdateras allt eftersom, med vår poängintjäning fram till årskiftet 2021 – Håll tillgodo!

Vi valde i början av 2021 att avsluta vårt SAS Mastercard Premium och flera har frågat om vi inte förlorar mycket poäng eftersom att American express inte accepteras överallt och om vi bytt strategi. Som jag skrev om i sammanfattningen av 2020 så tjänade vi ungefär 50k poäng på Mastercard kortet. Halva året kvarstår av 2021, men hittills vill jag påstå att intjäning av EuroBonus-poäng går väldigt bra ändå med endast Amex kortet och våra köp känns mer riktade och mindre slentrianmässiga. Dem köp som vi ändå behöver göra där American Express inte accepteras kan jag räkna på en hand, och dessa poäng är inte superviktiga för oss. Vi går såklart miste om dubbla poängkampanjer med SAS EuroBonus Mastercard, men utifrån att vi ändå har en relativt hög spendering per kalenderår, så kommer vi lyckas tjäna ihop tillräckligt med poäng till bonusresa varje år. Vi har just nu 2st 2-4-1 vouchers (50% poängrabatt) som behöver användas innan förfallodatum, och eftersom att det är en rådande pandemi och inte går att resa just precis nu, känner vi ingen större press att få in mer poäng varje månad än vi får från köp med Amex kortet. Vi får se hur det går framåt och om vi kommer ha ett behov av SAS MC. Personligen så tycker jag SEB är svåra att ha att göra med till skillnad från American Express kundtjänst som är fantastiska.

50% poängrabatt 2021

Vi har uppnått vår 50% poängrabatt för detta kalenderår i maj 2021. Vi har en årsspend på omkring plusminus 300 000 sek per år, och det gör ju att ett Elite kort skulle passa oss bättre än Amex premium. Vi har uppgraderat från premium till Elite under maj månad när det ändå var 30 000 i poängkampanj på välkomstbonus på att uppgradera från premium till Elite. Det gör att vi kan få ihop 2st till 2-4-1 voucher med Elite kortet.

Våra inköp 2021 är något utökade från förra året, dels har vi köpt hus och kommer att renovera en hel del (kök och utbyggnad). Det gör att vi har en hel del stora utgifter på byggnation som vi kan ta på Amex kortet, och på dem ställen som inte kommer att acceptera Amex som betalningsmetod, kommer vi att ta det på faktura och Betala genom Billhop. Utöver det gör vi nästintill alla våra inköp med Amex kortet gällande mat, hygienartiklar, drivmedel, kläder, bilservice/underhåll. nöjen, aktiviteter och inredning till hemmet lyckas jag inte alltid koppla till Amex kortet, men försöker så långt det är möjligt att välja affärer och betalningsmetoder som gynnar vår poängintjäning.

Vi tankar på Preem som ger dubbla poäng om man synkat sitt EuroBonus och American express hos Preem. Alla prenumerationer/abonemang som går att synka till American Express kortet / PayPal har vi såklart kvar (Spotify. Apple TV. Apple.com, Tradera osv). För dig som har ett SAS Mastercard kort kan du även betala din high3G mobilräkning i appen, Storytel, Postkodlotteriet, svenskaspel osv. Kolla upp din prenumeration i respektive app och se över dina betalningsmöjligheter om du kan ändra så att du tjänar poäng på dina månatliga utgifter.

Med detta sagt hoppas jag att i slutet av 2021, kunna tillägga i detta stycke om vi uppnått spend på Elite kortet för att tillgodogöra oss ytterligare 2 stycken 50% poängrabatt….

Onlineköp

I vardagen handlar vi fortfarande mat på Ica, då det inte finns Coop eller hemkörning av andra matkedjor där vi bor som är samarbetspartners med SAS eller finns med i SAS Online shoppingportal. Vi gör alla onlineköp genom SAS onlineshopping så långt det är möjligt, och vid checkout har dem flesta butiker KLARNA, där man kan välja att betala med American Express kort eller PayPal som vi kopplat till våra Amex. Om det är någon butik online som inte erbjuder denna betalningsmetod, handlar vi i fysisk butik i stället, eller så handlar vi med vårt vanliga bankkort och då inte får några poäng på det köpet ;- )

Tips för dig som funderar på att skaffa Amex premium – så kan du spendera 150k för att uppnå din 50% poängrabatt

Handlar du för 150k under ett kalenderår med ditt Amex premium kort får du en 50% poängrabatt där du reser för halva poängpriset upp till två (2) personer världen över. Det är en månadsutgift på 12500 sek per månad. Det är inte speciellt svårt att uppnå med vardaglig spend om man har lite koll. Är man två stycken blir det ju bara 6250 sek vardera per månad.

  • handla i matbutik som accepterar American Express kort
  • Handla saker till hemmet på ställen som accepterar American Express kort
  • koppla dina abonnemang och betala dina onlineköp med paypal som du kopplar till Amex
  • Betala din hyra eller andra fakturor genom Billhop med ditt American Express kort
  • Betala för restaurangnotan och be dina vänner swisha dig

Vår poängstatistik av EuroBonus-poäng 2021

Poäng från inköp – 1 januari – 1 Juni 2021intjänade poäng
Amex Premium kort (online/fysisk butik/PayPal osv)25 477 poäng
SAS Mastercard Premium (online/fysisk butik/ osv) Uppsagt16420 poäng
Köp genom SAS online shoppingportal2936 poäng
Köp av drivmedel på Preem1952 poäng
Inköp på Coop 1200 poäng
50% poängrabatt (2for1)uppnådd maj 2021
Kort – SAS Amex Elite – 1 juni – 31 decemberintjänade poäng
inköp online (PayPal och Amex) och fysiska butiker
Köp genom SAS online shoppingportal
Köp av drivmedel på Preem
Inköp på Coop
Bonus uppgradering till Elite30 000 poäng
2for1 Voucher

Få Välkomstbonus när du ansöker om ett American Express kort

När du ansöker om kort på American Express hemsida, får du ingen välkomstbonus. Den får du endast om du blir inbjuden, vill du använda min länk vid ansökan hittar du länken nedan.

2 comments

  1. Nicola Westerberg says:

    Intressant läsning! Jag skaffade AMEX premium kort i feb och vi nu i juni har uppnått 150tkr spend genom liknande strategi som er. Har oxå SAS MC.. kanske dags att avskaffa detta kort. Hr ni funderat på en ”icke SAS” AMEX kort nån gång, eller satsar ni endast på Star Alliance resor?

    1. Tack snälla! Kul att ni redan fått in en voucher, trots att halva året kvarstår. Personligen så har vi ingen användning för ett renodlat Amex kort, då vi satsar på att resa för halva poängsumman på Star Alliance resor. Vi kör endast med Elite just nu, och har detta år som experiment att vara utan SAS MC och ser hur det går och hur mycket poäng vi i så fall ”förlorar”. Men poängintjäning är ju högre med Elite kortet än med premium.. så det ska bli spännande att se statistiken i slutet av året 🤩

Kommentera

Close
%d bloggare gillar detta: