Close

FLYG GRATIS VÄRLDEN ÖVER

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA

2021 – INSAMLING AV EUROBONUSPOÄNG

2021 – INSAMLING AV EUROBONUSPOÄNG

Statistik för vår poängintjäning 2021 – inlägget kommer att uppdateras allt eftersom, med vår poängintjäning – Håll tillgodo!

Vi valde i början av 2021 att avsluta vårt SAS Mastercard Premium och flera har frågat om vi inte förlorar mycket poäng eftersom att American express inte accepteras överallt. Som jag skrev om i sammanfattningen av 2020 så tjänade vi ungefär +-50k poäng på MC kortet per år. Vi går såklart miste om dubbla poängkampanjer med SAS EuroBonus Mastercard, men utifrån att vi ändå har en relativt hög spendering per kalenderår, så kommer vi lyckas tjäna ihop tillräckligt med poäng till bonusresa varje år. Vi får se hur det går framåt och om vi kommer ha ett behov av SAS MC. Personligen så tycker jag SEB är svåra och krångliga att ha att göra med till skillnad från American Express kundtjänst som ligger på en helt annan nivå.

Hittills vill jag påstå att det känns som rätt beslut att endast ha Amex kortet. Våra köp känns mer riktade och mindre slentrianmässiga. Dem köp som vi ändå behöver göra där American Express inte accepteras är inte superviktiga för oss att få poäng på. I värsta fall kan vi använda oss av Billhop och betala på faktura om vi behöver poängen. Vi har just nu 2st 2-4-1 vouchers (50% poängrabatt) som behöver användas innan förfallodatum, och eftersom att det är en rådande pandemi och inte har gått att resa, känner vi ingen större press att få in mer poäng varje månad än vi får från köp med Amex kortet.

Inköp och shopping

Vi gör alla våra inköp med Amex kortet gällande mat, hygienartiklar och drivmedel på Preem. Övriga utgifter så som kläder, bilservice/underhåll, nöjen, aktiviteter och inredning till hemmet lyckas jag inte alltid koppla till Amex kortet, men försöker så långt det är möjligt att välja fysiska butiker eller SAS online shopping portal. Vi handlar fortfarande mat på Ica, då det inte finns Coop eller hemkörning av andra matkedjor där vi bor som är samarbetspartners med SAS. Vi gör alla onlineköp genom SAS onlineshopping så långt det är möjligt, och vid checkout har dem flesta butiker KLARNA, där man kan välja att betala med American Express kort eller PayPal som vi kopplat till våra Amex. Då blir det ju ”double dip”. Om det är någon butik online som inte erbjuder Amex som betalningsmetod, betalar vi med vårt vanliga VISA eller Mastercard genom SAS onlineshopping och får dem vanliga poängen. Alla prenumerationer/abonemang som går att synka till American Express kortet / PayPal, Spotify. Apple TV. Apple.com, Tradera osv. För dig som har ett SAS Mastercard kort kan du även betala din high3G mobilräkning i appen, Storytel, Postkodlotteriet, svenskaspel osv. Kolla upp din prenumeration i respektive app och se över dina betalningsmöjligheter om du kan ändra så att du tjänar poäng på dina månatliga utgifter.

Poängstatistik 2021

Våra inköp 2021 har varit mycket högre jämfört med 2020, dels har vi köpt hus som vi renoverar och vi har även köpt ett attefallshus och ett helt nytt kök. Det gör att vi har stora utgifter på byggnation och mycket av utgifterna har gått på Amex kortet. Utöver intjänade extra-poäng nedan, har vi tjänat ihop ytterligare 120k poäng genom värvningar, kampanjer och uppgradering / nedgradering av att byta kort.

Jan 16 898 p
Feb 7481 p
Mars 4189 p
April 3150 p
Maj 7012 p
Juni 9145 p
Juli 10 456 p
Aug 14 415 p
Sept 12 512 p
Okt –
Nov –
Dec –

50% poängrabatt 2021

Voucher nr 1 – intjänad maj 2021
Voucher nr 2 – intjänad sept 2021

Bokade bonusresor – kommer att uppdateras

Vi uppgraderade från premium till Elite kort under maj månad när det var 30 000 kampanj från American Express hemsida. Det gör att vi kan få ihop totalt (3) st 2-4-1 vouchers år 2021. Vi kan tjäna ihop ytterligare 1st till voucher med Elite kortet. I skrivande stund (okt), har vi handlat för 185k på Elite kortet och det innebär att vi måste spendera ytterligare 115k för att uppnå den sista vouchern. Vårt nya kök som vi har beställt ska betalas i dagarna och skulle vi kunna betala köket med PayPal eller Amex så hade det varit enkelt. Tyvärr så kan vi inte betala köket med Amex kortet och utifrån att vi redan har 2st 2-4-1 vouchers till årskiftet nästa år, och tillräckligt med poäng, så kommer vi inte att betala fakturan på köket genom Billhop. Anledningen är att vi inte kommer kunna resa så mycket på grund av jobb och att vi fortsatt ska renovera och bygga ut vårt hus. Vi har under oktobers poängkampanj från Amex (med personlig inbjudan) bytt kort till premium igen, och denna gång blir min make huvudkortsinnehavare. Om vi handlar för 30k (vilket vi kommer att göra) inom 90 dagar får vi 30 000 poäng + 20 000 poäng i värvningsbonus.

Vi har en intjänad 2-4-1 voucher från förra året, som vi har bokat awardresa (vi bokade till Zanzibar, men på grund av reseavrådan och att reseförsäkring då inte gäller, så ombokade vi till Cypern). Vi fick därför leta nytt hotell och hittade ett som vi ville ha genom Booking.com. Men ett tips är att man först ska kolla priset genom SAS Hotels sida, där finns över 600 hotell och Hotels.com är ett av dem som finns med. Öppnar man då upp länken till Hotels.com tjänar du dubbla poäng. Då jag räknade på intjäning av poäng skulle det ha blivit omkring 1000 extra poäng förutom dem poäng som Elite ger per spenderad krona vid betalning, men jag valde ändå att boka genom Booking.com då det blev några tusenlappar billigare.

Är du också intresserad av att skaffa Amex Classic, Premium eller Elite? Följ dessa tips för att uppnå din 50% poängrabatt

Handlar du för 150k under ett kalenderår med ditt Amex premium kort får du en 50% poängrabatt där du reser för halva poängpriset upp till två (2) personer världen över. Det är en månadsutgift på 12500 sek per månad. Det är inte speciellt svårt att uppnå med vardaglig spend om man är två personer på och har lite koll.

  • handla i matbutik som accepterar American Express kort (ICA, Coop, Willys m.fl)
  • Handla saker till hemmet på ställen som accepterar American Express kort
  • koppla dina abonnemang och betala dina onlineköp med paypal som du kopplar till Amex
  • Betala din hyra eller andra fakturor genom Billhop med ditt American Express kort och tjäna poäng
  • Betala restaurangnotan och be dina vänner swisha dig

Vår poängstatistik av EuroBonus-poäng 2021

Amex premium jan – Juni intjänade poäng
Amex Premium kort (online/fysisk butik/PayPal osv)25 477 poäng
SAS Mastercard Premium (online/fysisk butik/ osv) Uppsagt16420 poäng
Köp genom SAS online shoppingportal2936 poäng
Köp av drivmedel på Preem1952 poäng
Inköp på Coop 1200 poäng
50% poängrabatt (2for1) 1 st. intjänad maj 2021
SAS Amex Elite – juni – decintjänade poäng
inköp online (PayPal och Amex) och fysiska butikerhittills: 38 896 poäng
Köp genom SAS online shoppingportalhittills: 3585 poäng
Köp av drivmedel på Preemhittills: 353 poäng
Inköp på Coop hittills:
Välkomstbonus uppgradering till Elite30 000 poäng
2for1 Voucher1st. intjänad sept 2021
Status Points from AMEX20 000 poäng

Få Välkomstbonus när du ansöker om ett American Express kort

Vill du använda min länk när du ansöker om kort på American Express för att få välkomstbonus, hittar du länken nedan.

2 comments

  1. Nicola Westerberg says:

    Intressant läsning! Jag skaffade AMEX premium kort i feb och vi nu i juni har uppnått 150tkr spend genom liknande strategi som er. Har oxå SAS MC.. kanske dags att avskaffa detta kort. Hr ni funderat på en ”icke SAS” AMEX kort nån gång, eller satsar ni endast på Star Alliance resor?

    1. Tack snälla! Kul att ni redan fått in en voucher, trots att halva året kvarstår. Personligen så har vi ingen användning för ett renodlat Amex kort, då vi satsar på att resa för halva poängsumman på Star Alliance resor. Vi kör endast med Elite just nu, och har detta år som experiment att vara utan SAS MC och ser hur det går och hur mycket poäng vi i så fall ”förlorar”. Men poängintjäning är ju högre med Elite kortet än med premium.. så det ska bli spännande att se statistiken i slutet av året 🤩

Kommentera

Close
%d bloggare gillar detta: