Close

Samla poäng från dina vardagsinköp till resor världen över

Alla kan resa i Business Class med poäng från sina vardagsinköp.

ad-image

2020 – Gratis bonusresa i Business Class

artikeln senast uppdaterad: 2021.02.07

2020 – Gratis bonusresa i Business Class. Vi tjänade ihop 115 000 EuroBonus-poäng på 8 månader.

Man behöver aldrig ha flugit och kan ändå boka sin första resa med insamlade poäng!

Vi har råd att köpa flygbiljetter när vi ska resa utan att samla EuroBonus-poäng, men svaret på varför vi ändå samlar poäng är för att det ger oss livskvalitet på dem pengar som vi ändå lägger på alla vardagsinköp. Vi ser bara till att våra inköp genererar något tillbaks. Man kan välja att resa med alla flygbolag som ingår i Star Alliance. Så för oss är det ett givet val att betala årsavgiften för kreditkortet i stället för att behöva betala för flygbiljetter. Vi har synkat alla abonnemang och fakturor som går att betala med Amex direkt i respektive företags app och vi gör våra onlineköp genom SAS onlineshopping så ofta det är möjligt. Där får man extra EuroBonus-poäng utöver dem poängen som själva SAS Amex eller SAS Mastercard ger per krona. Det blir så kallad ”dubbel poängintjäning”. Lättförtjänta poäng till nästa flygresa. Inköpen kostar inget för dig som kund, utan det enda du ska göra är att logga in i SAS online shopping och se om just din butik finns med bland de butiker som ger EuroBonus-poäng. Om din butik är med, då går du enkelt in på hemsidan via SAS onlinehsopping och handlar precis som vanligt (tänk Refunder principen).

Koppla alla abonnemang till Amex kortet och betala fakturor som genererar EuroBonus-poäng

Vi har kopplat vårt Amex till Spotify, Tradera, StoryTel & andra som vi har abonnemang på, för att få poäng på alla abonnemangsavgifter. Likaså PayPal är kopplat till Amex. Utöver det betalar vi exempelvis mobilräkningen hos High 3G access med kreditkortet direkt i appen. Vi betalar också vissa fakturor genom Billhop för att få poäng, exempelvis om vi har en större faktura på bilreparation och Amex inte accepteras som betalningmetod. Med hyra, mat, drivmedel & andra räkningar blir det många EuroBonus-poäng varje månad på köp som vi ändå hade gjort oavsett. Lättförtjänta poäng helt enkelt.

50% Poängrabatt – Flyg 2 för poängpriset av 1

Res 2 personer till poängpriset för 1 eller 1 person till halva poängpriset. Gäller valfri bonusresa med SAS Bonus eller Star Alliance. Du kan alltså boka en bonusresa med 50% poängrabatt när du har handlat för ett specifikt belopp under ett kalenderår med ditt SAS American Express kort. Den här vouchern är helt ovärderlig för oss. Du betalar den rabatterade resan med dina insamlade EuroBonus-poäng. Det innebär att om du reser själv, så betalar du endast 50% av poängpriset, och reser ni två så betalar ni endast för en person. Vill du veta hur mycket man behöver spendera för att uppnå denna poängrabatt kan du läsa inlägget här

Vi bokade bonusresa (awardresa) till Zanzibar för våra insamlade poäng

Bonusprogram: Eurobonus
Flygbolag: Lufthansa och Ethiopian Airlines
Kabinklass: Business Class Tur&retur
Antal poäng (per person): 52 500 (2-4-1 voucher)

Total summa på flygskatter och avgifter för 2 resenärer blev 4020 sek.


Vår statistik av insamlade poäng år 2020

SAS MC Premium + PointEarner – 1591 sek/år
AmEx Premium + extrakort – 1200 sek/år
Curve Kort – utlandsresor och Mastercard dubbla poängkampanjer – 0 kr/år

Nedan kan du se hur vår poängintjäning såg ut för året 2020, alltså EuroBonus-poäng som vi samlat ihop från våra vardagsinköp. Det inkluderar även det vi handlat i SAS onlineshopping, inväxling av coop-poäng & drivmedel på Preem (som båda är samarbetspartners till SAS). År 2020 samlade vi ihop 115 000 poäng på 8 månader – vilket med en 50% rabattvoucher ” 2for1″ gör att vi kan resa 2 personer för poängpriset av 1.

Vi har under året haft SAS American Express premium med tillhörande extrakort. Sedan har vi också haft SAS Mastercard Premium kort och ett PointEarner kort. Mastercard kortet har vi haft då vi ville använda oss av deras dubbla poäng-kampanjer i kombination med Curve kortet. Vi anpassade våra större inköp av möbler, betalning av bilreparation osv i samband med deras dubbla poäng kampanjer som kommer några gånger varje år. För vår del är den totala årsavgiften för alla kort på 2790 är värderat till att vi kan flyga en gång per år världen över i Business Class utan att behöva betala för dem.

Poänghistorik – 115 000 poäng att boka resor för.
AmericanExpress premium
SAS Mastercard Premium
intjänade poäng
AmericanExpress kort (online/fysiska butik/PayPal osv)53 697 poäng (inklusive 12 000 i välkomstbonus)
SAS MC Premium (online/fysisk butik) 50 813 poäng (inklusive 12 000 i välkomstbonus)
SAS online shoppingportal5169 poäng (många engångssummor från erbjudande om gratisperioder ex More, Disney+)
Drivmedel på Preem785 poäng
Coop -poäng växlat till EuroBonus-poäng1800 poäng
50% poängrabatt (2for1)1 st. intjänad sept 2020
Intjänat totalt: 115 000 EuroBonus-poäng

Sammanfattning

Vi har gjort det enkelt för oss att hålla koll på våra utgifter från kreditkorten genom att vi för över pengar till ett sparkonto som vi döpt till ”EuroBonus”. Vid varje månadsslut när det är brytperiod för fakturan, ser jag över vad fakturan kommer att bli som ska skickas ut nästgående månad, och då för jag över hela summan till sparkontot så att pengarna finns där. Under 2020 betalade vi en del fakturor genom Billhop, köp av möbler och annat som var lite dyrare och där AmericanExpress inte accepterades som betalningsmetod (vi tog faktura). Vi betalade också in en faktura på bilreparation på 25k när det inte var någon kampanj för dubbla poäng.

Positivt är att vi lyckats få några lokala butiker i vår stad att införa AmericanExpress i sina system för betalningsmetod, exempelvis min frisör och försäljaren på torget som säljer jordgubbar. förhoppningsvis behöver vi inte ha SAS Mastercard som back up längre där Amex inte accepteras. Jag räknade ut att vår spendering 2020 var 175k på SAS Mastercard, vilket genererade ca 50 000 EuroBonus-poäng, dubbla poängkampanjer inräknat. Dessa poäng vill vi ju inte gå miste om, men vi hoppas att med lite smarta lösningar kunna göra inköp på andra ställen som helt enkelt accepterar Amex kortet. Som det ser ut nu, kommer vi inte att ha kvar SAS Mastercard kortet. Vi ska se om vi kan samla ihop tillräckligt med poäng för en poängresa i business class med enbart Amex kortet (givet att vi spenderar över 150k på kortet för att uppnå 50% poängrabatt).

Vi planerar att byta till SAS Amex Elite efter pandemin och när restriktionerna öppnar upp för resandet igen. Detta eftersom att vi just nu renoverar vårt hus och vår spendering kommer vara långt över 150k på Amex premium kortet. Med Elite kortet kommer en högre avgift, men också högre poängintjäning per krona, och poäng behövs ju alltid till att boka bonusresor :- )

välkomstbonus när du tecknar AmericanExpress kort med vår personliga länk.

Villkor för att få välkomstbonus

Villkor för att bjuda nytecknande av AmericanExpress kort med välkomstbonus är att det inte är tillåtet att dela en bjud in-länk via sociala medier eller på hemsidor. Skriv till oss på eurobonuspoang@gmail.com eller fyll i vårt kontaktformulär under ”kontakt” med ditt namn och att du önskar få inbjudningslänk, så skickar vi den till dig. Välkomstbonus gäller endast om du inte redan har, eller har haft, ett American Express-kort under de senaste 6 månaderna.

Ditt kort du ansöker omDin välkomstbonus
SAS Amex PremiumDu får 12.000 EuroBonus Extrapoäng i välkomstbonus efter att du spenderar 15.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.
SAS Amex EliteDu får 18.000 EuroBonus Extrapoäng i välkomstbonus efter att du spenderar 20.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.
Gold CardDu får 100.000 Amex-poäng (inte Eurobonuspoäng!) efter att du spenderar 15.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.
PlatinumDu får 200.000 Amex-poäng (inte Eurobonuspoäng!) efter att du spenderar 20.000 kronor under dina första 3 månader som kortmedlem.

Tips – en Guide för att samla EuroBonus-poäng till resor utan att flyga!

Lämna ett svar

Close
%d bloggare gillar detta: